'Nooit club uit NL geweest die dat nog gepresteerd heeft'

NielsOpdam, 22-05-2020 om 18:30, 4479 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Louis van Gaal is nog altijd trots op de Champions League-titel die hij met Ajax won in 1995. Dat vertelt de oud-trainer van Ajax in gesprek met Ajax TV. Na de winst in 1995 is er namelijk geen Nederlandse club meer de beste geweest op het hoogste Europese niveau. 

'Er zijn een aantal redenen aan te wijzen', opent Van Gaal over het laatste feit. 'Het Bosman-arrest is er gekomen, Ajax ging een duistere periode in en heeft ook heel veel geld verloren in die tijd. Ik heb altijd gezegd dat visie en opleiding het belangrijkste zijn.'

Volgens Van Gaal heeft Ajax 'weer bewezen' dat de opleiding en visie erg belangrijk zijn voor een club. In deze periode wordt de oud-trainer nog vaak herinnerd aan 1995. 'Het voordeel is dat er nooit een club is geweest uit Nederland die dat nog een keer gepresteerd heeft. Het was bijna vorig jaar gebeurd, maar toch niet, en het gaat om het winnen in voetbal.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mozzer
Koning Louis! Nu bij Beau over 25 jaar geleden.
0 0
Schip
Het was groots in echt alle opzichten van het woord: spel, prestaties, uitstraling, leeftijd van het team, verslagen tegenstander(s), scouting, opleiding, tactiek.

En verder geeft hij alleen aan dat hij er zo vaak aan herinnerd wordt, omdat het sindsdien niet meer gebeurd is. Eerder bescheidenheid dan pochen, want er zijn wel meer redenen om dat Ajax nooit meer te vergeten. Gewoon een van de beste Nederlandse clubteams ooit. Drie keer een legendarische titelhouder in eenzelfde seizoen verslaan, die in het jaar ervoor het dream team van de grote leermeester ongenadig heeft weggecounterd.
2 0
insectenverdelg
Valt me nog mee dat hij niet zegt: "Nooit meer een trainer geweest die dat met een Nederlandse club heeft gered. "
1 -1
dianaajax
kan van gaal niet meer op deze websiote SVp

ik snap dat jullie clicks/poen willen verdienen maar haal deze huichelaar er AUB af
1 -11
Fredschuit1
O.A. LVG heeft er voor gezorgd dat Ajax die grote naam is , die het nog steeds is. Mooiste voetbal werd onder deze man gespeeld. Je moet je diep SCHAMEN!
3 -1
Simpelishetmoeilijkst
Wat van Michels en Cruijff? Die hebben Ajax op de kaart gezet, samen met ene Jaap Van Praag., maar de meesten zijn te jong om di tijdverlies hebben meegemaakt helaas.
0 -2
Ozymandias
Fredschuit1 zegt toch onder andere. Van Gaal is is één van de redenen dat Ajax de club is geworden die het nu is. Hetzelfde geld natuurlijk voor mannen als Michels, Kovacs en Cruijff en ook vele andere die op de achtergrond van onglofelijk belang zijn geweest.
1 0
Jariiii
Als hij nou íéts niet is, is het wel een huichelaar. Je kunt veel van Van Gaal vinden, maar waar de meeste mensen over vallen is dat hij altijd onomwonden zegt waar het op staat.
6 -1
Juichtoon
Zijn gepoch over AZ is anders heel erg huichelachtig.
0 -1
Jariiii
Hoezo? Het is razendknap wat hij daar heeft gepresteerd.
1 0
dianaajax
bij ajax en ajax knap gepresteerd

Waarom een huichelaar:

1. Bij barcelona contract tekenen als jeugdtrainer en wachten tot Gentleman Robson ontslag krijgt. Kan Gaal het lekker overnemen.
2. Cruiff ^ Co proberen een hak te zetten door een contract te tekenen achter zijn rug met zijn maatjes> Ten have/ davids/ Riemer- Schurkenboom

Een hoop zullen dat niet huichelachtig vinden maar zij zullen het ook prima vinden als Joeseph Goebbels enige sponsors binnenhaalt voor ajax

meningen verschillen...
0 -3
niquedegraaff
Deze man verdiend respect voor wat hij ook in positieve zin heeft betekent voor de club. Mensen zijn zo kort van geheugen.. Triest
6 -1