'Van Gaal had naar tribune gestuurd moeten worden'

BartVeenstra, 22-05-2020 om 13:55, 3613 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De vierde man tijdens de Champions League-finale van 1995, Adrian Porumboiu, is de karatetrap van toenmalig Ajax-trainer Louis van Gaal nog niet vergeten. De oefenmeester deed een hoge trap van Marcel Desailly (AC Milan) na om aan te tonen dat de Fransman met te hoog been inkwam.

De arbiter, Ion Craciunescu, liet het gaan en daarbij had Van Gaal het geluk dat vierde man Poromboiu het niet helemaal voor het zeggen had. 'Ik gebaarde Ion dat hij even moest komen en legde uit wat er was gebeurd. Ik kijk er niet anders naar dan 25 jaar geleden. Van Gaal had naar de tribune gestuurd moeten worden', blikt de Roemeen terug in gesprek met Ajax Life.

'Ik vond zijn actie uitermate ongepast. Hijzelf achteraf ook, begreep ik', gaat Porumboiu verder. 'Dat Ion hem tot rust maande en het er verder bij liet zitten, was zijn besluit. We hebben het er in de evaluatie ook verder niet meer over gehad', aldus de toenmalige vierde man, die vandaag de dag wel kan lachen om het incident. 'Het was een knap staaltje acrobatiek. Ik vraag me af of hij nog steeds in staat is zo’n actie uit te voeren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OpaVerteld
Legendarisch moment van Louis!
Hij kwam al nooit over als een slangenmens en je zou verwachten dat hij alles zou afscheuren tijdens zo'n aktie, maar hij steeg letterlijk en figuurlijk boven zich zelf uit en de wedstrijd kantelde na dat moment. Onvergetelijk!
Als je het commentaar van die Porumboiu nu leest, begrijp je waarom hij 4de man was.
0 0
Frank1978
"Op zich knap dat je zo hoog komt in een pak..." The memories... :-)
1 0
Deepblue
Was een geweldig moment! Vanaf toen gingen we los.
2 0
Jariiii
Wat overdreven. Het was ludiek. Een waarschuwing was meer dan voldoende.
2 0
GdlT
Had arbiter Ion Craciunescu gefloten voor de overtreding van Marcel Desailly, zoals hij had moeten doen, dan had v. Gaal die “karatetrap” niet gedaan (denk ik). Vreemd dat Adrian Porumboiu daar niets over zegt.
4 0
ajax_janneman
Ook al bestaat 1 tegen 1 afstrepen niet in het voetbal, die beslissing was om te janken om daar geen overtreding voor te geven. Als hij van Gaal ook nog naar de tribune had gestuurd, had je ook weer (zoals zo vaak gebeurt bij Ajax in Europa) een dubbele arbitrale straf gehad en een verkeerde beslissing.
3 0