'Raiola hoeft overgang AZ-trio naar Ajax niet in de weg te staan'

BartVeenstra, 10-04-2020 om 15:20, 14460 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax vindt Myron Boadu, Owen Wijndal en Calvin Stengs nog altijd 'zeer interessante' spelers, zo meldt De Telegraaf. De krant schrijft dat scout Hans van der Zee vaak genoeg op de tribune heeft gezeten om het trio te bekijken en zaakwaarnemer Mino Raiola zou bovendien geen sta-in-de-weg meer zijn.

Om met spelers die een doorlopend contract hebben te praten, moet Ajax officieel toestemming krijgen van AZ, schrijft de krant. 'Maar in het huidige voetbal worden de eerste contacten al lang niet meer via de clubs gelegd, het is een grijs gebied geworden. Clubs schakelen hier doorgaans zaakwaarnemers voor in, zaakwaarnemers die toch al aan het werk waren gezet om de hoogste bieder voor een desbetreffende speler te vinden.'

Wat betreft Stengs zou Ajax bijvoorbeeld via zijn schoonvader Frank de Boer contact kunnen zoeken, zo schrijft De Telegraaf. 'Volgens insiders hoeft de zaakwaarnemer van de drie musketiers, Mino Raiola, een overgang niet in de weg te staan, zoals in het verleden werd gesuggereerd', aldus De Telegraaf, die er wel aan toevoegt dat het de vraag is in hoeverre de drie spelers bij Ajax passen. Zo zijn de kenners er niet van overtuigd dat Myron Boadu een échte Ajax-spits is. 'Wat voor Antoine Griezmann bij Barça geldt, hij komt in de kleine ruimte tekort, geldt ook voor Boadu. Hij gedijt met zijn snelheid beter als hij ruimte heeft, terwijl van een Ajax-spits wordt verwacht dat hij juist op zijn best is in de kleine ruimte.'

Op dit moment lijken Stengs, Boadu en Wijndal niet meer zo duur te zijn als vóór de coronacrisis, zo besluit De Telegraaf. De transferwaardes in het voetbal dalen overal, dus ook bij AZ. 'Dat Stengs en Boadu, maar ook Wijndal en Koopmeiners, op de radar staan van de grote clubs, mag duidelijk zijn. Hun transferwaarde is alleen gedaald, wat dat betreft zitten alle clubs in hetzelfde schuitje. De vraag is of AZ bijvoorbeeld genoegen neemt met twintig miljoen euro voor Boadu, waar ze hoopten dertig te kunnen vangen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Laat maar lekker in Alkmaar.
1 0
heinp
De beste van AZ is Koopmeiners , gouden linker en geweldige timing en inzicht .
Super mooie pass .Hij en Stengs mogen komen wat mij betreft .
0 -1
Kingoffdatoilet
20 is nog steeds te veel. Dit zijn spelers waar Ajax max 5 voor betaald.
0 0
Cello
Ach...voor goede voetballers hoort er altijd wel ruimte te zijn, maar voor die dikke Mino is er eigenlijk geen ruimte. Die moet je zo min mogelijk binnen de poort hebben met zo min mogelijk spelers (liefst geen één). Zo ver mogelijk weg houden van Ajax deze parasiet.
0 0
3*stars*3
Heb me lange tijd verbaasd om de Ajacieden die riepen om Boadu.
Je kan toch zien dat 9/10 goals van hem komen uit omschakeling?
Stengs is een mooie voetballer maar twijfel of hij wat kan toevoegen in Amsterdam.
Wijndal is imo grootste linksback talent in de ED.
Als opvolger van Nico, lijkt hij mij wel een goede.
0 0
Multi
Laat Ajax zich maar vooral op het middenveld focussen. Want daar viel het voetbal enorm tegen toen Ziyech wegviel en als van de Beek ook nog zou vertrekken heb je een heel groot probleem. Voor Gravenberch is een basis te vroeg en Marin en Eiting vind ik niet goed genoeg. Dan kan Lang nog eventueel op het middenveld, maar ook die moet zich nog volledig bewijzen.

Nee we hebben met Neres, Anthony en Promes al een aardige bezetting op de flanken. Een linksbuiten zou misschien nog wel fijn zijn, maar daar voldoen bovenstaande allemaal niet aan. Echter het middenveld gaat het grote pijnpunt worden deze zomer, daar moet echt wat gebeuren.
0 0
Kingoffdatoilet
Het middenveld was dit hele seizoen al uit balans. Dit komt vooral door gebrek aan creativiteit en te veel te diep staande spelers. Ziyech hield het alleen bij elkaar. Donny staat altijd te diep als 10. Martinez en Alvarez was zelfs nog het beste verdedigende middenveld wat ik gezien heb dit seizoen.
0 0
DT10
Als ze Vertonghen transfervrij kunnen ophalen, zouden ze Blind eventueel naar het middenveld kunnen schuiven, om samen met Martinez een dubbele 6 te vormen. Met een creatieve 10 ervoor (à la Donny), heb je wat mij betreft een prima middenveld!

Voorin hebben we op het moment inderdaad opties genoeg, maar als Donny of Neres vertekt, vind ik Stengs en Ihattaren wel interessante opties
0 -1
Multi
En wie zet je dan centraal achterin en wie op de linksback (want ook een Nico zie ik helaas vertrekken)? Zeker bij Blind vind ik hem centraal achterin echt op zijn best. Daarnaast ben je dan wel heel kwetsbaar in de omschakeling centraal, want Vertonghen, Martinez en Blind zijn alle niet snel.

Een Ihatteren ben ik het met je eens, dat is echt een leuke speler. Schat alleen de kans dat die komt heel minimaal in. Stengs, ja het is een leuke speler, maar vraag me af of die leuk genoeg is in verhouding met het prijskaartje wat eraan hangt als Ajax erna vraag
0 0
DT10
Vertonghen, Blind, Martinez, Veltman, Alvarez, Schuurs, Timber en Pierie kunnen allen Centraal achterin spelen.

Voor Nico zou ik inderdaad een vervanger halen, al kunnen Blind, Martinez, Pierie, Castillo en Salahedine ook op de linksbackpositie.

Blind, Martinez, Donny, Eiting, Ekkelenkamp, en Gravenberch kunnen allen op het middenveld speler.

Opties genoeg dus lijkt me...
0 -1
Multi
Als je Blind en Martinez op het middenveld hebt, kunnen ze niet meer achterin. Vertonghen is uiteraard prima, maar dan ben je dus wel kwetsbaar op snelheid. met die andere 2 ervoor. Zeker als je die ook nog is in combinatie met Alvarez en Schuurs doet. Waarbij ik me ook afvraag of ze goed genoeg zijn, net als Pieri.

Timber kan dat enigszins compenseren uiteraard, maar vermoed dat hij uiteindelijk op de back positie beter tot zijn recht gaat komen. Maar ik ben benieuwd waar Ajax voor gaat.

Voor mij persoonlijk zou Vertonghen niet per se hoeven te komen. Aangezien beide niet op de back willen spelen in principe en centraal achterin voor beide toch de beste positie is.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Transferwaardes zeggen mij niet zoveel nu, want Ajax krijgt ook minder geld binnen dus je kan wel zeggen 'goedkoper' maar andere clubs zullen ook bij Ajax met minder geld proberen spelers te halen.
0 0
DT10
Van de 3, vind ik Wijndal op het moment de meest interessante optie, gezien het dreigende vertrek van Tagliafico. De minst interessante vind ik Boadu, omdat we Tadic en Traoré al hebben. Stengs wordt eigenlijk pas interessant bij van een vertrek van Donny of Neres en dat lijkt op het moment niet echt aan de orde.
1 0
stefanwillem
Geen van allen. Vooral die wijndal vind ik een heel arrogant naar mannetje en geen bovengemiddelde back. Stengs en Boadu komen sowieso tekort.
0 0
DT10
Altijd brutaal en arrogant.. Interessante speler voor Ajax lijkt me. Zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten en een instelling die ‘enigzins’ vergelijkbaar is met die van Tagliafico. Wordt het niets, kan je altijd nog Blind, Martinez, Pierie, Castillo of Salahedine een kans geven op de linksbackpositie.
0 0
3sterrenAjax1
aub geen stengs of boadu. boadu is idd meer n spits die ruimte nodig heeft. stengs bakt er al meer dan n half jaar weinig tot niks van. vind hem ook erg traag. wijndal zie ik wel zitten. moderne snelle opkomende back.
4 0
DT10
Stengs heeft het afgelopen jaar inderdaad een aantal kindere wedstrijden gespeeld, maar heeft daarvoor toch vaak genoeg zijn talent geëtaleerd, daarnaast was hij in de Arena tegen Ajax de beste man op het veld. Voorlopig hebben we voorin echter genoeg opties, maar als Donny of Neres vertrekt, vind ik Stengs zeker een interessante optie!

Boadu vind ik eigenlijk overbodig, aangezien we Tadic en Traoré al hebben..
0 0
Cruijffthebest
Alleen Wijndal is wellicht interessant voor Ajax, Stengs en Boadu hoeven echt niet!
3 0
DT10
Wijndal is inderdaad een interessante optie als vervanger van Nico. Boadu is overbodig omdat we genoeg spitsen hebben en Stengs wordt pas interessant bij een vertrek van Donny of Neres..
0 -1
Joseph
In de eredivisie vind ik alleen Ihattaren een speler die de moeite waard is.. Dit trio is veel te duur voor wat het is.
0 0
DT10
Ik vind Ihattaren ook de meest interessante spelera voor Ajax in de Eredivisie, maar die gaat PSV natuurlijk niet zomaar laten gaan en dan komt Stengs in beeld. Wijndal lijkt mij overigens ook een goede opvolger van Tagliafico. Dat is namelijk een soortgelijke speler, al zit die natuurlijk nog lang niet op het niveau van Nico..
0 0
Benleiden
Is Mino weer bezig in de media? Het is allemaal zo doorzichtig allemaal...
0 0
Amp
Vind eigenlijk alleen wijndal in potentie passend bij ajax, die andere twee niet echt qua speelstijl. Daarbij hebben we in de spits genoeg opties en rechtsbuiten komt anthony al (op 10 is stengs een aantal klassen minder). Vind die wijndal echter wel een eng ventje op t veld, die gewoon lachend tegenstanders nakijkt als hij ze gewoon net kapot getrapt heeft. Dat had ie in de jeugd en bij jong az al, vraag me af hoe dat bij ons zou zijn
4 0
Benleiden
Wijndal heeft gewoon nep gangster gedrag cq compensatiegedrag. Als jongens dat vroeger bij ons deden dan braken we ze tot op de enkels af. Waarschijnlijk heeft ie niks te vertellen gehad in de buurt.
1 -1