'Ajax verlangt 40 mln voor Onana, blijven ook een optie'

JesseTH, 17-04-2020 om 21:45, 10428 views, The Telegraph |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens The Telegraph verlangt Ajax een transferbedrag van minimaal 35 miljoen Britse pond, omgerekend ruim veertig miljoen euro, voor André Onana. Het lijkt volgens het medium echter onzeker of de Kameroener überhaupt vertrekt.

Freek Jansen, Ajax-watcher namens het Algemeen Dagblad, sprak eerder zijn verwachting uit dat Onana één van de drie Ajacieden (samen met Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek, red.) is die lijken te vertrekken. The Telegraph schrijft dat er zeker gegadigden zijn, maar ook het uitdienen van zijn contract in Amsterdam zou een optie zijn.

Er zouden onder meer meerdere clubs uit de Premier League hengelen naar de diensten van Onana. Chelsea, de club die Hakim Ziyech al aantrok, is de enige Engelse naam die genoemd wordt door het medium. Buiten Engeland is er ook interesse en niet van de minste clubs. Paris Saint-Germain en FC Barcelona, de club waar Onana zijn jeugdopleiding doorliep, toonden interesse.

Of de vraagprijs van minimaal veertig miljoen euro nog realistisch is, lijkt momenteel nog lastig te beoordelen. Edwin van der Sar vraagt zich af of clubs na de coronacrisis nog wel instaat zijn om dergelijke bedragen op te hoesten en heeft zodoende vertrouwen in een  grotendeels - instandhouding van de huidige selectie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4perez
Dit was voor de crisis 60miljoen. Pff wat een (te) groot verschil.
Zou top zijn als hij nog een jaar bijtekent en dan een mooie transfer maakt. Verwacht dat Buffon ook nog maximaal een jaar doorgaat waardoor de keeperscarousel gaat draaien.
0 0
Joseph
Zou geweldig zijn als hij hier zijn contract zou uitdienen, of in ieder geval nog een jaar zou blijven. Als Scherpen zich zo blijft ontwikkelen, hebben we ook geen geld nodig voor een vervanger.

Aan de transfersom zal het niet liggen, 40 miljoen is een koopje als je het vergelijkt met eerdere transfers op de keepersmarkt.
0 0
Sampaoli
Contract uitdienen is het domste wat je kunt goed. Verdampt even 40 miljoen. Dat kan zelfs een kapitaalkrachtige club als Ajax niet laten gebeuren.
2 0
migilo
Huursom voor een jaartje neem ik aan.
0 0
Joodhannus73
Mensen zijn gek hier! Een fantastische prijs? Wederom gaat een absolute topspeler voor een fooitje weg. Lezen mensen wel de krant? Voordat je gaat roepen dat dit een goede prijs is, verdiep je eerst in de internationale transfer bedragen. Kepa Arrizabalaga was keeper bij het nietige Atletico Bilbao en is in 2018 voor 80 miljoen naar Chelsea getransfereerd (hij was toen 23 jaar). In datzelfde jaar ging Alisson Becker (toen 25 jaar) van AS Roma voor 72,5 miljoen Euro naar Liverpool. Atletico Bilbao mag de veters van Ajax niet vastmaken. AS Roma zit min of meer in dezelfde categorie als Ajax, maar minder naam en faam. Onana is wereldtop. Die moet je dan ook voor 75 miljoen verkopen. De Corona crisis verandert zaken, maar Marc durft sowieso nooit de hoofdprijs te vragen. Het is niet ingewikkeld om bij Ajax TD te zijn, want de telefoon staat altijd roodgloeiend. Het enige wat hij moet doen is goed onderhandelen. Daarin faalt hij opzichtig. Alles gaat bij ons voor spotprijzen weg...
0 0
VoorOnzePloeg
Spelers van Athletic zijn altijd duurder, simpelweg omdat zij zo veel geld vragen. Dat doen ze omdat ze weten dat ze niet zomaar er iemand voor terug kunnen kopen dus willen ze een speler alleen voor de absolute hoofdprijs verkopen
0 0
DeHardeWaarheid
Zonder gekheid, die 80 miljoen euro was de afkoopsom in zijn contract.
0 0
Litmanen85
chelsea... kom op zeg...
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hoop dat hij blijft, maar virus zal veel doen veranderen... Ajax zal wel moeten compenseren met transfergeld
0 -1
Jariiii
Helemaal niet gek voor een keeper van Ajax, sterker nog, een fantastische prijs.

Maar laten we lopen dat het allemaal zo loopt dat hij nog een seizoen blijft. Een van de beste spelers van de huidige selectie, en misschien wel het mooiste mens.
0 0
AjaxDaniel
Heeft nog een 2-jarig contract dus een verlenging zou mooi zijn. Vind het sportieve erg belangrijk maar de directie zal nooit akkoord ermee gaan dat een topspeler gratis de deur uitloopt. En met een 1-jarig contract volgende zomer vang je ook niet heel veel meer dan. Hopelijk tekent hij een paar jaar bij.
0 0
Joseph
Als je geen nieuwe keeper hoeft aan te trekken omdat Scherpen er dan klaar voor is, zie ik weinig problemen. Daarnaast ging Courtois voor 35 miljoen naar Madrid met nog 1 jaar contract. 20 voor Onana moet dan ook mogelijk zijn.
0 0
JSF
Niemand gaat in de uitverkoop bij Ajax door de crisis. Laat dat maar aan Marc over.
0 0
MNJ7
Zou dom zijn door de coronacrisis maar uitverkoop te houden voor clubs die toch weer 100en miljoen euro’s kunnen lenen, maar ben er met Marc wel bang voor eerlijk gezegd..
0 0
AFCZlatan
Hoezo ben je er bij Marc bang voor? Volgens mij presteert hij qua uitgaande transfers heel goed. Ik kan weinig transfers opnoemen, waar hij niet het onderste uit de kan heeft gehaald.

Ik denk dat alleen de transfers, waarbij van tevoren afspraken zijn gemaakt, enigszins meevallen. Een voorbeeld is de transfer van Ziyech en zelfs daar is nog een heel realistisch bedrag uitgekomen.
1 0
Mocrodammerr
frenkie en mathijs?? hadden minimaal 95miljoen moeten opleveren. Ziyech gaat bijna gratis weg terwijl hij met afstand de beste speler is
0 -2
jaripettersson
Ziyech is over the hill.
0 -1
JordanAFCA
40 miljoen klinkt weinig, maar voor een keeper is dat echt veel
0 0
Cruijffthebest
Uitdienen van zijn contract?
Dus, straks gratis weglopen?
Mag hopen van niet, ook al hoop ik van harte dat hij blijft!
0 0