'Terugkeer Vertonghen momenteel niet aan de orde'

BartVeenstra, 17-04-2020 om 09:15, 6001 views, Het Laatste Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Een terugkeer van Jan Vertonghen bij Ajax is op dit moment nog niet aan de orde. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdagochtend op basis van opmerkingen van de oud-Ajacied. De Belg staat in de belangstelling van drie Italiaanse clubs.

Vertonghen heeft de laatste tijd haast zijn eigen 'rubriek' in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. De verdediger, nu nog speler van Tottenham Hotspur, wordt in Italië gelinkt aan Internazionale, Napoli en AS Roma. Het Laatste Nieuws schrijft dat Vertonghen erin gelooft dat hij nog een aantal jaar op het hoogste niveau kan presteren. 'Jan Vertonghen wordt volgende week 33, maar brandt nog altijd van ambitie. Zijn aflopende contract bij Tottenham wordt straks niet verlengd. Er lopen geen gesprekken.'

Nu de transfermarkt vanwege de coronacrisis op instorten staat, wordt Vertonghen als transfervrije speler een interessant target genoemd. Ajax lijkt echter weinig kans te maken, zo valt te lezen. 'Een terugkeer naar Ajax, zo laat hij tussen de lijnen verstaan, is momenteel nog niet aan de orde. Er leiden meer wegen naar Italië, waar zijn zaakwaarnemers de voorbije jaren en maanden de voelhorens heeft uitgestoken.'

Onlangs gaf Vertonghen aan dat hij over drie of vier jaar terugkeert naar de plek waar hij zich waarschijnlijk zal settelen. De kans is groot dat dat in zijn geliefde Amsterdam is. Voordat het zover is, wil Vertonghen nog een avontuur beleven. 'Ik moet toch gaan bedenken waar ik nog wil hebben gewoond, welke taal ik nog wil leren, in welke cultuur ik nog wil leven. En heel belangrijk: welke competities en prijzen wil ik nog winnen. Ik wil in mijn carrière nergens spijt van hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ardoe
Ben een enorme fan van Jan Vertonghen....uit zijn eerste periode bij Ajax. Tegen Tottenham was hij duidelijk de zwakste schakel achterin. Zou in de eredivisie nog steeds een van de betere zijn, maar in Europa moet je dat niet willen.
0 0
PierreHeno
Vergeet Vertonghen als speler voor Ajax 1. Waar geen wil is is geen weg.
0 0
4xEC1
Sinds de terugkeer van Rijkaard wat natuurlijk een groot succes was, wordt de terugkeer van oud-Ajacieden die tegen het eind van hun carriërre aanlopen vaak geromantiseerd, ook door mij. Niet in de laatste plaats door hun eigen 'beloftes'. (Zie ook Suarez. Ik ga er voortaan niet meer op hopen, wat zo'n vertrekkende speler ook mag roepen. Mooi meegenomen als het ooit gebeurd, mits het allemaal nog zin heeft. Zo heb ik ook mijn twijfels over Verthongen hoor. We gaan het zien wat hij nog kan brengen bij zijn toekomstige nieuwe club.
0 0
ram
We hebben Blind en Martinez al en daarbij is Jan gewoon niet goed genoeg voor het niveau dat we nastreven. Dus: nee. Logisch.
2 0
Ginoajax1
Nu ook niet aan geginnen. Hij is over de top. Bij Tottenham kon hij het niet meer bijbenen. Bij
Ajax in europa geldt hetzelfe verhaal. Een dikke streep erdoor.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Nu of nooit meer, dat hij elders meer wil cashen prima maar draai niet om de brei heen. Bedoel 15 miljoen op de bank is ook magertjes
1 -3
Ajax27
Dus het gaat weer om het cashen? haha... een Belgische speler mag dus niet de ambitie hebben om alles uit z'n voetbalcarriere te persen? Als hij nog bij een Inter of Napoli aan de slag kan en daar nog 3 jaar kan voetballen... waarom zou je dat niet doen? Een voetbalcarriere is maar kort. Is het nou zo raar dat een speler na jaren in de top van Nederland en Engeland nu een 3e land wil kiezen om nog een paar mooie jaren te hebben?
2 0
RayJordaan
Dan al helemaal niet aan beginnen!
3 0
ajax4perez
We gaan het zien, met de huidige situatie zal de tranfermarkt wel eens heel vreemd / verrassend kunnen uitvallen.
Zowel voor spelers die blijven als die (last minute) aangetrokken worden.
1 0
DT10
Ik zie Jan nog steeds graag komen, al is het wel nu of nooit. De berichten in Belgische en Italiaanse kranten moeten we denk ik met een korreltje zout nemen.

Promes ———- Tadic ——— Neres (Stengs)
— Blind — Donny (Ihattaren) — Martinez —
Nico (Wijndal) - Vertonghen - Alvarez - Nous
—————— Onana (Cillessen) ——————

Scherpen, Schuurs, Dest, Eiting, Gravenberch, Antony, Traoré

Ik zou Varela, Van Leer, Van Bladeren, Veltman, Magallan, Marin, Labyad, Thethani, Johnsen, Babel en Huntelaar laten gaan, zodat er ruimte vrijkomt voor de zeer getalenteerde generatie die er nu aan komt in Jong Ajax en Ajax O19.

Botman, Ekkelenkamp, Lang en Bandé zou ik nog een jaar verhuren.
1 -4
VoorOnzePloeg
Je speelt te veel football manager
0 0
Schip
Kan zeker, maar ik zou Martinez als linksback neerzetten en een creatieve speler op rechtshalf. Ihatteren halen is duidelijk. Enige opvolger van Ziyech in Nederland.
0 0
Multi
Dit is wel een team met erg weinig creativiteit. Neres en Promes kunnen wel diep gaan, maar wie moet die ballen in de diepte geven. Want dat is niet de kwaliteit van Donny. En ga je een blind zover naar voren halen, dan weet je dat je in de omschakeling enorm kwetsbaar bent.

Ik blijf persoonlijk toch echt de voorkeur hebben voor Blind centraal achterin en om die reden vind ik een Vertonghen, hoe tof ik de gozer ook vind, niet direct nodig. Ik haal liever een middenvelder die de lijnen uit kan zetten.
3 0
atalantanio
Als hij op zijn 36ste terugkeert naar Amsterdam dan zal het Lucky Ajax worden i.p.v. Ajax1.
3 0
behangdelul
Rustig aan maar mannen, dit zijn de woorden van een Italiaanse krant, niet van Jan zelf. Jan wil echt wel naar Ajax en ik vind ook direct dat Ajax dat moet doen. Moet een wel een nieuwe RCB naast met de snelheid van Usain bolt.
Blind op 6 en onze Argentijnse vriend naar de LB. Er van uitgaande dat Nico vertrekt.
1 -2
fc Barcelona_ke
het gaat zeker niet gebeuren! vanwege corona zal Ajax dit zomer nauwelijks miljoenen uitgeven. hij is wel gratis, maar heeft wel dure salaris!

vorige jaar zomer heeft Ten Hag al gezien dat blind nr 6, martinez LCV gaat niet meer werken
1 0
Schip
Wat is dat toch met die constante zelfoverschatting. Rijkaard was pure wereldtop en wist wanneer het moment was, waarop hij bij Ajax nog die absolute meerwaarde was en dat hij dan als een echte topper en niet uit misplaatste nostalgie terugkwam.

Vertonghen is een echte Ajax speler wat mij betreft en ik zie hem graag komen, maar niet als vorm van liefdadigheid. Hij moet prijzen willen winnen. Lekker naar Italië gaan Jan.
5 -1
Benleiden
Haha, Vertonghen doelt ook niet op een terugkeer naar Ajax op 36-jarige leeftijd maar meer op een terugkeer naar Amsterdam. Rustig aan boys, niet gelijk iemand neerhalen.

Hij heeft toch gelijk, nog even flink cashen in een land waar veel mensen dood gaan op dit moment, waar er nul visie is en er totaal geen leiderschap heerst. In zo’n land willen we allemaal wel wonen, toch?
5 -1
Joseph
Vertonghen denkt dat hij terug gaat naar het Ajax waar hij zelf ooit speelde, clubs als Roma, Napoli en Inter zijn gewoon een niveautje lager dan Ajax.

Een speler die zo weinig respect heeft voor Ajax, hoeft ook niet terug te komen.
1 -2
JordanAFCA
Wij zijn geen bejaardenopvang
6 0