'Ajax moet behalve Ziyech nog één speler verkopen'

NielsOpdam, 08-05-2020 om 18:55, 12130 views, Pantelic Podcast |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Freek Jansen wil Ajax, ondanks de coronacrisis, nog steeds spelers verkopen. Dat vertelt de Ajax-watcher in de Pantelic Podcast. Volgens Jansen hoeven de Amsterdammers momenteel ook nog niet veel te doen op het gebied van aankopen.

'Het kan nog steeds doorgaan', opent Jansen over afspraken van Ajax met bepaalde spelers over een vertrek. 'Want Ajax zal ook willen verkopen. Ze moeten behalve Ziyech nog sowieso minimaal één speler verkopen. Dat past ook bij het beleid en ook om het financieel overeind te krijgen.'

André Onana is zo'n speler die een afspraak heeft met Ajax. 'Ajax zette aanvankelijk in op veertig miljoen, dan zal Ajax wellicht kunnen zakken tot dertig, maar echt niet veel meer.' De Amsterdammers hebben de selectie aardig op orde en hoeven volgens Jansen nog niet veel te doen op het gebied van aankopen. 'Ajax moet nu niks natuurlijk, zolang er niks vertrekt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Multi
Persoonlijk zou ik meer voor iets als volgt gaan:

Promes (Labyad) ----------------------- Tadic (Traore) ----------------------- Neres (Antony)
------------------------- aankoop (Lang) ----------------- v/d Beek (Ekkelenkamp)--------------
------------------------------------------ aankoop (Gravenberch)--------------------------------------
Martinez (JCF/Sallah-Edine) - Blind (Botman) - Veltman (Alvarez) - Dest (Mazraoui)
---------------------------------------------aankoop (Scherpen)------------------------------------------

Bij deze opstelling ga ik er dus wel vanuit dat Tagliafico en Onana verkocht worden. Uiteraard zijn een paar man niet ideaal, maar je kan ook niet alleen maar met geld smijten en denk dat een paar gerichten aankopen voor de basis belangrijker zijn.

Schuurs en Eiting moet je beide verhuren, want die moeten minuten maken. Mocht Veltman, Dest of Mazraoui alsnog vertrekken dan kan je Timber nog altijd doorschuiven.

Wat betreft aankopen, voor het aanvallend middenveld; Mohamed Ihattaren, Igor Gomis, eventueel een Selim Amallah of een andere creatieve speler.
Voor het verdedigende middenveld; Jonas Hector of Davy Pröpper zou geweldig zijn, beide geven direct wat extra ervaring en goede spelverdelers.
En als keeper; Hendrik Van Crombrugge, Predrag Rajkovic of misschien wel mijn favoriet Diogo Costa.
0 -1
Van Reenen
Ik sta telkens weer versteld van hoe jullie e.e.a. invullen. Ik ken een paar spelers niet dat jij opnoemt, maar het zullen ongetwijfeld goede versterkingen zijn. Petje af, o nee, dat houd ik op tegen de zon.
0 0
AlexIbarra
Ik knijp mijn handen dicht als we maar 1 speler verkopen..
Sterker nog, als er uit het rijtje Donny, Onana, Nico, Blind slechts 2 worden verkocht, ben ik al blij. Dest, Veltman en Promes (denk ik) staan ook open voor een vertrek.

Ik hoop dat Ajax nu een dik verlies durft te pakken en doorselecteert / investeert op de zwakke plekken in de selectie, om door te kunnen racen naar de vierde ster met onderweg elk jaar directe CL-plaatsing. Ondanks 4x FdB en de laatste 4 mooie jaren, heeft PSV deze eeuw meer landstitels gepakt dan wij (9 om 7) en hebben we nul Europese prijzen.
#neverforget

Met behoud van eigen vermogen nu 3 jaar flink bezuinigen en terugvallen qua niveau, zie ik absoluut niet zitten. Dit seizoen zag je hoe hard het kan gaan als 'het' eenmaal minder loopt.
De spelers leveren al flink in doordat er geen prestatiebonussen zijn, ik hoop dat we ons verder gewoon aan alle afspraken houden, sterk zijn, overheidssteun afwijzen, ambitie tonen richting de toekomst en voldoende ervaren kwaliteit behouden / aantrekken. Zodat jongens als Gravenberch, Hansen, Giovanni, Schuurs, Traoré, Dest, etc. iemand hebben om zich aan op te trekken en van te leren.

Natuurlijk is 100 miljoen verlies klote maar 45 miljoen is dat ook. Verlies kun je echter weer compenseren met (toekomstige) winst en dit is natuurlijk hét moment waarvoor je al die jaren een buffer hebt opgebouwd.
Zolang de CL dikke premies betaalt en een etalage biedt waarmee onze spelers hun transferwaarde enorm kunnen verhogen, zie ik genoeg potentie om winst te maken.

Qua markt is dit een tijd om te kopen, niet om te verkopen.
0 0
Cruijffthebest
Er moet zeker een creatieve middenvelder bij en dan denk ik zeker aan een Alvarado en Gomes, precies dat zijn spelers die Ajax nodig heeft voor het middenveld, want als je een middenveld zou krijgen met Martinez/Promes/Van de Beek, dan mis je echt veel creativiteit. Zonder Ziyech was het spel niet om aan te zien!!
1 0
BillSplate
Over welke Gomes hebben we 't?
0 0
AFCA-Driebergen
We moeten nog 1 speler verkopen? Oké vooruit, verkoop dan Johsen maar. Kan daarna het slot weer op de poort.
1 0
AlexIbarra
Magallan aan Milan voor 15 miljoen. ;)
0 0
Ajax567
Volgend jaar moet dit het worden naar mijn mening

Neres tadic antony
Martinez promes donny
Wijndal?/nico? Blind timber/aankoop timber/dest
Aankoop
0 0
Multi
Dat middenveld heeft 0 creativiteit. Promes en Donny lopen beide het liefste diep en Martinez is niet degene die de steekballen zal geven. Haal maar eerder een spelverdeler en creatieve middenvelder en zet Martinez maar op de linksback.
0 0
Ajax567
je kan het ook zo doen
neres tadic antony
gravenberch promes donny
martinez blind timber/aankoop timber/dest
aankoop

zo beter?
0 0
Multi
Gravenberch is nog niet klaar voor een basis het gehele jaar. Daarnaast loopt ook hij het liefste naar voren. Dan heb je 3 lopers op het middenveld.

Je kan wel met Donny en Promes op op het middenveld spelen, maar dan speel je wel met de punt naar achter. Je zal dan een middenvelder moeten hebben die gaten dichtloopt en daarnaast nog eens het spel kan verdelen en steekpasses geeft. Beetje type Schöne, maar dan sneller en sterker in het verdedigende werk. Een speler waar ik dan aan denk en wie misschien haalbaar is, dat is; Jonas Hector (goede, ervaren speler waar een Gravenberch enorm veel van kan leren).

Op die manier zou je vanuit het middenveld 1 speler die creatiever is en de 2 op de flanken. Echter wanneer een van die spelers langer geblesseerd raakt kan wel voor problemen zorgen. Zeker op de flanken, want daar is de spoeling erg dun.
0 0
Rockpotje
Het zou wel mooi zijn als alleen Onana nog vertrekt. Als één verkoop nodig is dan is dat de meest logische na alle berichten van de afgelopen weken. Met een beetje geluk raak je Dest nog kwijt aan Bayern voor minstens 20m. Dat geld zou ik vervolgens investeren in een nieuwe CDM, zoals Pröpper, zodat Donny weer naar voren geschoven kan worden. Veltman verlengen en Álvarez, Labyad en Marin uitlenen/verkopen en je bent klaar. Verder moet er dan alleen gekeken worden naar buitenkansjes. Ziyech kan je niet vervangen, maar als er talentvolle speler met creativiteit haalbaar blijkt is die gok het zeker waard. Vertonghen en Klaassen zouden daarnaast zeer stabiele en betaalbare toevoegingen zijn als ze willen komen.

Nieuwe keeper/Scherpen/Kotarski

Mazraoui/Timber - Veltman/Schuurs - Blind/Botman - Tagliafico/Castillo

Pröpper/Gravenberch - Van de Beek/Ekkelenkamp - Martínez/Eiting

Neres/Antony - Tadic/Traoré - Promes/Lang
0 0
AFCAfan93
Nou er moet echt wel een vervanger komen voor ziyech hoor je hebt een spel verdeler nodig je zag toen ziyech geblesseerd was er gewoon ontzettend veel creativiteit mist... Ik zou toch graag een vervanger zien igor gomes of Roberto alvarado het liefst 1 van deze 2.
1 -1
Cruijffthebest
Precies, er moet zeker een creatieve middenvelder bij en jij noemt Alvarado en Gomes, precies dat zijn spelers die Ajax nodig heeft voor het middenveld, want als je een middenveld zou krijgen met Martinez/Promes/Van de Beek, dan mis je echt veel creativiteit. Zonder Ziyech was het spel niet om aan te zien!!
0 0
DT10
Neres/Labyad ———— Traoré/Tadic ———— Antony/Lang
——————————- Promes/Marin ——————————
——- Eiting/Ekkelenkamp ——— Alvarez/Gravenberch ——-
Martinez/Castillo - Blind/Botman - Joel/Schuurs - Nous/Dest
—————————- Scherpen/Kotarski —————————-
0 -6
Professor
Middenveld wordt echt een gigantisch probleem. Laten we hopen dat Giovanni met zijn 18 jaar een waardig Ajax speler is. Er moet minimaal nog 1 middenvelder bijkomen en dan ga ik er vanuit dat vd Beek nog blijft. De rest van de huidige middenvelders komen erg veel tekort.
1 0
Rockpotje
Dit middenveld wordt totaal aan stukken gescheurd. Promes en Marin hebben geen idee waar ze verdedigend moeten lopen, Álvarez en Gravenberch zijn positioneel ook zwak en Eiting legt het op fysiek en loopvermogen af. Verder kan je ook niet terugzakken van Onana naar Scherpen of Kotarski. We kunnen hopen dat het net zo snel gaat met die jongens als met Onana zelf, maar dat is niet realistisch. Beide jongens zijn er nog niet klaar voor.
1 0
ram
Nee man... Dit is op zoveel punten ontzettend zwak. Dit kan echt niet; hiermee ben je absoluut kansloos voor het kampioenschap en ga je Europees keihard op je bek.

Beide keepers zijn nog niet niet Ajax-waardig. Martinez is een geweldige '6' en aardig als centrale; die zou ik niet op links zetten. De 'dubbele 6' zoals jij het neerzet is veel te zwak; zowel aanvallend als verdedigend. Promes op '10' is niet handig. Dat is niet zijn sterkste positie en Marin is ook geen '10'. Neres is veel beter op rechts en Lang is beter op links. Traore in de basis zetten en Tadic op de bank is natuurlijk schandalig.

Daarbij ga je hier uit van een vertrek van Nico en Donny. In dat geval komen er natuurlijk opvolgers. Ajax gaat het hiermee, terecht, nooit aandurven.

Sorry DT10. Dit is redelijk dramatisch hoor.
2 0
DT10
Op het moment hoeft Ajax inderdaad geen spelers te kopen, maar als Onana, Nico en/of Donny vertrekken, zullen ze daar toch echt vervangers voor moeten halen, aangezien er voor die posities nog geen vervangers klaar staan.
1 -2
ram
Ik geloof hier geen reet van. Volgens mij is het financieel helemaal niet nodig om nog iemand te verkopen. Waarom zou dat zo zijn? We zijn financieel nog altijd sterk en Ziyech levert aardig wat op en daarbij ben je van een flinke salarispost af.

Als we nog veel inkopen willen doen, verandert dat ze zaak natuurlijk. Maar ik geloof echt niet dat Ajax in de problemen komt als de situatie zo blijft als ie nu is. Ik denk dat er ook nog makkelijk een paar (betaalbare) aankopen bij kunnen zonder in de problemen te komen.
0 0
Welja
Volgens Valentijn was Donny al verkocht. Probleem opgelost.
0 0
Bjorn
Er gaan er zeker een of twee vertrekken bij een fair bod. Die afspraken liggen er dus daar moeten we ook niet te moeilijk over doen. Wisten we toen Onana, Donny en Nico nog een jaar bleven afgelopen zomer.
2 -2