Setford: 'Idee dat er bij Engeland meer kansen lagen'

GinoHaverkamp, 19-05-2020 om 16:50, 8151 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De keuze van Charlie Setford om voortaan interlands voor Engeland te spelen, is bewust gemaakt. Op Ajax.nl legt de doelman van Ajax O16 uit waarom hij voor de Engelsen koos en niet voor Oranje.

Setfords vader is een professionele golfer uit Engeland, die in Nederland de volledig Nederlandse moeder van de Ajacied ontmoette. Zodoende is Setford half Engels en half Nederlands en mag hij voor beide landenteams uitkomen. Hij heeft echter al vroeg gekozen voor het land van zijn vader. 'Ik heb dit jaar ook een interland voor Nederland gespeeld, maar ik had een beter gevoel bij Engeland', legt hij uit. 'Daarnaast had ik het idee dat er daar meer kansen voor mij lagen.'

Het contact tussen hem en de FA, de Engelse voetbalbond, is vorig jaar via zijn vader tot stand gekomen. 'Wij hadden met Ajax een toernooi in Engeland en mijn vader had daar contact met mensen van de bond.' Hij werd vervolgens uitgenodigd voor een talentendag voor keepers en mocht zich daarna aansluiten bij de nationale selectie. 'Dat gaat tot nu toe vrij goed, want ik heb al vijf wedstrijden gespeeld voor Engeland. Qua niveau zit er tussen Oranje en het Engelse nationale jeugdelftal niet zoveel verschil. In Engeland is de jeugd de laatste jaren ook enorm goed en het is geen "lange ballen, gauw thuis" meer wat ze daar spelen.'

Doelen voor 2020/21

Setford was naar eigen zeggen bezig aan een goed seizoen, maar de competitie werd abrupt gestaakt vanwege de uitbraak van het coronavirus. Zijn focus ging dan dan al vroeg op het volgende seizoen. Zijn doelen zijn helder. 'Eerste keeper worden bij mijn team, wedstrijden winnen, kampioen worden en mezelf verder ontwikkelen. Daarnaast hoop ik minuten te maken in de UEFA Youth League en de ABN AMRO Future Cup.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Postmus
Zeer gunstig voor Ajax als hij zich ontwikkeld tot potentieel topkeeper. Mochten ze hem uiteindelijk verkopen, kan Ajax een flinke financiële klapper maken gezien Engelse clubs voor Engelse spelers meer betalen vanwege de FA regels.
0 0
Ferd
Nee. Ze betalen meer voor ‘homegrown’ spelers. En als hij tot z’n doorbraak bij Ajax blijft is en zal hij nooit een homegrown speler zijn voor een Engelse club.
0 0
BillSplate
Als hij doorbreekt en hij kan echt goed keepen dan gaan we op een gegeven moment wel veel aan hem verdienen met al die Engelse clubs die homegrown spelers willen hebben.
0 0
Ferd
Nee.

Als hij bij Ajax blijft is hij nooit een 'homegrown' speler voor een Engelse club. "Currently, to be classified as homegrown one must be on an English team for at least three years before the age of twenty-one".
1 0
Lazell
Ik snap hier niks van. Het is een drogreden, want NL heeft over 5 jaar zoals het er nu naar uitziet 0 goede keepers. Maar dat terzijde, waarom voor Engeland kiezen als je in Nederland woont en werkt? En waarom nu al kiezen? Lijkt me dat hij en zijn pa gepaaid worden en erin trappen, of hij zich zo speciaal en exotisch voelt.

Voor de zeikerds: hij moet het zeker zelf weten, maar kan je me dan op zijn minst uitleggen wat het echte voordeel is behalve deze drogreden?
1 0
Ozymandias
"En waarom nu al kiezen?"

Omdat hij voor nationale jeugdelftallen wil uitkomen.
0 0
Ferd
Omdat Engeland altijd zwak in de keepers zit, er er dus veel meer kansen zijn. Nederland heeft over een paar jaar nog altijd Bijlow, Scherpen, Bizot etc.
0 0
VoorOnzePloeg
ik vind het zo’n onzin om voor het land te kiezen waar je het meeste kans hebt. je kiest je land toch met je hart, en niet je hoofd?
1 0
Jariiii
Helemaal mee eens.
0 0
AFCAMM
En dan lekker met je hart vanaf de bank of tribune je team supported?
0 0
mvdk
Geen idee of Nederland nog toptalenten voor het doel heeft. Maarja als hij nu eerste doelman weet te worden wordt hij goud waard.... Ben ook een beetje bang dat de Engelse clubs nu gaan scouten.
0 0
AjaxDaniel
Vind die Engelsen altijd vrij irritant op toernooien. Denken elke keer dat ze kans maken en hypen elke Engelse speler ontzettend op. En uiteraard maken ze het nooit waar.
0 -1
Ozymandias
Gezien de spelers die ze ter beschikking hebben is het vaak ook wel terecht dat ze denken dat ze een kans maken. Dat ze vaak teleur stellen klopt maar geld hetzelfde niet voor Oranje? Hoe vaak dachten Nederlanders (terecht) dat Oranje een kans maakte om te winnen en stelde het vervolgens teleur? Ik denk bijna net zo vaak als Engeland. Kijk alleen al naar de generaties van Cruijff, Van Basten en Bergkamp.
1 -1
AjaxDaniel
Tuurlijk zijn ze traditionele kansmakers maar het wordt allemaal teveel gehyped naar mijn mening. Als je ziet hoe erg bijvoorbeeld Greenwood, die nog amper wat heeft laten zien, wordt gehyped snap je mijn punt.
0 0
trooop
Onzin. Engelsen denken historisch bepaald altijd al dat ze superspeciaal zijn. Op voetbalgebied bestonden hun nationale teams de afgelopen decennia in werkelijkheid allemaal uit hetzelfde soort lompige spelers, met een structureel gebrek aan techniek en raffinement. De enige die altijd dachten dat ze een wereldteam hadden waren de engelsen zelf.

Nu dat eindelijk begint te draaien en ze wel degelijk technische spelers voortbrengen, spelen ze op grote toernooien alsnog typisch engels baggervoetbal. Bij het nederlands elftal ligt dat heel anders. Wij brengen altijd al echte voetballers voort en staan wereldwijd bekend om het soort voetbal dat daarbij hoort.
1 -2
Ozymandias
Engeland had jaren met Scholes één van de beste middenvelders ter wereld (volgens Zidane is Scholes zelfs dé beste middenvelder van zijn generatie maar persoonlijk vond ik Zidane nog beter). Daarnaast hadden ze met spelers als Gerrard, Lampard, Ferdinand, Rooney en Joe en Ashley Cole genoeg kwaliteit om tot de kanshebbers te worden gerekend. Dat waren zeker geen lompe spelers met een gebrek aan techniek en raffinement.

Het probleem was dat de haat tussen de Engelse clubs zo groot was dat de spelers bij het nationale elftal nooit een hecht team werden. Ook hebben ze steeds stuntelaars op doel gehad waardoor ze regelmatig onnodig wedstrijden verloren. Verder heeft de nationale bond van Engeland ook geen verstand van het aanstellen van de juiste bondscoaches.
1 0
trooop
Je hebt gelijk met je tweede alinea, maar verder bekrachtig je juist mijn punt. Gerrard, lamps, rooney en in mindere mate ook scholesy: individueel uitstekende spelers, maar allemaal met dezelfde soort typisch engelse tekortkomingen: relatief stijf, wat geblokt, wel functionele maar geen verfijnde techniek. Allemaal op hun best in grote-afstanden-voetbal, met hun strakke passes, harde schoten en hun loopvermogen, maar zeer beperkt in kleine ruimtes. Ofwel: lompig, met en een gebrek aan (fijne) techniek en raffinement. Geen slechte spelers, integendeel, maar wel rechttoe-rechtaan-spelers. Zet een paar van zulke types bij elkaar in hetzelfde team en je komt nergens. Zeker niet als het je zwaargewichten zijn, via wie alles loopt.

Joe cole is al een stuk meer in de goede richting, heerlijke speler was dat, maar die had weer niet het niveau van die anderen die je noemt. Te vergelijken met lallana nu. Ashley cole voldeed wel, maar ja, dat is 1 linksback.
Nog een probleem is trouwens de media daar: behalve in brazilië schijnt de druk rondom toernooien nergens ter wereld zo hoog te worden opgevoerd als in engeland. Klein verschil: brazilië is de kraamkamer van het voetbal wat betreft techniek en raffinement.
Het verschil tussen bijvoorbeeld ronaldinho en lampard vertelt eigenlijk het hele verhaal.
0 0
AjaxDaniel
Dit dus.
0 0
bollejan1
Wie is er in Nederland dan zo goed dat hij denk hier minder kans te hebben?
0 0