'Denken dat Appie mail met de uitslag niet gelezen heeft'

JesseTH, 10-04-2020 om 20:00, 28535 views, NUsport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Khalid Kasem, woordvoerder van de familie Nouri en schrijver van het boek Abdelhak Nouri - Een onvervulde droom baalt van het feit dat de medische informatie van Nouri bij hemzelf en zijn familie niet volledig bekend was. Al voor het tragische ongeval waren er immers mogelijke problemen ontdekt rond zijn hartspier.

'Drie jaar voor het ongeluk in Oostenrijk is tijdens een sportmedische keuring voor Oranje onder 17 een zogeheten false tendon ontdekt', vertelt Kasem tegenover NUsport, waarna hij dat nader toelicht. 'Een extra streng bindweefsel in het hart, vergelijkbaar met een moedervlek. De dienstdoend cardioloog liet aan Ajax weten dat verder onderzoek alleen nodig was als er klachten zouden optreden.'

'De familie was niet op de hoogte van die uitslag, omdat die bij kinderen ouder dan zestien jaar niet op de hoogte gesteld hoeft te worden', vervolgt hij. 'We denken dat Appie de mail met de uitslag ook niet gelezen heeft.' Kasem ziet die informatie als relevant, omdat Nouri vlak voor het trainingskamp in Oostenrijk op vakantie ging naar Turkije, daar zijn bewustzijn verloor en een dokter bezocht. 'Had de dokter geweten van die false tendon, dan had hij na de vakantie aangedrongen op extra cardiologisch onderzoek. Die kans hebben we gemist.'

Kasem wil niet stellen dat de hartstilstand per se voorkomen had kunnen worden, maar het had gekund. 'Ook uit dat cardiologisch onderzoek had voort kunnen komen dat er in Turkije inderdaad sprake was geweest van een flauwte. Maar je reduceert de kans denk ik wel. Het wrange is dat Ajax deze voorgeschiedenis wel kende.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Drukwerk1968
Beter is het om niet te reageren op dit soort berichten. Het is toch allemaal speculatie. Net zoals Ajax doet: niet reageren. Wij weten namelijk helemaal niets.
0 0
Rukboor
Hoe eerder een gerechtelijke uitspraak hoe beter!
En dat de familie Nouri met dit soort ratten in zee gaat en ze gewoon hun gang laten gaan op een smerige manier, neem ik ze hoogst kwalijk.
Appie was een uitzondering dus binnen deze familie, dat blijkt.
0 0
Kuningast
Kan die advocaat niet een keer zijn muil houden in de media! Wat een griezel.
Maarja dat zijn de meeste advocaten helaas.
2 0
RusselWestbrook
Ik weet niet hoor, Khalid, maar als je nog even doorgaat dan blijkt straks dat Nouri toch vooral zelf hoofdschuldige is.

En dat lijkt me niet goed voor je portemonnee, vriend. Maar gelukkig gaat het daar niet om. Toch?
2 0
WantAmsterdam
Lijkt erop dat nouri inderdaad een grote medeschuld heeft, hij had probleem met zijn hart, is al eerder onwel gevallen, en heeft Ajax niks vertelt. Had Ajax dit geweten dan hadden ze preventieve maatregelen kunnen implementeren. Maar zo kwam het blijkbaar als een verrassing. De familie wist blijkbaar meer van zijn problemen dan Ajax.
1 0
dennisindoor
idd... ajax heeft nouri op de hoogte gesteld, en Nouri heeft niets met die informatie gedaan....
0 0
Robbie en de Kock
'We denken dat Appie de info niet gelezen heeft ..'
Dit is een aanname die juridisch niet hard te maken is.
Want dit zou betekenen dat of:
A Ajax bewust medisch cruciale info achter houdt, of
B Appie analfabetisch zou zijn.
1 0
DUDE92
Of C: hij heeft de mail gewoon niet gelezen en Robbie en de Kock's concluderend vermogen blijkt niet optimaal. Ik twijfel tussen A en C, maar neig toch meer naar C.
0 -4
Robbie en de Kock
Zou kunnen maar de reden dat ik niet voor C opteer is dat ik het bij waarschijnlijke onwaarschijnlijke conclusies willen houden.
Daar valt C niet onder.
0 0
AjaxDaniel
Je gaat mij niet wijs maken dat iemand die al vaker zichtbare problemen heeft gehad zoals flauwvallen, niet de mail/brief met de uitslag leest. Al zou dat zo zijn, is dat niet het probleem van Ajax.
1 0
Babayaka
Yeah Right, niet gelezen pfff dat gelooft toch niemand. Ze hebben moedwillig hun mond gehouden, en doen alsof ze erniks van wisten.
0 -1
L1tman3n
'Het gaat niet om geld'

Het is overduidelijk: Het gaat om geld.
2 0
Civilengineer
Als dit tot een rechtszaak of arbitragezaak leidt dan gaat de beerput open. Pijnlijk maar amuserend.
1 -2
Cello
Die flauwte op vakantie, waar overigens zijn vader bij was, heeft Nouri die wel gemeld bij Ajax?. En dan in het byzonder bij de arts van de club?.
Want....de Bondsarts meldde aan Ajax, dat verder onderzoek alleen nodig was als er dus klachten zouden optreden (en die flauwte zou daarvoor in aanmerking komen).
Dus als Appie niks heeft gemeld aan de club is de club (in byzonder de clubarts) door Appie op dat moment ook onwetend gelaten.

En 3 jaar is toch best een lange periode. En als dan op de club al geen aanwijsbare klachten optraden, maar die dus wel op vakantie opgetreden zijn, dan ben je ook afhankelijk in hoeverre een speler dit meldt.
Blijft onverlet dat er fouten zijn gemaakt bij o.a. het reanimeren, maar ik kan me voorstellen, dat een arts, had ie het geweten wat er op vakantie was gebeurd toch anders had gereageerd.....misschien had ie Appie wel niet eens toestemming gegeven om mee te gaan op trainingskamp en eerst wel de verdere onderzoeken gelast.

En in hoeverre heeft Appie zelf misschien wel niet met zijn leven gegokt?. Ik bedoel maar....die jongen was hongerig naar een basisplaats in Ajax-1. Voetbal was zijn leven en als je dan onderzoeken moet ondergaan, niet mee kan op trainingskamp, misschien wel daardoor een jaar achterop raken wbt kans op een basisplaats..... dan houd je misschien je mond ook wel. Omdat je denkt dat het allemaal wel niet zo heel erg is.
En ik denk, dat ie wel degelijk de mail gelezen heeft en weet je waarom?. Bij de jaarlijkse checkups, die sowiezo aan het begin van ieder seizoen plaatsvinden, moet ik me wel heel erg vergissen als de clubarts hem niet specifiek heeft gevraagd of ie last had van klachten en dat de info vanuit Zeist wel degelijk op één van die momenten de revue gepasseerd zouden zijn. Dus dat Appie helemaal niets zou hebben geweten???. Eigenlijk gaat dat er niet echt in bij mij.
Ik kan me wel degelijk iets voorstellen dat Appie angst heeft gehad, dat er serieus iets mis zou kunnen zijn en dat zijn hele carriere dan over zou zijn. Dan houd je je mond misschien net iets eerder of klachten en hoop je misschien dat het loos alarm is. Immers...al 3 jaar was er verder niets aan de hand.....(voor zover we weten).
6 0
Ruudje74
Als ik het lees is Nouri dus ook nonchalant geweest, door zelf de e-mail niet te lezen en de flauwte niet te melden (en gewoon door te gaan). Ik snap dat je als jong ventje het allemaal niet te serieus neemt en denkt dat je niks overkomt. Zeer spijtig ging het aan hem niet voorbij.

Dan is de vraag, in hoeverre moet Ajax betalen. Ze hebben al veel gedaan. Nouri heeft ook een beetje verzaakt en de vraag is hoe groot zijn carrière zou zijn geworden. Vooralsnog kon hij niet doorbreken in het eerste, was echt te licht. Ik vraag me ook af of hij echt zou doorbreken, laat staan een grote internationale carrière zou maken of dat hij het eeuwige talent bleef...

Verder natuurlijk vreselijk wat er gebeurd is, Nouri was bovenal een ontzettend leuk ventje.
1 0
Libero
Ja, en de hond had zijn huiswerk opgegeten en de brug stond open en zijn band was lek.
5 0
ST
Ik denk steeds, volgens mij zou Nouri als ie kon praten zeggen dat ie al deze ruzie niet wilt. Het is gewoon een extreem ongelukkige samenloop van omstandigheden. Die Kasem ken ik niet. De echte feit ken ik ook niet goed. Maar man, wat krijg ik het gevoel dat die Kasem de boel opstookt.
5 0
Toekomst1900
Die Kasem heeft de boel opgeschud bij de hele familie. Staat ook in zijn boek. Familie wilde niks te maken hebben met ruzie naar Ajax. Ze vertrouwden de club volledig. Tot dat Kasem zei dat ze moesten weten hoe en waarom dit gebeurd is...

Hoe Ajax ermee omgaat, weet niemand. Ook journalisten als Hugo Borst en Mossou weten niks. Alles is op aannames gebaseerd. Dit nieuwsbericht is ook een aanname, van een advocaat notabene, of zoals hij zichzelf ziet: woordvoerder van de familie.

Bij Ajax zal het heus niet om geld draaien. Waarschijnlijk wil die Kasem hetzelfde geld hebben als dat Frenkie krijgt bij Barca? Want daar wordt ie steeds mee vergeleken. Helaas zullen we nooit weten hoe het fantastische ventje het zou hebben gedaan. Want, dat komt wel in het boek naar boven: het is echt een mooi jochie geweest!
1 0
WantAmsterdam
En waarop baseer je dat? Volgens mij is hij mondeling en schriftelijk op de hoogte gehouden, dus hij wist best wel wat met hem aan de hand was. En die laatste zin zegt eigenlijk alles, vies spelletje via de media, Ajax zwart maken. Hij weet heel goed dat hij nul kans maakt voor de rechter, dan maar Ajax maximaal onder druk zetten zodat ze uit angst voor imago schade maar tien talen miljoenen overmaken, bah bah bah
4 0
JariJari
Waarom zou Appie zn mail niet lezen? Was hij achterlijk? Kon hij niet lezen? Nee. Geen ene reden om aan te nemen dat hij het niet gelezen heeft.
5 0
AjaxDaniel
Helemaal omdat hij blijkbaar dus al vaker problemen heeft gehad zoals flauwvallen. Dat is een beetje hetzelfde alsof je met een knobbeltje naar de arts gaat, maar vervolgens de brief met de uitslag nooit opent.

Sterker nog, dit soort nieuws wordt vrijwel altijd in persoon verteld. Met een eventuele mail of brief als extra.
5 0
WantAmsterdam
Heeft Ajax ook bevestigt dat hij ook mondeling op de hoogte is gehouden.
2 0
Joseph
Het wrange is deze Kasem die alles bij elkaar verzint over de rug van Nouri, om Ajax zwart te maken.

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Nouri dit niet wist.
6 0
AFCA020!
Ik ben die gozer van een Kasem echt kotsbeu... misselijk mannetje
7 0
ajaxminimax
Ben hier echt klaar mee, Familie Nouri is gek gemaakt door Kasem. En ja met advocaten weet je gewoon het is ze gewoon om het geld te doen. Als deze zaak achter de rug is, zal het Kasem niks meer schelen hoe het gaat met de familie Nouri. Blijf het verschrikkelijk vinden dat dit zo moet eindigen voor Nouri en de club Ajax.
5 0
WZAWZDB14
Alles wat ik lees van die Kasem, lees ik met de gedachte dat die gast alleen op zoveel mogelijk geld uit is.
7 0
Benleiden
Ik kan me nog wel herinneren dat iemand een keer op een forum zei dat hij in Turkije ook onwel was geworden. Niemand geloofde hem/haar, maar nu blijkt dit toch waar te zijn.
4 0
AjaxPassion
Er waren voor het trainingskamp destijds ook nog geruchten dat hij wat met zijn hart had, dus ik geloof er weinig van dat de familie daar niks van heeft meegekregen.
3 0
Siemmie
Schei toch uit zeg. Ik kan mij echt niet voorstellen dat Appie hier niks van af wist. Ik ga ervan uit dat zo'n uitslag wel besproken wordt met de speler en anders zal er wel goed gecontroleerd worden of de speler voldoende op de hoogte is gesteld.
Ik heb zo'n vermoeden dat de familie Nouri het (onbewust) niet kan verdragen dat Appie niks gezegd heeft, en er daarom van overtuigd is dat Appie dit niet wist. Als ik mij goed herinner was er ook een familielid die een tijdje geleden zei dat "Appie echt niks geweten kon hebben, anders had hij het wel verteld aan zijn familie, want hij vertelde altijd alles".
4 0
VoorOnzePloeg
als als als..
0 0
Deepblue
Ja zeg, zo lust ik er nog wel meer.
Wrange is dat hij die zelf ook had kunnen kennen en ajax er niet bij is wanneer spelers op vakantie gaan.

Kan die man dit ajb achterwege laten in de media?
3 0
Multi
We denken dat hij de mail niet gelezen heeft? Wat een onzin en je gaat me niet wijsmaken dat die arts niks benoemd heeft richting Nouri in een gesprek wat betreft de uitslag en dat hier nog verdere informatie over volgt. Ik vind dit allemaal wel heel schijnheilig worden.

Laat er maar snel een rechtszaak over komen, dan zijn we er ook klaar mee. Ik merk aan mezelf dat ik er wel helemaal klaar mee ben en bepaalde sympathie ook verdwijnt, vooral door meneer Kasem.
4 0
AjaxRobEnschede
De ellende gaat beginnen ..... hoe aardig de familie ook is ..... ze gaan voor de centen ...
Maar moet je betalen ? Er is door een dokter een fout gemaakt, niet express, maar hij had waarschijnlijk sneller kunnen reageren ..... Of gaan ze het Ajax nu kwalijk nemen dat de brief niet etc...... Modder gooien, ellende, verzekeringmij., advocaten .... en bij dwdd ... zeggen dat het niet om de centen gaat maar om Appie ... tja ... krijg er een vervelend gevoel bij
3 0
De_Realist
Mocht Ajax de ouders wel informeren over de hartaandoening, of was dat alleen met toestemming van Nouri?

Privacy gevoelige informatie wetgeving kan wel eens een obstakel daarvoor zijn geweest, dat kan je Ajax niet kwalijk nemen, maar Nouri wel dat hij dat niet met zijn ouders deelde.
1 0
FSideMaluku
Als iemand meerderjarig is dan wordt de informatie in ieder geval met die betreffende persoon gedeeld en heeft hij of zij de mogelijkheid deze informatie te delen met zijn vrienden/familie. Waren er geen andere mensen aanwezig bij het moment van informatie delen, dan ligt de verantwoordelijkheid bij degene met wie die informatie gedeeld is.
2 0
AjaxDaniel
Maar wat heeft Ajax hier zogenaamd fout gedaan dan? Appie was zoals gezegd ouder dan 16 jaar dus Ajax mocht niks vertellen aan zijn familie. Wat een bullshit ook, zulke belangrijke informatie schiet echt niet langs je heen. Helemaal niet wanneer je al blijkbaar vaker problemen hebt gehad.
5 0
Joseph
Alles wordt uit de kast getrokken om Ajax zwart te maken.

De familie en vooral de aasgieren om hun heen zijn diep triest en schaden de mooie naam van Appie.
3 0
WantAmsterdam
Moet verschrikkelijk zijn, hij is weer bij bewustzijn een ziet de mensen om hem hen schande over zijn naam brengen.
0 0
Rukboor
Daar krijgt Appie hopelijk niks van mee.
Laat de Rechter de aasgieren maar op hun plaats zetten.
En hulde voor Ajax dat ze niet meedoen met deze vuile soap, om alles via de media te spuien.
0 0