Conclusie topoverleg: collectieve salarisvermindering breed gedragen

BartVeenstra, 14-05-2020 om 15:30, 1690 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De collectieve salarisverlaging in het betaalde voetbal wordt door alle belangrijke organisaties die actief zijn in de Eredivisie en Eerste Divisie breed gedragen. Die conclusie maakt zaakwaarnemer Rob Jansen op na een topoverleg op het hoofdkantoor van de KNVB, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Alle hoofdrolspelers in het profvoetbal zaten donderdag - op initiatief van Jansen - bijeen in Zeist. De vakbonden VVCS en ProProf, belangenbehartigers van coaches (CBV), clubs (FBO), eredivisie (Eredivisie CV) en eerste divisie (CED) waren aanwezig. Er werd gesproken over de manier waarop de KNVB het betaalde voetbal zo goed als mogelijk door de coronacrisis wil loodsen.

Vorige week werd door de belangenbehartigers in het betaalde voetbal al een akkoord bereikt over een collectieve salarisvermindering. Daarbij geldt: hoe hoger het salaris, hoe meer spelers, trainers en directieleden inleveren. Dat loopt uiteen van tweeënhalf tot maximaal twintig procent. 'En dat geldt ook voor makelaars', zegt Jansen. Ajax gaf al aan akkoord te zijn over een loonoffer.

Volgens Jansen kan men juridisch gezien niemand verplichten om zich aan de collectieve salarisverminderingen te houden. 'Maar als een akkoord zo breed wordt gedragen, dan mag je ervan uitgaan dat dit de inzet van iedere club wordt. Dit wordt de leidraad, deze richting gaan we op', zegt de voetbalmakelaar.

Voor de bijeenkomst hoopte Jansen op eensgezindheid. 'En ik kan heel tevreden zijn', zegt hij na afloop. 'Het plan van de KNVB is essentieel voor de toekomst van het betaalde voetbal. Het mooie is dat alle belangrijke groeperingen daar nu hun bijdrage aan kunnen leveren. We moeten over een paar weken met een heel goed werkstuk naar de politiek. Alleen dan zijn we kansrijk in Den Haag. Nee, ik ga niet zeggen wat er nu al in het plan staat. Maar de sfeer was positief, de KNVB had alles goed voorbereid en we spreken op korte termijn weer met elkaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Totaal de weg kwijt, 2,5 tot maximaal 20% inleveren en dan hopen op een steunpakket. Het is een grote poppenkast die zichzelf veel te groot heeft gemaakt.

Eerst maar eens extra geld maar de zorg , de culturele sector en andere sporters! Andere sporters die echt topsport bedrijven ipv dat amateurtoneel dat zich de keuken kampioen divisie noemt.
1 -3
Bjorn
Culturele sector..

Volgens mij zijn de voetbalstadions het grootste volkvermaak in het land. Niet de theaters met een paar 100 man.
0 0