Kluivert: 'Louis legde met engelengeduld uit wat hij verwachtte'

GinoHaverkamp, 23-05-2020 om 08:25, 2258 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Patrick Kluivert stelt veel te danken te hebben gehad aan Louis van Gaal, de trainer die hem in het seizoen 1994/95 liet debuteren bij Ajax. Hij prijst zich gelukkig dat hij heeft kunnen samenwerken met Van Gaal, zo vertelt Kluivert in De Telegraaf.

'Dat hij mij overhevelde naar het eerste, was de kans waar ik naar snakte. Daarna heb ik ontelbare gesprekken met hem gevoerd en ben ik met sprongen vooruitgegaan', vertelt de nu 43-jarige Kluivert. 'Louis heeft een heel duidelijke voetbalvisie en legde me met engelengeduld uit wat hij van me verwachtte. Hij was streng en veeleisend. Dat was dé manier om betere spelers van ons te maken.'

Van Van Gaal wordt vaak gezegd dat hij streng en hard is, maar dat is lang niet altijd het geval volgens Kluivert. 'Louis heeft ook een heel menselijke kant, die door de media misschien wat minder wordt gezien. Volgens mij was er een uitstekende balans tussen de fanatieke leermeester en het betrokken mens.'

Zondag is het precies 25 jaar geleden dat Kluivert Ajax naar de eindzege van de Champions League schoot. Zo'n vijf minuten voor tijd punterde hij op achttienjarige leeftijd het leer langs AC Milan-goalie Sebastiano Rossi.


Een samenvatting van de Champions League-finale van 1995, ondersteund met commentaar van Jack van Gelder en Ronald van der Geer.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mocrodammerr
geniale spits. 1 van de beste in zijn tijd. Helaas geen functie bij Ajax. Vind ik ook van Seedorf.
0 0
AFCAMM
Ik ben altijd weer een beetje verrast als ik besef dat Kluivert slechts 10 jaar ouder is dan ik..

Op jonge leeftijd begonnen bij Ajax en redelijk vroeg gestopt met voetballen. Denk daardoor altijd dat ‘ie ouder is.
0 0
ST
De mooiste jeugdherinnering zo’n beetje die ik heb
0 0
ST
De mooiste jeugdherinnering zo’n beetje die ik heb
0 0