'Verkoopwaarde Ajax-selectie met 79 miljoen geslonken'

BartVeenstra, 10-04-2020 om 15:05, 6029 views, Trouw, Transfermarkt |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De verkoopwaarde van de huidige selectie van Ajax is vanwege de coronacrisis met 79 miljoen euro geslonken. Dat meldt Trouw op basis van cijfers van de toonaangevende Duitse website transfermarkt.com.

Zo is de transferwaarde van Donny van de Beek behoorlijk gedaald. Waar hij eerder op 55 miljoen euro werd ingeschat, is die waarde nu met elf miljoen euro gedaald naar 44 miljoen euro. In totaal is er in het internationale voetbal sprake van een devaluatie van 9,2 miljard euro.

Het Zwitserse researchbureau CIES verwacht dat de transferwaarde van spelers uit de vijf grootste Europese competities van Europa met bijna dertig procent zal afnemen. Volgens Trudo Dejonghe, sporteconoom van de Katholieke Universiteit Leuven, is dat logisch, omdat er nu eenmaal minder geld beschikbaar is. 'De vijf tot zes miljard euro die minder in het systeem omgaan, vertalen zich naar lagere transferwaarden. Het voetbal werkt ook niet met een spaarpot. Men denkt zelden op lange termijn. Al het geld dat binnenkomt, wordt meestal grotendeels meteen weer ingezet.'

Wanneer de Premier League niet wordt afgemaakt, kan dat de Engelse clubs snel ruim één miljard euro kosten. De Engelse competitie is de top van de internationale voetbalpiramide. 'Daar komt doorgaans het grote geld binnen. Ligt die geldstroom stil, omdat er minder of voor lagere prijzen wordt gekocht, dan heeft dat gevolgen voor de rest van de voetbaleconomie. Als Manchester City of Chelsea geen geld uitgeven aan spelers, wordt dat gevoeld in de rest van de voetbalwereld, tot aan de Eredivisie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
S_020
Niet relevant. We HOEVEN namelijk niet te verkopen.
3 0
wendoo9
Roep dat niet zo hard 20 ! Ga maar ff googlen op Liquide middelen activa en passiva zou ik zeggen, dan kan je zien dat
wat nu in kas zit wel flink geslonken is !!
0 0
Cupmetgroteoren
Dat hele transfersysteem met bedragen is alleen maar ten nadele van de kleinere clubs. Daar is al onderzoek naar gedaan door het AD drie weken terug, waaruit bleek dat alleen de grote clubs uit de grote landen effectief baat hadden bij het huidige transfersysteem, gerekend naar de niet-financiële resultaten die het teweegbrengt. Voor Ajax is dat ook zo. Sinds 1995 geen Europese prijs gewonnen. Hoe leuk die miljoenen ook zijn, uiteindelijk worden die uitgegeven aan een mindere categorie spelers dan vroeger door het verrotte transfersysteen en win je dus geen prijzen.
0 -2
Cello
Bij het informeren naar en het doen van een zgn. te laag bod is 'nee' ook een antwoord. En dan zien we wel of de prijs omhoog gaat.
Dat hele transfergebeuren is imo toch altijd 'natte vinger'-werk. Het is wat de gek er voor over heeft. En dat zal nooit veranderen.
En ik heb niet gehoord, dat clubs de site van transfermarkt.com als leidend nemen bij het doen van zaken met elkaar ivm transfers.
0 0
AFCA020!
Ik zie het probleem niet, eerder voordelen. Gewoon niet zakken met je prijs, dan is de kans weer kleiner dat spelers gekocht worden.
0 0
Bky
Dit is een non probleem, dit gebeurt namelijk bij elke club.
1 0
3*stars*3
Gekke prijzen fase gaat ff koelkast in voor de komende jaren.
Voordeel is natuurlijk dat Ajax ook geen belachelijke bedragen meer moet betalen voor jonge spelers.

Ihattaren heeft nog steeds een jeugd contract bijvoorbeeld...
0 0
JariJari
Ok dan blijft iedereen toch lekker. Prijzen zijn fixed. No discounts.
0 0
markk
Ik zie Overmars er wel voor aan dat hij hier in trap en een speler voor een prikje verkoopt omdat hij Ajax jaren lang een dienst bewezen heeft (Bijv. Tagliafico, Van de Beek, Onana) terwijl andere clubs wel gewoon de hoofdprijs voor spelers vragen. Ik denk dat clubs als Manchester City en PSG maling hebben aan de crisis en gebruik maken van de kans om goedkoop spelers te kopen.
0 -1
wladimir
Afspraken zijn afspraken, toch?
0 0
Ajaxtao
Stengs kost nog maar 2 miljoen.
3 0
ajaxdordtt
Hetzelfde geldt voor de waarde van transfertargets. Dus het maakt uiteindelijk weinig uit.
1 0
JariJari
Wij verkopen meer dan we kopen.
0 0
Lagasj
Dus komt er snel een Super League.
3 0
JariJari
Die wij joinen mits we geen geld morsen aan die lamlopers uit de eredivisie.
0 0
Web
Dat er veel verandert is wel duidelijk
Maar niemand weet waar dit op uitkomt.
Om nu al met cijfers te komen, slaat nergens op
1 -1
Amp
Blijven ze nog ff langer bij ajax, prima toch ;) uiteraard liever niet vanwege de huidige omstandigheden, maar vind het puur gericht op voetbal wel prima dat die zogenoemde grote divisies nu financieel hard worden geraakt. Als je ziet dat een burnley zo een beetje voornamelijk op de tv-gelden leunde, dan klopt er iets niet qua financiële gezondheid in die landen
2 0