Voetbal in coronacrisis: Drie besmettingen in Engeland

ThijsZwagerman, 24-05-2020 om 16:40, 29173 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Zondag 24 mei

Drie besmettingen in Engeland

In Engeland hebben twee spelers en/of stafleden van Hull City en één speler van AFC Bournemouth positief getest op het coronavirus. Om welke mensen het gaat, wordt vanwege de privacywetgeving niet bekendgemaakt. De personen met corona moeten nu zeven dagen in isolatie, waarna zij opnieuw getest worden. De Engelse voetbalbond streeft er nog altijd naar om de Premier League in juni te hervatten.

FC Utrecht bereikt salarisakkoord

In navolging van PEC Zwolle, PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen en VVV-Venlo, is men ook bij FC Utrecht tot een akkoord gekomen om een gedeelte van het salaris in te leveren. De spelersgroep, technische staf en directie van FC Utrecht gaan tijdelijk een gedeelte van hun salaris inleveren. De basis voor het akkoord zijn de adviezen van de spelersvakbonden en werkgeversorganisatie FBO, meldt FC Utrecht middels de officiële kanalen.

 

Zaterdag 23 mei

Herstart La Liga met extra veiligheidsmaatregelen

De herstart van de Spaanse voetbalcompetitie zal naast het gebrek aan fans, nog enkele andere belangrijke wijzigingen omvatten. Zo zal er vanwege de hoog oplopende zomertemperaturen in Spanje geen enkele wedstrijd voor 7 uur 's avonds beginnen, schrijft Edwin Winkels in het Algemeen DagbladDaarnaast zal er een extra grote lading aan schone tenues beschikbaar zijn, omdat alle spelers zich in de rust zullen moeten omkleden, met het oog op het coronavirus. 

Één van de maatregelen waar nog over gediscussieerd wordt, is de eis dat de spelers twee weken voor de aanvang van de herstart samen in quarantaine gaan in een hotel en dus niet thuis slapen. De spelers zelf hebben hier echter totaal geen oren naar en verzetten zich dan ook tegen deze eis. Daarom wordt er momenteel gezocht naar een alternatieve oplossing. 

Spaanse premier bevestigt datum herstart La Liga

De Spaanse voetbalcompetitie kan per 8 juni worden hervat. Dat bevestigt premier Pedro Sánchez in een toespraak richting het Spaanse volk. Of de La Liga ook gelijk op die datum weer opgepakt wordt, is nog maar afwachten. Spelers moeten nog fit geraken van de lange periode zonder voetbal. Naar verwachting wordt de competitie vanaf 12 of 19 juni weer hervat.

Bayern ziet af van Coutinho door coronacrisis

Bayern München maakt geen gebruik van de koopoptie in het huurcontract van Philippe Coutinho. De Duitser huren de Braziliaan van FC Barcelona en hebben het recht om hem definitief vast te leggen. Daarvoor moeten ze een koopclausule ter waarde van 120 miljoen activeren. Dat is directeur Karl-Heinz Rummenigge niet van plan te doen. 'We hebben geen gebruik gemaakt van die optie en de deadline is ook verstreken', citeert De Telegraaf hem.

Dat komt mede door de coronacrisis, die financiële schade achterlaat in het voetbal. 'In deze tijd met corona is 120 miljoen euro voor een speler geen optie meer voor ons', zegt Rummenigge.

Premier League hoopvol over herstart in juni

Premier League-directeur Richard Masters is hoopvol over een competieherstart in juni. 'We zijn zo zeker als we kunnen zijn', zegt hij tegen de BBC. 'We hebben de eerste stap gezet. Het is fantastisch voor iedereen, ook voor de fans, om de spelers weer op het trainingscomplex te zien.'

Onder het mom Project Restart werkt de Engelse competitie toe naar een herstart ergens in juni. Een datum wil hij nog niet geven. 'Maar we zouden niet de eerste stap hebben gezet als we niet zeker waren dat het veilig was. We moeten respect hebben voor de spelers die nu niet willen trainen, maar ik zou me comfortabel genoeg voelen om weer te beginnen'

Ook MLS mikt op hervat in juni

Ook de Major League Soccer, de Amerikaanse voetbalcompetitie, wil in juni het voetbal weer oppakken, zo meldt de NOS. 'We beginnen waarschijnlijk op neutrale locaties', laat de MLS weten. In de buurt van Disney World in Orlando ligt een accomodatie die alle MLS-clubs, 26 om precies te zijn, kan herbergen. Dat zou ergens in juni moeten gebeuren, al wordt een exacte datum niet gecommuniceerd.

De Verenigde Staten is met afstand het zwaarst getroffen land in de coronacrisis. Zo'n 1,6 miljoen Amerikanen zijn positief getest op het virus en ruim 96 duizend daarvan zijn overleden.

Vrijdag 22 mei

Kanté mag rest van seizoen thuisblijven

Chelsea heeft N'Golo Kanté toestemming gegeven om de rest van het seizoen thuis te blijven, zo melden Britse media. De Franse middenvelder kreeg eerder deze week al toestemming om de groepstrainingen voorlopig over te slaan, omdat de speler bang is het coronavirus op te lopen en over te dragen aan familieleden.

Manager Frank Lampard heeft Kanté laten weten dat hij pas hoeft terug te komen als hij zelf denkt dat de tijd rijp is, ook al is dat pas in het nieuwe seizoen. Op jonge leeftijd verloor Kanté zijn vader en vlak voor het WK 2018 overleed de broer van Kanté aan een hartstilstand.

 

Ontslagen bij sc Heerenveen

Het Algemeen Dagblad schrijft dat ook sc Heerenveen door de coronacrisis moet snijden in het personeelsbestand. Meerdere werknemers van de Friese club verliezen hun baan, al wil algemeen directeur Cees Roozemond geen aantallen noemen. Dat maatregel is volgens de eerder genoemde krant niet verrassend: 'Heerenveen lijdt al jarenlang forse operationele verliezen, al worden die vooralsnog gedekt door transferinkomsten. Misgelopen inkomsten door de coronacrisis zorgen ervoor dat de club niet aan een reorganisatie ontkomt.

Ook spelers PEC Zwolle akkoord met tijdelijke salarisverlaging

Ook de spelers van PEC Zwolle hebben een akkoord bereikt over een tijdelijke salarisverlaging. 'In deze tijden spreekt het voor zich dat ook wij als spelersgroep nu van ons moeten laten horen', zegt oud-Ajacied Pelle Clement op de website van PEC Zwolle. 'We zitten met z’n allen in een situatie die niemand van te voren had voorzien. Supporters, sponsoren, medewerkers: iedereen voelt in meer of mindere mate de gevolgen van de huidige crisis. Als spelersgroep hebben we dan ook het volste begrip voor de beslissing die we samen met de directie hebben gemaakt.' Naast PEC Zwolle is er ook bij PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen en VVV-Venlo een akkoord over het tijdelijk verlagen van het salaris.

Advies in Duitsland: minder uitbundig juichen

In Duitsland hebben de clubs deze week te horen gekregen dat er na doelpunten minder uitbundig gejuicht mag worden, meldt Voetbal International. Christian Seifert, de chef van de Deutsche Fussball Liga (DFL), stuurde deze week een brief met daarin de evaluaties van het eerste weekeinde na de coronastop. Men is tevreden, al is er wel een puntje van aandacht voor de volgende speelronde. 'We snappen de emotie, maar we raden aan om bij het juichen omhelzingen en gezichtscontact te vermijden.' Naar verluidt zorgde het uitbundige juichen bij Hertha BSC voor ophef.

Donderdag 21 mei

La Liga mikt op 12 juni

Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, heeft donderdag bevestigd dat men op vrijdag 12 juni weer wil beginnen in La Liga. Dat schrijft medium COPE donderdag. Die vrijdag moet de stadsderby tussen Sevilla FC en Real Betis de eerste wedstrijd worden van de hervatting van de competitie. Er staan nog elf speelronden op het programma, dat eind mei verder bekend zal worden gemaakt.

Sowieso promotie in Engeland

Of de competitie nou wel of niet uitgespeeld wordt in Engeland: er gaan sowieso clubs promoveren. Voetbal International schrijft donderdag dat de nummers één en twee van het Championship niet hoeven te vrezen voor een scenario als in Nederland. 'Als de competitie niet kan worden afgemaakt, promoveert Leeds namelijk als nummer één van het Championship, samen met West Bromwich Albion.' Mocht de competitie wel uitgespeeld worden, wordt het wel heel moeilijk om deze twee van promotie af te houden, gezien de enorme voorsprong op de rest.

Franse competitie leent 200 miljoen euro

De Franse voetbalcompetitie is fors geraakt door het coronavirus, zo blijkt uit een rapport van Mediapart. De pandemie vergrootte de reeds bestaande financiële problemen. 'Niet alleen vielen tv-inkomsten weg, ook reclamegelden, inkomsten uit kaartverkoop en transfersommen bleven uit', schrijft het Algemeen Dagblad. Eind juni zou men op een collectief tekort komen van 438 miljoen euro. Om die reden is er een lening van 200 miljoen euro gekregen, maar dit is dus eigenlijk te weinig. 

Wederom besmetting bij Dynamo Dresden

Bij het Duitse Dynamo Dresden is wederom een speler positief getest op het coronavirus, zo meldt het Algemeen Dagblad. Daarnaast is ook bij een huisgenoot van een medewerker uit de begeleidingsstaf het virus geconstateerd. De personen die positief getest zijn moeten veertien dagen in quarantaine. De ploeg en begeleiding van Dynamo Dresden zitten al sinds 9 mei in thuisisolatie na eerdere besmettingen. Zodoende heeft men de 2. Bundesliga nog niet kunnen hervatten. Zaterdag gaat men voor het eerst weer gezamenlijk trainen.

Bange Kanté hoeft niet te trainen

Chelsea heeft N'Golo Kanté toestemming gegeven om voorlopig de groepstrainingen over te slaan. Volgens Engelse media ziet de Fransman het nog niet zitten om weer te gaan trainen. Kanté verloor op jonge leeftijd zijn vader en vlak voor het WK van 2018 overleed zijn broer aan een hartstilstand. Kanté (29) zou bang zijn het coronavirus op te lopen en over te dragen aan familieleden. Eerder deze week was Kanté wel aanwezig op het trainingscomplex van Chelsea waar hij zich liet testen op het virus. Daarna trainde hij in een klein groepje. 

Serie A verlengd tot 20 augustus

De Italiaanse voetbalbond heeft bekendgemaakt dat het seizoen in de Serie A verlengd wordt tot 20 augustus, zo meldt onder meer De Telegraaf. Met deze verlenging hoopt men het seizoen uit te kunnen spelen. Als startdatum voor het nieuwe seizoen houdt men voorlopig vast aan 1 september. In dat geval zou er - als er daadwerkelijk tot 20 augustus gevoetbald wordt - tien dagen tussen het ene en het andere seizoen zitten. Als het coronavirus te aanwezig blijft, ligt er een plan B klaar. Men houdt rekening met het spelen van play-offs voor het aanwijzen van een kampioen, het verdelen van de Europese tickets en om over promotie en degradatie te oordelen.

Zes stadions in Portugal doorstaan coronacheck niet

Zes stadions in Portugal hebben een coronacheck niet doorstaan, zo meldt De Telegraaf. Negen andere stadions voldoen wel aan de eisen van de regering aan Portugal. In de stadions van Vitoria Setubal, Boavista, Desportivo das Aves, Rio Ave, Gil Vicente en Pacos de Ferreira zullen een aantal correcties gedaan moeten worden, zo vinden de Portugese gezondheidsinstanties. Vier clubs lieten hun stadion niet controleren. In Portugal wordt de competitie op 4 juni hervat.

Woensdag 20 mei

VVV bereikt salarisakkoord

In navolging van PSV heeft ook VVV-Venlo een akkoord bereikt over het inleveren van salaris. De spelers, staf en directie van de Venlose club zijn woensdagmiddag tot een akkoord gekomen. De aanbevelingen van de spelersvakbonden en werkgeversorganisatie FBO vormen de basis voor het akkoord, zo meldt VVV-Venlo middels de officiële kanalen. In het akkoord is ook opgenomen dat de spelersgroep, staf en directie een gedeelte van de loonkorting van het kantoorpersoneel op zich nemen.

Rose en Deeney fel tegen hervatting Premier League

Newcastle United-verdediger Danny Rose heeft opnieuw laten weten fel tegenstander te zijn van de hervatting van de Premier League. De linksback wil graag weer voetballen, maar hij wil niet gebruikt worden als proefkonijn.  'Doordat mensen suggereren dat we weer moeten gaan voetballen, lijkt het wel alsof wij proefkonijnen of labratten zijn', aldus de oud-speler van Tottenham Hotspur in de Lockdown Tactics Podcast. Hij vraagt zich af of het het wel waard is om weer te voetballen. 'Ik zet misschien mijn gezondheid wel op het spel om andere mensen te entertainen. En dat ik is niet iets waarbij ik betrokken wil zijn, om eerlijk te zijn.'

Eerder al liet Watford-aanvaller Troy Deeney zich uit over een mogelijke hervatting van de Premier League. Ook hij is een fel tegenstander. 'Je hebt maar één iemand nodig om besmet te raken. Ik wil dat virus niet mee naar huis nemen. Mijn zoontje is vijf maanden en heeft ademhalingsproblemen. Ik wil hem niet in nog meer gevaar brengen.'

Voorbereiding op hervatting Tsjechische competitie verstoord

De voorbereiding op de hervatting van de Tsjechisch competitie is verstoord, zo meldt Voetbal International. Bij Slavia Praag is namelijk een speler positief getest op het coronavirus. De Tsjechisch club heeft besloten om tot komende donderdag in quarantaine te gaan. Vrijdag en maandag worden de spelers opnieuw getest. Als iedere speler negatief getest wordt, kan het duel met Mlada Boleslav van dinsdag doorgaan. Ook bij die club kent men een positieve test.

Dinsdag 19 mei

Serie A beslist 28 mei over hervatting

In de Italiaanse Serie A hoopt men op donderdag 28 mei te weten waar men aan toe is voor wat betreft de hervatting van de competitie, zo weet De Telegraaf. Op die dag komen de sportminister Vicenzo Spadafora en de voorzitters van de Serie A en de Italiaanse voetbalbond bijeen. Inzet van dat gesprek is de nabije toekomst van de competitie. De verwachting is dat het besluit over het wel of niet hervatten van de Serie A die dag zal vallen. De goedkeuring om de trainingen te hervatten, kwam dinsdag al.

Zes positieve tests in Premier League

Een tegenslag voor de Premier League, dat van plan is om medio juni het voetballen weer op te pakken. Bij een serie tests op 748 voetballers en stafleden van de Premier League-clubs zijn er zes mensen positief getest op het coronavirus. De zes zitten bij drie clubs. Wie het zijn, laat de competitie op haar eigen website in het midden. De betrokkenen moeten zeven dagen in isolatie.

FC Utrecht vestigt hoop op UEFA

FC Utrecht en de KNVB zijn het dinsdag niet eens geworden over het afwikkelen van het toernooi om de KNVB Beker. De Utrechters, die het in de eindstrijd zouden opnemen tegen Feyenoord, willen de finale alsnog inhalen, maar de KNVB ziet dat niet zitten. 'We hebben onze standpunten kenbaar gemaakt en gezegd waarom wij vinden dat er niet gehandeld is zoals zou moeten. Wij zien absoluut ruimte om die finale te spelen', zegt technisch directeur Jordy Zuidam tegen NU.nl. Hij vindt dat het proces rondom de besluitvorming niet transparant en duidelijk was.

Het stookt FC Utrecht dat de KNVB wel kijkt naar mogelijkheden om voor 1 september Europese voorrondeduels te spelen, maar niet om de bekerfinale in te halen. In andere landen wordt er soepeler omgegaan met de speeldata, zo stelt de club, die haar hoop vestigt op de UEFA. 'Een van de belangrijkste richtlijnen is dat er door de voetbalbonden alles aan is en wordt gedaan om de competities tot een einde te brengen. De UEFA staat open voor ons verhaal en gaat ernaar kijken.'

Cambuur en De Graafschap in gesprek om compensatie

SC Cambuur en De Graafschap gaan op hun beurt in gesprek met de KNVB om een compensatie voor het mislopen van promotie naar de Eredivisie. Dat gaan de betrokken partijen maandag doen, zo meldt de NOS. Beide clubs stonden bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie en hadden zodoende een grote kans om te promoveren naar het hoogste niveau.

Door het besluit van de KNVB om dit seizoen geen promovendi en degradanten aan te wijzen, voelen de clubs zich benadeeld. Eerder ging de rechter niet mee in het verzoek om de beslissing terug te draaien. Wel willen SC Cambuur en De Graafschap een geldcompensatie, waarover maandag dus vergaderd wordt.

European Solidarity Cup

Real Madrid, Bayern München en Internazionale willen volgend jaar een benefiettoernooi organiseren. De opbrengst van de zogeheten European Solidarity Cup gaat naar de gezondheidszorg in Italië en Spanje, zo meldt Real Madrid op de eigen site. De landen zijn zwaar getroffen door het coronavirus. Zodra publiek weer welkom is, is het plan om duels tussen de drie te organiseren. Real Madrid - Inter in Santiago Bernabéu, Inter - Bayern München in het Giuseppe Meazza en Bayern München - Real Madrid in de Allianz Arena. 

Veel Twente-fans verlengen

Bij FC Twente is men aangenaam verrast door de supporters. Veel fans van de Tukkers hebben namelijk hun seizoenkaart verlengd. 'Man, wat een volk', schrijft de club bij een update op social media. In de Grolsch Veste kunnen in totaal een slordige 30.000 man. 

Maandag 18 mei

Italiaans voetbal tot 14 juni opgeschort

De Italiaanse competities zullen niet voor 14 juni hervat worden, zo maakte de FIGC maandag bekend na het besluit van premier Giuseppe Conte om voetbal tot die datum te verbieden. Hoewel de bal mogelijk vanaf 15 juni weer kan gaan rollen, had men in Italië de hoop om het voetbal eerder te hervatten. 

Belgische rechtenhouders willen geld terug

Waar FOX Sports besloot om het laatste kwart van de televisiegelden over te maken, eisen de drie rechtenhouders in de twee Belgische voetbalcompetities (Pro League) hun voorschot terug. 'Het is nu immers duidelijk dat een derde van de matchen van het seizoen, waaronder de erg aantrekkelijke play-offs, niet gespeeld zullen worden', zo laat Telenet weten tegenover Belga. Ook Proximus liet weten 'Proportionele terugbetaling van de televisierechten te verwachten'.

De Jong blijkt meest fitte speler bij FC Barcelona

Volgens de Spaanse krant AS is Frenkie de Jong de meest fitte speler bij FC Barcelona. De Catalaanse club hervatte zo'n twee weken geleden de training en nu blijkt dat De Jong in de individuele tests de meeste kilometers heeft afgewerkt. De Jong was in de afgelopen periode in Nederland en had daarbij een voordeel ten opzichte van zijn Spaanse teamgenoten: hij mocht wel buiten trainen. 

Schotland maakt einde aan seizoen, Celtic kampioen

Celtic is maandag uitgeroepen tot kampioen van Schotland, nadat de clubs uit de Schotse Premier League er unaniem voor hebben gekozen om het seizoen per direct te beëindigen. In Schotland past men ook de promotie/degradatie-regeling toe. Dat betekent dat Heart of Midlothian degradeert. Men hoopt het nieuwe seizoen te starten in augustus. 

Rel om sekspoppen in stadion FC Seoul

Er is in Zuid-Korea flinke ophef ontstaan nadat FC Seoul had bedacht om zondagavond etalagepoppen op de tribune te plaatsen, zo schrijft De Telegraaf. Nu blijkt echter dat die poppen waren gemodelleerd op zogenaamde reall dolls, een hedendaagse variant op de ouderwetse opblaaspop. FC Seoul benadrukt nu dat het niet ging om echte sekspoppen, maar om etalagepoppen die daarop zijn gebaseerd. De club zou de achtergrond van de leverancier niet hebben gecheckt, waardoor het niet op hoogte was dat die actief is in de seksindustrie. Overigens won FC Seoul met 1-0 van Gwangju FC.

'Maandag akkoord over Project Restart'

The Telegraph schrijft maandagochtend dat de clubs uit de Engelse Premier League maandag waarschijnlijk definitief akkoord gaan met Project Restart. In dat geval hervat men dinsdag de groepstraining, waarna de clubs vijf weken de tijd krijgen om toe te werken naar de hervatting van het seizoen. De datum hiervoor lijkt vrijdag 19 juni te zijn. Clubs als Chelsea, Watford, Aston Villa en Brighton & Hove Albion waren eerder niet de grootste voorstanders, maar de verwachting is dat men er maandag uit gaat komen. De Engelse overheid heeft al toestemming gegeven om vanaf 1 juni weer zonder publiek te spelen.

'Feyenoord-stadion De Kuip vraagt om hulp'

De directie van Feyenoord-stadion De Kuip is met de gemeente Rotterdam in gesprek over financiële hulp. Dat bevestigt wethouder Arjan van Gils van Financiën aan Rijnmond. Naast het gebrek aan wedstrijden wordt het stadion van Feyenoord ook getroffen doordat inkomsten van dochterondernemingen wegvallen. Van Gils denkt dat de gemeente een rol kan spelen in het overeind houden van het stadion. 'Wij hebben een gesprek waarin zij met redelijke open boeken zeggen: Het kan zo zijn dat we ergens in het najaar vastlopen in een betalingsprobleem. Dan gaan we praten, zoals we dat ook met andere instellingen doen. Dan gaan we kijken wat voor maatwerk we kunnen leveren', aldus Van Gils, die benadrukt dat het om een steunaanvraag gaat van het stadion en niet van Feyenoord zelf. Dit betreffen twee losse organisaties.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Deepblue
Kijk wel uit naar hervatting PL.
Bundesliga gaat ook prima.
1 0
Mocrodammerr
Jammer dat Ajax media zoiets niet post op twitter.. vele grote clubs hebben dat wel gedaan.. bijvoorbeeld https://mobile.twitter.com/acmilan/status/1264437220938616832
0 -1
mgtow
Met Hemelvaart ook al niks. Allemaal racisten!
0 -1
Mocrodammerr
vergelijking wordt op SM al gauw getrokken met Hemelvaart. vooral ná de tweet van het koningshuis. Ik denk dat 8 van de 10 Nederlanders niet weten wat Hemelvaart is, zijn al happy met een extra dagje vrij. Maar het viel me al jaren op dat grote europese clubs wél de gelukswensen de wereld insturen en Ajax niet. Amsterdam is een stad met meer dan 100 nationaliteit waarvan een groot deel suikerfeest viert en Ajax een warm hart toedraagt. Zou slechts een mooi gebaar zijn van de club. maar goed, ik ga weer gamen.. ajuu
0 0
wzawzdb91
Dus Couthinho terug bij Barca. Als die Martinez erbij komt kunnen ze dus kiezen uit: Messi, Suarez, Griezmann, Martinez, Coutinho, Dembele en Fati voor de voorste 3/4 plekken.

Misschien Suarez dan toch maar terug naar Ajax? Tadic op 10. Ook nog even die Braziliaanse middenvelder erbij... Dromen mag.
1 0
Labrador
Ik mis alles wat normaal is
1 0
Redrum
Absoluut, niks is meer normaal tegenwoordig. Ook deze site is al maanden verschrikkelijk deprimerend. Helaas moeten we dit nog wel even flink wat maandjes uitzingen vrees ik.
0 0
goajaxgo
Eensch.
0 0
MK77
Tja en wat zou er straks gebeuren als die besmettingen toch doorzetten? Dan mogen clubs de helft van hun elftal niet inzetten. Dat is dan helemaal competitievervalsing
3 -1
Deepblue
Wat als er straks praktisch geen besmettingen meer zijn en je hebt je competitie stopgezet. Dat is pas competitievervalsing.
1 -6
Illegaal
Maar ook als er wel besmettingen zijn gaat de wereld nog niet onder, het zijn gezonde kerels en die worden er alleen wat ziek van meer niet.
0 -5
trodat4030
Ja, dat dacht Daley Blind in november ook, dat hij volledig gezond was..
2 0
Illegaal
Oh ja had Blind ook corona?
0 0
ajaxxcied4life
Net als Jari Litmanen en allerlei andere kerngezonden jonge mensen die het hoekje om gingen door dit virus.
0 0
Illegaal
Tuurlijk krijgen ook gezonde mensen corona maar overlijden er niet meer aan dan bij bijv. de griepgolf in 2018.
Er zijn vele mensen meer genezen met corona dan er overleden zijn, net zoals bij de griep van 2018.

Zelf in de kwetsbare groep ouderen die andere aandoeningen hadden zij er vele genezen.

Ja er zijn ook een paar mensen op relatief jonge leeftijd gestorven (waarvan ook weer de meesten een onderliggende ziekte hadden), nu met corona zoals ook gebeurd bij een griepgolf.
0 0
mgtow
Bij Dynamo Dresden zijn ze het wel gewend om te luisteren naar de autoriteiten. "Sofort durchfussballen". En voetballen deden ze. Voor hun leven.
0 0
dianaajax
bestaaat een mooi boek over dynamo is oorlogstijd -
0 0
JKBEATS
Lekkere titel ‘bange Kanté’ ... op je hoede zijn in een tijd met een gek virus is niet bang zijn. Je zet em neer als een mietje zo, terwijl je met gezond verstand en dankbaarheid voor het leven nu gewoon goed oplet, en das z’n goed recht.
3 0
Ajax27
Precies de reden van Deeney is nu een 100% valide reden waarom het hele voetbal gewoon nog de komende tijd stilgelegd moet worden. Het slaat helemaal nergens op. Het is dadelijk gewoon afwachten tot er bij een eerste voetbalteam positief wordt getest en meerdere mensen in 1 team ziek worden. Dan pas zal de noodzaak ingezien worden.
6 -3
Deepblue
Onzin. Als hij niet wil, komt hij niet.
De rest kan gewoon doorgaan met leven.
Verder niet angst je leven laten regeren
1 -3
Van Reenen
Is al gebeurd in Duitsland. 3 Personen uit één team zijn besmet. Blij dat wij in Nederland wat nuchterder tegen dit soort randzaken aankijken. Mijn gezondheid gaat voor een potje voetbal, om een voorbeeld te stellen. Zo zullen er velen ook over denken, maar als er heel veel geld tegenover staat, wordt de druk wel erg groot om weer te beginnen met voetbal.
1 -1
BokkieBokstra
Natuurlijk gaat om geld, daarom voetbalt Nederland ook niet omdat het geld al binnen is. Ben benieuwd als er voor NL clubs nog wat te halen had geweest hoe dan de stemming zou zijn geweest. Voor clubs in Engeland/Duitsland, die moeten, anders dan wordt het lastig te overleven.

Heb achteraf gedacht: komen de clubs Fox later nog een keer tegemoet?
0 0
Bky
Die gasten moeten gewoon hun mond houden, zoals de UEFA voorzitter zegt: " dood ga je toch wel ooit".
4 -4
Radikaal
Ja, en ook je oude ouders, je 5 maanden-oude-kind, gaan ook allemaal wel een keer dood. En als jij er de oorzaak van bent dat die ziek worden, nou ja, gewoon bek houden en voetballen. Begrijpen die gasten dan niet hoeveel geld hiermee gemoeid is?

Mondkapjes draag je niet voor jezelf, maar voor de mensen om je heen. Dus als jij vindt dat jij "toch wel een keer dood gaat", heb jij dan het recht andere mensen aan te steken?
4 -2
Bky
Ja, volgens de UEFA voorzitter wel :)
2 0
Lazell
Vooral voor Deeney zou het absurd zijn als hij moet gaan voetballen. Vind sowieso het hele idee een beetje vreemd. Stel nou 1 persoon raakt geïnfecteerd en besmet zijn halve team. Dan mag het hele team niet meer voetballen lijkt me. Wat gebeurt er dan met de wedstrijden? 5 weken uitstellen? Of moet je dan maar een jeugdteam opstellen?

Dat hele doorvoetballen hangt als los zand aan elkaar en is gedoemd te falen. Ik denk dat we de komende maanden gaan zien waarom Overmars gelijk heeft met zijn uitspraken. Alleen op de vervelende manier.
3 -1
Oeroeboeroe
Laat het dan maar gebeuren. 1 geïnfecteerde per team. Gewoon een alleenstaande zodat hij verder niemand kan infecteren. Dan kunnen een aantal geldwolven hun biezen pakken.
1 0
AFCAMM
Dat Frenkie de meeste meters aflegt betekent toch niet dat hij het fitst is?
3 -1
WZAWZDB14
Het is wel een indicator
0 0
Libero
Er staat ook dat hij in Nederland wél buiten heeft kunnen trainen en daarom een streepje voor heeft op de rest.
0 -1
AjaxDaniel
Letterlijk in elk land wordt een kampioen en degradanten aangewezen, behalve bij deze achterlijke bond.
13 -2
behangdelul
"maar we moeten ten alle tijden voorkomen dat Ajax tot kampioen wordt uitgeroepen, dat moet je echt niet willen"

Zum kotsen
9 -2
AFCA-B93
Ach jongens waar maken we ons druk om. Dan pakken we volgend seizoen gewoon die 35e toch?
2 -9
MrPink
4e ster duurt nu een jaar langer gvd.
1 0
Juichtoon
Zolang we alles maar laten passeren, doen ze het de volgende keer weer.
2 -1
NelsonAFCA
Tuurlijk joh! Alles buiten onze landsgrenzen mogen ze kampioen worden verklaard en in onze eigen Nederland mag iedereen kampioen worden, behalve ons aller Ajax.

Hoe hypocriet is dat dan wel niet.
13 -3
Juichtoon
Helemaal niets uit Amsterdam!
6 -2
Spectre
In landen als Schotland leven ze voor voetbal en respecteren ze dat, hier in NL is het meer anti Ajax wat doorslaggevend is
5 -2
ghouleseddik
Na Frankrijk en België, nu ook in Schotland de koploper tot kampioen gekroond. Roep die ledenvergadering in Zeist maar bijeen...
6 -2
Ajaxamsterdam0485
Celtic staat 17 punten voor, Brugge 15 en psg 12 met een wedstrijd minder gespeeld. Is toch een ander verhaal dan gelijk staan en op doelsaldo bovenaan staan
5 -13
Joseph
Zelfde verhaal, staan allemaal bovenaan. Dit zijn van die argumenten die erg belangrijk lijken als je een hekel aan Ajax hebt..
1 0
Boer Gijs
Niet het aantal punten verschil is bepalend voor wie kampioen is, maar de volgorde op de ranglijst. Ik ben er a) niet over te spreken dat de knvb dit niet gerespeccteerd heeft b) teleurgesteld over dat onze leiding zich hier niet hard voor maakt.
0 -1
Juichtoon
Ben je pas kampioen bij minimaal 10 punten voor oid? Neem van mij maar aan dat als Fnoord, PSV of AZ vanaf speelronde 3 bovenaan had gestaan, de schaal gewoon was uitgereikt.
3 -1
Ajaxamsterdam0485
Daar ga ik ook vanuit ja, maar nu was het moeilijker beslissen omdat ajax bovenaan staat. Ze moeten iets om ajax te stoppen. Daar kan je er toch niet omheen om ze tot kampioen te kronen als je meer dan 15 punten voorstaat?
3 -1
ajaxminimax
Als Ajax 10 punten los stond, hadden ze ook geen kampioen uit geroepen... Laat mij deze bond kennen
1 -1
PetervanAmsterdam
Bovenaan is bovenaan.
14 -3
ghouleseddik
Dit dus.
6 -2
NelsonAFCA
Amen.
7 -1
Bky
Moeten ze nog van die poppen af? Vraag het voor een vriend.
13 -3
Dubbelvla
Is dit dezelfde organisatie die plannen heeft om juist een volledig nieuwe Kuip te bouwen? Of komt dat juist weer vanuit Feyenoord? Waarom zou je dan nu nog geld pompen in de oude versie? En hoe kun je dan überhaupt gelg genoeg hebben voor een nieuw stadion? Ik snap dat dat met allerlei investeerders werkt, maar laat hen dan nu ook inspringen, en niet met Rotterdamse centjes gaan.

Ik snap waarschijnlijk geen kut van de nuance hier, maar t klinkt wederom erg schuin. Rijke mensen worden rijker, bla bla bla.
0 0
migilo
Financiële hulp voor een sloopkogel zeker. Zelfs Heijmans of BAM kan dat bouwval niet meer overeind houden......
2 0
Dolblij
zou opnieuw een mooi voorbeeld zijn van subsidies die in stand houden wat allang niet meer levensvatbaar is.
2 0
mgtow
Minimaal onderhoud plegen en dan nog niet even een seizoentje uit kunnen zingen. Gooi maar plat.
0 0
MPAjax
je moet dat ding met de grond gelijk maken en daarna gewoon een woonwijk neerzetten dan kunnen we wat aan de woningnood doen
4 0
mgtow
En Feyenoord opheffen. Die kunnen Linssen al niet eens betalen. Man man man.
2 0
DUDE92
Ze konden hem echt wel betalen hoor, maar ze boden veel te weinig. Die gast zou zo na Berghuis de beste speler zijn daar, maar alleen Feyenoord krijgt het voor elkaar om een potentiële goede aanwinst, die zelf ontzettend graag naar Feyenoord wil, alsnog tegen ze te keren door een belachelijk laag salaris te bieden.
2 0
MK77
Kom op jongens! Iedereen een kwartje inleggen dan kunnen we dat kot kopen.
Plaats uw leukste ideeën wat we er mee kunnen doen in de reacties!!!!!!!
3 -1
Stuyvesant
Slopen en de staalconstructie verkopen als schroot.
0 0
FrenkieDeLigt
Dependence van de toekomst lijkt me wel wat
0 0
MK77
Ik persoonlijk kan niet wachten tot ik dat bastion van verloren dromen bezit. Hmmmm de geur van schraal bier, pis en lage iq's
1 0
FrenkieDeLigt
Je vergeet de geur van witpoeder ;)
0 0
Cruijffthebest
Tja, ze kunnen daar nog geen doos Mars voor de selectie kopen, dus dit is geen verrassing!
3 0
debarbaar
Misschien Goldman Sachs vragen om te helpen. Het is natuurlijk kwats dat er geen meetings gehouden zouden kunnen worden in een stadion. In nederland mogen er 30 man in een bioscoop dus toch ook zeker wel in een zaal. Hier in HongKong zitten er overigens gemakkelijk een paar honderd man in een bioscoop. Maar ze waren hier wel voorbereid en in Europa behoudens Duitsland niet. De renbaan houdt 55,000 man. Door mensen neer te zetten in een diamand patroon kunnen ze nog steeds 17000 mensen toelaten. In Nederland kan niets. Daar luisteren we naar idioten die zich viroloog noemen. De opper viroloog mevrouw Marion Koopmans riep doodleuk in Januari dat het virus zich niet zou verspreiden in Nederland omdat het zit niet zo snel zou verspreiden. Toen al vielen de mensen dood neer op straat in Hubei. Kortom. Flikker et Outbreak management team eruit, zet Rutte en zijn ministers vast wegens dodelijke nalatigheid en vraag de regeringen van hongkong of Taiwan om een plan te maken en deskundigen te sturen. 4 en 9 doden zegt wel voldoende.
1 -6
Babayaka
Kan er een poll komen over welke club het eerste zal omvallen ?
Mijn gevoel zegt dat niet alleen de kuip hulp nodig heeft maar ook de club die er speelt.
2 -1
Bky
Gaan ze nu van mijn belastinggeld dat lelijke ding financieren?
0 -1
Stuyvesant
Zolang je niet in rotterdom woont niet...
1 0
GrandMasterFlex
Onzin, rijksgeld wordt verdeeld over gemeentes. Dus ja uiteindelijk betalen wij allemaal mee voor die tokkies
1 0
Ajaxxxisdebeste
Platgooien
3 0