'Dest heeft vertrekwens en wil stap maken'

StijnDoornhof, 19-05-2020 om 16:00, 10046 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Marco Timmer van Voetbal International wil Sergiño Dest zelf een stap maken en vertrekken uit Amsterdam. De afgelopen tijd was er veel te doen om Dest. FC Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain zouden naar verluidt geïnteresseerd zijn. Bayern Munchen was in de winterstop al concreet.

Van een akkoord is nog lang geen sprake, maar Dest ziet een transfer zelf zeker zitten. Timmer sprak met de zaakwaarnemer van de verdediger. Hieruit bleek dat de rechtspoot genoeg heeft gezien in Amsterdam. 'Dest wil zelf weg. Hij wil die stap maken deze zomer.' De nummer 28 zit sinds afgelopen seizoen in de A-selectie. Dest debuteerde in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

De kans is volgens Timmer dan ook groot dat Dest alsnog aankomende zomer vertrekt uit Amsterdam. 'Ik kan mij voorstellen dat Dest een interessante optie is als back, maar de markt en geldstromen moeten weer in actie komen. Ik verwacht als Bayern blijft volhouden dat de kans heel groot is dat Sergiño vertrekt.'

Er is wel nog iets van hoop voor Ajax-fans. Dest sprak namelijk eerder de wens uit om volgend jaar wél kampioen te worden met de groep. 'Ik hoop dat we volgend seizoen concrete prijzen kunnen pakken', zei hij. Vanwege het coronavirus kreeg Ajax dit seizoen geen schaal, ondanks de eerste plek.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrosQ
Leuke voetballer, heeft zeker talent, maar moet zich nog bewijzen.

Vorig seizoen kwam hij net kijken, dit seizoen heeft hij zich opgewerkt als vaste basisspeler. Hij zou er verstandig aan doen om nu als basisspeler een heel jaar een hoog niveau te halen. Dat heeft hij nog niet bewezen. Hij zou zomaar een terugval kijken krijgen, dat krijgen veel jongens van zijn leeftijd. Dat zien clubs als Barcelona en Bayern ook we. Voor hen zou Dest een gok zijn. Hij zal daarom waarschijnlijk ook te maken krijgen met de nodige concurrentie. De kans is aannemelijk dat hij op de bank komt zitten. Dat moet je niet Willem op deze leeftijd. Dan zit hij zo met veel knaken een aanzien in het buitenland, maar moet hij de wedstrijden op de bank aan zich voorbij laten gaan. Ik zie dat niet goed gaan. Ik zou hem adviseren om ten minste nog één jaar bij Ajax te blijven en pas de stap naar het buitenland te zetten als hij hier de allerbeste is. Net als Ziyech. Dan kom je met veel wedstrijden in de benen en een redelijke staat van dienst anders binnen bij clubs als Barcelona, Bayern en Chelsea.
0 0
PaulC
Hoewel ik het een aardige voetballer vind, heb ik toch wat moeite met zijn karakter.
Hij wil niet voor Oranje uitkomen omdat ze bij Jong Oranje hem niet op tijd hebben zien staan.
Als je daarover zijn interviews leest komt hij bij mij over als iemand die diep in zijn trots is gekrenkt en daarmee hoopt dat iedereen in Nederland enorme spijt heeft dat zij hem niet hebben zien staan.
Dezelfde houding laat hij ook zien met betrekking tot zijn jeugdjaren bij Ajax. Lijkt alsof hij zich miskent voelt en laat zich ook nooit lovend uit over de jeugdopleiding van Ajax.

Toen hij een pak op zijn lazer kreeg van Tadic trok hij een enorme lelijke bek, een kruising tussen arrogantie en verontwaardiging. Het meest aparte vind nog dat bijna alle foto's waar hij op staat dezelfde uitdrukking vertonen. (maar dat kan natuurlijk ook aan de media liggen, maar een lachende Dest in Ajax tenue komt wel wat minder vaak voor)

Ik kan maar een conclusie trekken. Als hij weggaat denk ik niet dat hij zich gaat uitspreken over Ajax als topclub waar hij graag zijn carrière wil afsluiten en dat hij Ajax bedankt voor de geweldige jaren die hem zijn geboden......

Het lukt mij niet om bedroefd te zijn als hij weggaat waar ik dat wel een beetje had bij Justin Kluivert.
0 -1
Jariiii
Had je dat echt bij Kluivert? Dest is tenminste eerlijk.
0 -1
MickS
Werkelijk. Jochie toch.
Beter kwijt dan rijk.
1 -2
Rdk1983
Weer zo’n verrader. Stap maken.. jochie laat het eerst maar eens paar jaar op constant niveau zien. Wat halen die gastjes wel niet allemaal in hun bol?
2 -2
PierreHeno
" Nou tabé dan ....ik groet u mijn mooi Amsterdam....de kapitein staat al op dr brug..." . Voor zoveel mogelijk verpatsen deze gast. Hij is het predicaat Ajacied totaal niet waard. Zelfpijpertje 1e klas...en niks meer dan dat. Ben blij dat hij verkocht wordt.
3 0
AnsB
Verbaasd me eerlijk gezegd niets. Omdat het een jongen is (lijkt) met enorm veel eergevoel en ambitie. Hij heeft gekozen voor USA omdat ze vanaf het begin in hem geloofden.
Bij Ajax was toch ook sprake van 'bijna afgeschreven' of in elk geval enorm moeten knokken (vóór hij in het eerste kwam)?

Mijn inschatting (voor wat het waard is): hij heeft vooral loyaliteit naar wie er direct voor hem zijn, de rest wantrouwt hij. Een club die hem graag wil, die in hem gelooft en in hem wil investeren (aandacht) - dat is wat hij zoekt.
Ajax voldoet niet aan dat plaatje. En financieel heeft hij er natuurlijk ook voordeel van om zijn slag te slaan nu het kan.
Ik denk dat hij nauwelijks liefde voor Ajax voelt.
2 0
PierreHeno
Hij wil duidelijk zijn transfersom omlaag brengen door nu al opzichtig aangestuurd door zijn zaakwaarnemer te laten weten dat hij niks met Ajax heeft. Wanneer hij daar op uit is dan de max prijs vragen en hem een Hamdaouietje laten maken tot einde contract zolang er geen kopers komen. Zal hij vast wel wat wijzer van worden en kan hij daarna lekker voor altijd in de VS gaan ballen.
0 0
Jariiii
Nou, de groeten dan. Als je na nog niet één volwaardig seizoen bij Ajax al denkt toe te zijn aan de volgende stap, ga dan maar. Mits de vergoeding goed genoeg is natuurlijk.
3 0
Babayaka
Ik vind dit zo lachwekkend altijd,
Amper nog gespeeld in het eerste van ajax.
Amper wat gepresteerd ook
Totaal niet onbetwist een basis speler.
En dan dwze onzin uitkramen
3 0
rood-wit-hart
Ik snap het wel hoor. Heeft toch al 17 wedstrijden in Jong Ajax gevoetbald en al 20 in Ajax 1. Dat is samen al een heel seizoen! Dan heb je het op een gegeven moment wel gezien en ben je toe aan een volgende stap.

Stel je voor dat je op een baan solliciteert en aangenomen wordt, om vervolgens na 2 weken op de directeur af te stappen en te zeggen dat je toe bent aan een volgende stap..ik zou zeggen bedankt en succes jongen!
3 0
Gonzalez75
Klopt wat je schrijft. Dest heeft geen volledig constant seizoen gedraaid. En qua niveau heeft hij dit niet constant getoond. Zijn hoofd wordt helemaal op hol gebracht door zaakwaarnemers en bvo's die interesse in hem zouden hebben. Als zijn vertrekwens klopt, verkopen zo snel mogelijk. Ik wil gemotiveerde spelers op het veld zien en niet jonge snotaap ego's die na een aantal wedstrijden in het eerste denken dat ze 'the bomb' zijn. Nederigheid is ook een kwaliteit.
1 0
mazzeltov
Hier kun je niet tegen opleiden , nog niks bewezen en toch al toe aan een nieuwe stap of ze worden begeleid door Mino en dan kiezen ze voor geld. Wel duidelijk dat deze gasten totaal geen Ajax hart hebben. Jammer dat je er zoveel tijd en geld in hebt gestopt. Doeg, afscheid nemen. Ik zou trouwens elke jeugdspeler die begeleid wordt door Raiola wegsturen, alleen maar ellende. Pak het rijtje er maar bij de afgelopen jaren.
1 0
waayop
Een stap maken? Hij moet nog heel wat stappen maken. Om te beginnen luisteren als Ome Dusan wat tegen hem zegt. Als Bayern hem wil kopen, prima. Heeft gebrek aan tactisch inzicht en gebrek aan zelfkennis.
4 0
Dastaan
Hoor het al maanden maar er is niks rond. Niet dat hij zich door ontwikkeld bij Ajax, vind het nogal ondankbaar om na 1 seizoen weg te gaan.
2 0
grannig mokum1
Wat een stap maken?? Hij heeft bij Ajax nog niet eens bewezen, en toch durven te zeggen, ik wil dat stap maken.... Dus ik zeg, ga je gang maar je valt straks kei hard op je bekkie......
2 0
Daminem
Daar leid je dan 8 jaar voor op... Heeft alles te danken aan Ajax en na één seizoen vertrekken. Dan kun je net zo goed een aankoop doen als Tagliafico. Daar hebben we veel meer aan gehad.
5 0
brullie
Ik hoor de zakenwaarnemer een uitspraak doen die niet mals is. Als het enkel de woorden van zijn zakenwaarnemer zijn en niet van Dest dan lees ik dit graag terug ergens. Zo niet dan is het nu al een volgevreten ventje! Gaat dan snel ergens op de bank terecht komen. Bij Ajax 1 is hij al niet basisplaats waardig. Heeft wel heel veel talent denk ik.
2 0
Siemsubliem10
Een aardige energieke back maar met deze instelling gaat hij het zeker niet redden.. meneer heeft al genoeg gezien naar een paar wedstrijden in het eerste.. Wat een arrogantie! Marky snel cashen dan hoeven wij ons ook niet meer te storen aan die constant irritante niet functionele no-look passen van hem..
4 0
MH1988
Het is toch een logisch verhaal.. Dest heeft 1 goed seizoen en om wonderbaarlijke redenen zijn er Europese topclubs die hem willen hebben. Met Nouss, Timber en Veltman is hij niet eens zeker van een nieuw seizoen vol in de basis bij Ajax. Laat staan dat ie volgend jaar niet gewoon door de mand valt..

Tuurlijk bleef de Ligt nog een jaartje, hij was aanvoerder en sterkhouder. Zelfde voor Ziyech, hij zou als vormgever nooit zijn plek verliezen en kon dus de CL met Ajax in en wist dat zijn tijd nog wel zou komen.

Voor Dest is het anders, dit is zijn moment. Misschien wel zijn enige moment.. Ik denk als Ajax een leuk bedrag vangt dat dit een uitstekende deal is voor zowel Ajax als Dest. Ik zeg doen!
3 0
ajax4perez
Kluivert 2.0.
Cashen en doorpakken. Kenny Tete terughalen?
6 -2
JariHeijden
Kenny Tete? Liever niet. Een goede verdediger, maar een hele matige voetballer en bovendien iemand die gewoon nooit speelt. Dat is al enkele jaren zo inmiddels.

Ik geloof ook niet dat hij terug wil. Maar ik denk ook niet dat hij een basisplaats bij Ajax zal hebben.
1 0
iammike
Geen Raiola spelers aub
2 0
Babangida83
Heeft ons toch punten gekost, bijvoorbeeld tegen Willem II thuis. Is zeker een groot talent, maar maakt nog vrij jeugdige fouten en is nog lang niet klaar voor de Europese top (als De Ligt al wissel staat bij Juve, lol). Als hij dan ook nog weg wil ipv eerst wat teruggeven, dan wil ik er wel een mooi bedrag voor zien.
4 0
TontoKarnaggel
Cashen en dikke doei wat mij betreft, vind het in de regel jammer als jong eigen talent vroeg vertrekt maar in dit geval ga ik er om meerdere redenen absoluut niet van wakker liggen.
3 0
OdjePils
Weg met hem! Komt voor Ajax te kort!
1 -1
grannig mokum1
Precies
1 -1
tonny
overschatte zichzelf ga eerst eens een tijdje presteren in nederland
3 0
Kingoffdatoilet
Ik vind het altijd heel apart dat dit soort jongens direct weg willen. Hele opleiding of een groot deel daarvan bij Ajax genoten. Speel je een seizoen redelijk en dan direct een stap willen maken. Veelal zijn de stappen die gemaakt worden worden alleen maar stappen achteruit.

Ach zodra Ajax er genoeg geld voor krijgt stroomt er wel weer wat gelijkwaardigs door.
4 0
AFCAPolarBear
Als het klopt wat in het artikel staat, ben ik hem liever kwijt dan rijk! (En zo te lezen meer mensen hier). Hoe kan je na 1 (half) seizoen al klaar zijn bij een club? Helemaal in het geval hij zeker niet onomstreden was. Het was dat Mazraoui grotendeels van het seizoen geblesseerd was, anders had ie mogelijk wel vaker in de KKD gespeeld. Zal (als hij vertrekt) weer een voorbeeld worden zoals het niet moet. Ik snap niet hoe ze als een kip zonder kop hun zaakwaarnemer volgen en denken die enkeling te zijn, waar het wel slaagt. Neem een voorbeeld aan De Ligt en (Frenkie) De Jong. Eerst bepalend zijn voor Ajax en daarna de stap naar de Europese top.
4 0
CruyffLegacy
Omdat hij week in week uit de beste was... Gozertje gaat verpieteren op de bank
3 0
3*stars*3
Hij mag voorbeeld nemen aan Ziyech en Tadic.
Owja, over Tadic gesproken...
Die uitbrander in Friesland leek al op een geval van irritatie wat blijkbaar opborrelde.
Maar als ik laatst Dest op training bezig zag, alsof het hem geen moer kan schelen.
Dan is het ook geen surprise als meneer nu al een stap wil maken.
Nog lang niet klaar voor een stap maar ik...
7 0
Cello
Als de zaakwaarnemer zegt dat de speler wel genoeg heeft gezien in Amsterdam dan hoef ik het niet per sé uit de mond van Sergino Dest zelf te horen. Dan geloof ik het wel.
Maar arrogant klinkt het wel als je beseft dat Dest een jaartje Ajax-1 erop heeft zitten en daarin misschien een handvol goede wedstrijden heeft gespeeld, maar het overgrote deel net aan een voldoende en zelfs onvoldoendes scoorde. Je wilt naar een grote buitenlandse club, maar eigenlijk ben je bij Ajax nog niet eens de onbetwiste back die week na week op een basisplaats kan rekenen.
Tsjah....als je het zo hoog in je bol hebt, dan moet je maar gaan ook!. Van Dest hoef je niet meer te verwachten dat die zich vol overgave gaat inzetten, wanneer die onverwachts toch in Amsterdam (moet) blijven. Immers hij gaat liever, weten we dan inmiddels.
Trouwens....zodra er weer toeschouwers zijn toegestaan zullen de supporters het ook laten weten. Fluitconcertje. Daar hoef je geen wiskundige voor te zijn om dat te weten. En misschien alleen daar al om is het beter als ie daadwerkelijk de JCArena-deur achter zich dicht trekt.
3 0
MankeNelis
Dragende speler Dest is Ajax ontgroeid, het waren twee leuke wedstrijden.. Ongelofelijk, hij heeft genoeg gezien. Loopt als een blind paard langs die lijn. Het is gewoon zielig.
7 0
Babangida83
Vlijmscherpe voorzet ook.
2 0
dianaajax
hahaha
2 0
MNJ7
Timber incoming !
0 -2
Ozymandias
Waarom willen zo veel mensen een speler op rechtsback zien spelen die op die positie aanvallend nauwelijks iets aan het spel toe zou voegen?
1 0
insectenverdelg
Dat is jouw mening. Ik denk dat geheel anders over. Gaan t volgend jaar zien.

Maar dat Dest weg eil is zelfkennis. Hij gaat t niet redden namelijk. Beter nu cashen.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, dat is mijn mening gebasseerd op de wedstrijden die Jurriën de afgelopen jaren als back heeft gespeeld en waarin hij aanvallend weinig aan het spel toevoegde.
0 0
Babangida83
Quiten?
0 0
Hans Kraay Jr.
Wat is er toch met al die gasten aan de hand?
Je speelt nog geen jaar in het eerste van Ajax en je wil al weer weg? Waar komt dit toch vandaan?

Ik snap er echt niks van.
5 0
Schwalbino
Denk gewoon aan je vriendinnen. Dan komt het wel.
1 0
Hans Kraay Jr.
Hahaha, dat werkt in mij geval niet echt. Die is al 11jaar bij me dat is een soort Sjaak Swart.
3 0
Lrod
Kluivert 2.0. Heeft amper een handjevol wedstrijden in het 1e gespeeld waarin hij een voldoende haalde en meneertje denkt dat hij alweer klaar is voor een volgende stap. Laat maar gaan. Met die kut mentaliteit gaat hij toch nooit slagen op topniveau.
13 0
Web
Strik er om en weg er mee
Jeugdspelers een kans geven daar zijn wij allemaal blij mee. Hebben ze een paar goede wedstrijden gespeeld willen ze weg
Als het zo door gaat maakt hij mij niets meer uit of je voor aankopen of eigen jeugd gaat?
4 -1
AjaxHoorn
Wat maken mensen zich druk zeg. We weten nieteens of de interesse concreet is en of Dest echt weg wil.

Ik vind het qua speler een potentiele goede back. Qua overkomen vind ik het helemaal niks.
Misschien is het in zn bol geslagen door het gevecht tussen Nederland en Amerika. Alleen die keuze al vond ik bijzonder, maar dat kan hij alleen bepalenm
0 -1
Cruijffthebest
Wat een arrogantie na een paar goede wedstrijden. Meneertje wil een stap maken?
Laat hij eerst maar eens met zijn grote bek 2/3 seizoenen tot de beste van Ajax horen en dan pas verder kijken en niet na een paar goede wedstrijden, wat een onzin!
Als er een club komt en die bied meer dan 20 miljoen, meteen eruit flikkeren!!!!
4 0
Mbaku
Bijzonder onsympathiek hoe hij overkomt, overschat door blijkbaar top Europa en vrij langzaam voor een op het oog rappe rechtsback.

Wekt bij mij de indruk dat hij denkt dat heel de wereld hem onrecht aan doet.

Liever iemand als Timber op die plek. Komt veel gemotiveerder over en straalt uit het leuk te vinden om ons prachtige shirt te mogen dragen.
4 0
S_020
Voor alles boven de 20 mil wegdoen.
1 0
Pauw
Ik ben een ‘fan’ vanaf het eerste uur, maar zal de eerste zijn die toegeeft dat het aantal echt goede wedstrijden van Dest op één hand te tellen zijn. Verder veel zesjes en enkele onvoldoendes.

Als je er nu goed geld voor krijgt zou ik geen nee zeggen.
3 0
laling
Ik wordt o moe van die berichten over Dest.
Ik kan ze niet meer serieus nemen.

Een ding denk ik wel te weten: Hij is lang niet zo goed als hij zelf denkt, en ik vraag me af of hij echt zo goed gaat worden.
Of meer een speler die in het rijtje Ligeon, van Rhijn, Tete, Orejuela, Zeefuik past.
3 -1
MarcOndertwix
Ohja, Ligeon ja haha.. good timesssss #not
0 0
krachtpatser66
Helemaal gelijk, laling. Ik word er ook moe van!. Snel deze fucking Amerikaan, die denkt dat hij al alles kan, verkopen. Lezen we tenminste iets leuks op AS!. Wat wordt er gezegd, dat hij genoeg heeft gezien?. Ha ha, laat me niet lachen!
2 0
Radikaal
Misschien denkt ie dat zelf ook wel. En geef toe, alle spelers die je noemt hadden een contract bij Bayern ook met beide handen gegrepen.
0 0
michel76
Had zo het broertje van Justin Kluivert kunnen zijn. Nog weinig bereikt en dan al denken bij de top van europa te horen.
4 0
ram
Jezus... hoe kun je nu als je zo jong bent en net pas bent doorgebroken al een vertrekwens hebben?!

Dan moet je echt een teringhekel hebben aan Ajax en totaal geen idee hebben hoe je een carrière moet opbouwen.
4 0
DeKenner
Ik ken Dest alleen van interviews en de berichten die ik her en der over hem lees. Hij lijkt een sterke eigen mening te hebben, met lak aan wat anderen ervan vinden of zeggen. Veel geloof in zichzelf en de drang zich te bewijzen. Gezien waar hij vandaan komt kan ik het ook nog wel enigszins begrijpen. Het lijkt me verder ook een einzelgänger binnen een groep. Hij heeft zelf gepresteerd wat hij tot nu toe gepresteerd heeft. Niet dankzij Ajax, maar ondanks Ajax. Weinig binding met de club. Ik vind het jammer, omdat ik het vanaf zijn debuut in Jong Ajax zeker in hem zag/zie zitten. Maar als dit werkelijk zijn houding is dan heb je er niks aan met het oog op het groeiproces van een groep. Als je hem dan voor veel geld kunt verkopen, nog vóór het welbekende dipje in een tweede seizoen, dan kan ik me voorstellen dat de keuze vanuit Ajax niet al te moeilijk is. Maar goed, dit is slechts het beeld dat ik van hem heb gekregen. Wellicht zit ik er compleet naast...
3 0
FSideMaluku
Geen woord aan toe te voegen.
1 0
Deepblue
Hij moet zeker een stap maken, maar dat gaat denk ik sneller wanneer hij nog 1 tot 2 jaar blijft.
0 0
DT10
Nico, Onana en (misschien) Donny zijn klaar om een stap te maken.... Dest zeker nog niet. Als we de media moeten geloven, denkt deze jongen dat hij goed genoeg is voor Bayern of Barça, maar dat is hij natuurlijk nog lang niet.
2 0
greinsje
ezel
2 0
AJAXAFC1
& wie had er nog gedacht 2 jaar geleden dat hij zich zo goed zou ontwikkelen dus dan kan je 20 miljoen sws niet laten lopen, want overigens perfecte mentaliteit/wedstrijdinstelling die Dest
0 0
AJAXAFC1
Als dit waar is zie ik dit snotjochie liever weg dan hier, vond hem sws al redelijk over het paard getild afgelopen seizoen, mazraoui was stukken beter het jaar ervoor alleen afgelopen seizoen redelijk ongelukkig met blessures enz...

Heeft wel potentie hoor die dest, alleen ik vind hem op dit moment nog een beetje een driftig rennertje die teveel cirus acts uithaalt voor een rechtsback.

Als je voor hem 20 mil kan krijgen strik erom en weg & als die blijft ook prima dest en mazraoui samen zijn prima opties... ook al ben ik meer fan van mazraoui
3 0
preme
Niks mis met deze transfer voor alle partijen mits het juiste bedrag op tafel komt.
1 0
johnnyheitinga
gelijk verkopen, liever iemand die speelt met een ajax hart. dit is niks!
3 0
RuffRhythim
Wordt 1x flink op zn nummer gezet door Tadic en heeft nu al vertrekwens...
2 0
joodforeverever
Als hij nu al denkt dat ie wat bereikt heb wens ik hem veel succes. Geld vangen strik erom en bij een topclub lekker banken
6 0
10Sneijder10
Hij is net zo naiëf als zijn eigen speelstijl. Dat moment met Tadic zegt wat mij betreft een hoop. Voornamelijk een blinde draver.
3 0
Toon meer reacties