'Manchester City zet zinnen op Hansen'

BartVeenstra, 13-04-2020 om 13:45, 11128 views, The Guardian |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sontje Hansen (17) heeft over belangstelling niets te klagen. De Engelse kwaliteitskrant The Guardian schrijft maandag dat Manchester City de ontwikkeling van de jonge aanvaller nauwlettend in de gaten houdt.

Het contract van Hansen loopt af in de zomer van 2021, al is de kans aanwezig dat het contract van het talent wordt verlengd zodra hij op 17 mei achttien jaar wordt. De waarde van Hansen wordt door de Engelsen ingeschat op zes miljoen pond, omgerekend zo'n 6,8 miljoen euro. De speelstijl van Hansen en het feit dat hij zowel in de spits als aan de zijkanten kan spelen, klinkt als muziek in de oren bij Manchester City-manager Pep Guardiola.

Hansen is meerdere keren gescout, zo valt te lezen. Zo werd de aanvaller bekeken tijdens het WK Onder 17 en tijdens meerdere wedstrijden in de Youth League. Ook op het EK Onder 17, waarin Hansen in het Elftal van het Toernooi kwam, werd hij bekeken. Hansen zou ook in de belangstelling staan van Internazionale, AC Milan, Juventus en RB Leipzig.

Bij Manchester City is de verwachting dat men moet doorselecteren in de komende jaren. Sergio Agüero heeft een contract dat afloopt in de zomer van 2021, terwijl de toekomst van Leroy Sané onzeker is. Gabriel Jesus geldt nog altijd als de belangrijkste opvolger van Agüero.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Die bruine ster tonen Marc!
0 0
Ajax27
Hopelijk ziet deze jongen wel in dat ie er zonder een vroege overstap ook wel komt en over een paar jaar uit tal van clubs kan kiezen.
0 0
PJSM
Nog minimaal 5 jaar bij Ajax dan heeft hij clubs voor het uitkiezen. Ga er niet van uit dat deze jongen net zo’n leeghoofd als Kluivert is, of zou zijn moeder ook een geldwolf zijn.
0 0
DrFootball
Ik zie Hansen niet gauw vertrekken. Natuurlijk wordt hij als topscoorder van het WK 017 gevolgd door vele Europese topclubs. Hansen traint en speelt hier regelmatig met het 1e. Lijkt me een verstandige jongen die ook wel weet dat hij bij Ajax een langdurig contract kan tekenen op de dag dat hij 18 wordt. Datzelfde geldt voor Unuvar, Taylor etc. Verwacht als de komende maanden wel behoorlijk wat nieuws met de verlenging van de contracten van (jeugd)spelers. Ook Gravenberch, de gebroeders Timber en Brobbey bijvoorbeeld.
0 0
Cello
Dat zal best, dat City moet en wil doorselecteren....maar ze vergeten gemakshalve, dat mede door de ambitie's van de club en vooral haar supporters, dat ze bijna elk jaar verwachten dat er een of meerdere wereldspelers worden aan getrokken. En dus dat je kans op uiteindelijk het eerste te bereiken vanuit de jeugd relatief gering is. Maar ja... bij Ajax als 17-18-jarige 50000 euro pakken of bij Man City 250000/300000...daar verkijken de meesten zich op of verlekkeren ze zich aan.
Ik denk dat, los van het talent van zo'n jongen, mee kan spelen hoeveel zelfvertrouwen hij heeft in zijn eigen talent. Heb je veel zelfvertrouwen dat je het gaat redden bij Ajax dan komt daarna vanzelf de club en kan je 'cashen', maar dan wel met een veelfout van wat je nu zou kunnen krijgen in Engeland.
Maar heb je, ondanks je talent, niet het vertrouwen dat je Ajax-1 en een mooie carriere gaat halen..dan is nu het 5-voudige verdienen mooi meegenomen ookal is de kans op het halen van het eerste van City ook vrij klein.
Maar goed....bij Sontje Hansen heb ik wel het idee, het gevoel dat er een goede kop op zit en dat ie wel genoeg zelfvertrouwen heeft dat ie Ajax-1 gaat halen en daarna alsnog een mooie carriere in het buitenland gaat hebben en dat cashen vanzelf goed komt. Het blijft desalniettemin afwachten.
1 0
AlexIbarra
Ben het met je verhaal eens dus duimpje omhoog maar 'veelfout' is wel een hele mooie taalvaud. ;)
0 0
Cello
je hebt gelijk.... voud
0 0
godlike
Ajax moet er alles aan doen eigen topjeugd binnenboord te houden. Het zou daarnaast erg dom van hemzelf zijn nu al de stap naar het buitenland te zetten. Lekker bij Ajax richting het eerste. Die kans krijgt hij op korte termijn. Zijn talent wordt erkend.
0 0
fc Barcelona_ke
Devyne rensch is nou linkspoot of rechtspoot?
0 0
FlyingDutchMan
Voor zover ik weet rechts..
1 0
ajax4altijdamsterdam
Dit soort berichten komen juist nu naar buiten door zaakwaarnemers. Dit om aan het werk te blijven en ook weer sterker aan de onderhandelingstafel tafel te zitten met Ajax .
0 0
Multi
Had City overigens 2 jaar terug ook al niet interesse? Zag dat Tottenham interesse had in Lamare Bogarde. Ze zijn weer lekker bezig die Engelse clubs, voordat ze het dadelijk niet kunnen. Vijftig talenten inslaan en hopen dan 1 of 2 het er redden, lekkere insteek. Die zullen vast een eerlijke kans krijgen......

Overigens zou Ajax van mij nog wel is mogen informeren naar Melayro Bogarde. Die heeft in de zomer nog maar een 1 jarig contract en nu kan zijn oom hem mooi klaarstomen. Vind hem in jong-Oranje altijd wel een sterk koppel met Rensch.
1 0
AjaxDaniel
Mag aannemen dat de grote Nederlandse talenten op de radar staan bij Ajax. Bogarde zou een goede zijn om op te pikken ja.
1 0
markk
Eigenlijk zou de FIFA hier wat aan moeten doen. Het is erg onrechtvaardig als een club veel tijd en moeite heeft gestoken in het opleiden van een groot talent om hem vervolgens voor een prikje te zien vertrekken.
1 0
Noxin
Daarom zijn er percentages opleidingskosten in het leven geroepen.
1 0
AjaxDaniel
Het gerucht is dat de opleidingsvergoeding tussen BVO's zal worden afgeschaft.
0 0
036AFCA97
Wij halen er eergister nog eentje op bij Feyenoord. Mag dat wel dan?
1 0
markk
Wat denk je zelf? Natuurlijk niet.
0 0
amthree
Laat ze lekker de tyfus krijgen. Ga maar voor een andere spits kijken!
3 0
Drukwerk1968
Doe eens normaal man. Ajax haalt ook jeugd weg bij andere clubs
0 -2
amthree
Maar bij ajax hebben ze als ze goed genoeg zijn de kans om door te breken, bij city 5% of minder de kans.. Daar word je eerder verhuurd aan kleine clubjes in engeland.
1 0
ajax4altijdamsterdam
Hoe groot is de kans dat een type Hansen gaat doorbreken bij Ajax . Denk wel minder dan 5 procent. Neemt niet weg dat een groot talent is maar zie hem niet doorbreken in het eerste .
0 -2
Mike4wheelz
Ik ook niet, z’n debuut in het eerste vond ik maar niets. Het hele stadion ontplofte bij ieder balcontact van hem, terwijl dit bijna altijd balverlies was. Die jongen is nog zo jong en kan fysiek nog lang niet mee met het eerste. Ik vrees een gevalletje Zeefuik, Fisher, Özbiliz, Lobotka, De Ridder, Tom de Mul... Maar uiteraard is het deze jongen gegund.
0 -1
amthree
In iedergeval groter dan bij city...
1 0
AjaxDaniel
Ze hadden beter kunnen focussen op Sancho binnenboord houden.
1 0
fc Barcelona_ke
Wanneer komt brexit pas? Dacht dat de clubs komende zomer niet meer kan spelers onder 18 halen?
0 0
Sunstridr
Brexit komt (meest waarschijnlijk) aan het eind van 2020.
0 0
MankeNelis
31 dec 2020 middernacht dan zijn we van die aasgieren af.
0 0
Danos
17 mei word die 18 staat in het stuk dan is de brexit niet van toepassing mbt jeugd spelers.
0 0
Danos
17 mei word die 18 staat in het stuk dan is de brexit niet van toepassing mbt jeugd spelers.
0 0
Ansjo
Tja blijf het zeggen. Jeugd krijgt haast geen kansen bij die clubs. Als het niet goed gaat dan krijgt de jeugd niet de kans maar dan wordt een aankoop gedaan van 40-80 miljoen. En dat zijn dan meestal de spelers die wel gewoon bij hun club zijn gebleven en niet op 14-17 jarige leeftijd naar City zijn vertrokken. Maar ja een zak met geld en een paar nieuwe gympen en dat soort figuren zijn vertrokken.
0 0
Frank1978
Ik hoop niet dat hij naar deze zielloze, neppe topclub gaat.
1 0
Joseph
Ik heb het idee dat het wel eem verstandige jongen is, is niet de eerste keer dat er interesse is in hem..

Hij hoort bij een prachtige lichting Ajax spelers die echt iets moois neer kunnen zetten bij Ajax. Volgens mij beseffen die jongens dat ook wel.
3 0
PeterVKV
Naast Promes, Neres en Anthony is Hanssen volgend jaar de 4e buitenspeler met diepgang. Gezien de blessuregevoeligheid bij in ieder geval de eerste twee gaat hij snel veel minuten maken in het eerste. In ieder geval veel invalbeurten. Bij City kan hij daar heel lang op wachten.
2 0
AjaxDaniel
Mag hopen dat Sontje slim genoeg is om hier te blijven en zich niet gek laat maken. Daarnaast gaat het echt een veldslag worden in Engeland met al die poenclubs.
5 0
VoorOnzePloeg
ja maar aan de andere kant; hij kan heel zijn familie onafhankelijk maken met een contract bij city, en mocht hij toevallig doorstromen, wordt dat nog meer geld. de keuze lijkt makkelijker dan hij is
0 -3
Dennis129
Als je op je 18e een vijfjarig contract tekent bij Ajax tekent verdien je ook een paar miljoen. Ben je ook al klaar.
2 0
MosesD
Je denkt toch niet dat Hanssen bij zijn tweede contact al miljoenen gaat verdienen? Men heeft het salarisplafond weliswaar losgelaten, maar is natuurlijk niet helemaal knettergek.
1 0
fc Barcelona_ke
Ajax geeft een jeugdcontract voor zestienjarig of ouder /- 5.000 per maand. Als je je wedstrijd voor jong ajax of ajax 1 speelt, krijg je een bonus erbij.. als je vanaf basis strat en gelijk/winst krijg je wedstrijdpremier erbij..
1 0
AjaxDaniel
Zal zeker wel rond de 2 a 3 ton krijgen hoor per jaar.
2 0
jaribombari
Denk ik ook. Kan bij Ajax ook echt wel 2 ton per jaar verdienen denk ik.
0 0
Dennis129
niet Per jaar. Maar wel in 5 jaar.
2 0
VoorOnzePloeg
bij city verdient hij in 5 jaar 3x zoveel (als het niet meer is)
0 0
AjaxDaniel
Dat geldt natuurlijk voor elke topspeler in de jeugd hier. Die zijn allemaal wel is benaderd door een poenclub. Sommige zwichten daarvoor om inderdaad onafhankelijk te worden. Gelukkig hebben de meeste er gewoon vertrouwen in dat ze slagen, want de kans dat je vanuit Ajax een topspeler wordt en naar bijv. Barca kan is een stuk groter dan dat je bij City doorbreekt. Hij heeft zijn debuut natuurlijk ook al gemaakt. Maar we gaan het zien.
2 0
Multi
Hansen die blijft gewoon lekker, let maar op. Hij heeft zijn debuut al gemaakt en weet dat hij bij Ajax wel zijn kans gaat krijgen. In Engeland ga je even om geld te vangen, maar meer ook niet. Het aantal talenten dat doorbreekt, zeker bij City, is zo minimaal. Dat is meer kopen, kopen, kopen.
Zou mij verbazen als Hansen de overstap maakt en niet naar het lange termijn kijkt.
5 0
Ajaxxxisdebeste
Hahah heel slim, NOT... lekker bij onze prachtige club blijven en prijzen winnen
0 -1
Vlieske
Wij halen toch ook iemand van willem 2 en feyenoord weg uit de jeugd. Beetje hypocriet om te te gaan liggen klagen.
0 -5
ghouleseddik
Dat is dan ook een sportieve verbetering, van Ajax naar zo'n Engelse club is puur financieel.
0 -1
RuffRhythim
Hoeveel klagen er dan?
1 0
VoorOnzePloeg
als hij gaat heel veel mensen
1 0
VoorAltijdNummer14
Die gaat niet hoor. Had in eerder stadium in de opleiding al kunnen gaan en is toen gebleven. Is zelf een enorme Ajax fan en wil samen met zijn partner in crime Naci de JC Arena betoveren!
1 0
Sirrou
Ik denk dat we dit als een mentale test moeten zien voor Hansen. Op enkele uitzonderingen daargelaten zijn het over het algemeen de spelers met een gebrek aan zelfkritiek en zonder uitgestippeld toekomstplan die deze stap zetten. Ik heb er overigens al het vertrouwen in dat Hansen sterk in zijn schoenen staat en de meerwaarde ziet van het eerst doorbreken bij Ajax.
1 0
TontoKarnaggel
Als je over 4 jaar bij Shrewsbury Town wilt spelen moet je dit zeker doen...
3 0