Huntelaar heeft minste minuten nodig voor doelpunt

BartVeenstra, 10-04-2020 om 11:10, 2014 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Klaas-Jan Huntelaar heeft van alle spelers in de Eredivisie het minste aantal minuten nodig om een doelpunt te maken. Uit berekeningen van FOX Sports blijkt dat de ervaren spits slechts 93 minuten nodig heeft per doelpunt.

De televisiezender schrijft over Huntelaar het volgende: 'Kroonde zich in 2006 al tot topscorer in de Eredivisie en is veertien jaar later zijn neus voor de goal nog niet verloren. Ook op 36-jarige leeftijd is Klaas-Jan Huntelaar nog de vlotst scorende spits in de Eredivisie. De spits kwam in 839 speelminuten tot 9 goals voor Ajax; gemiddeld 1 doelpunt per 93 minuten. Huntelaar is voor de het tweede jaar op rij de beste, afgelopen seizoen had hij slechts 83 minuten nodig per treffer', aldus het medium.

Er staan nog meer Ajacieden in de lijst. Zo staat David Neres derde. De Braziliaan heeft slechts 106 minuten nodig per doelpunt. Quincy Promes staat vijfde. De aanvaller, die overkwam van Sevilla, scoort gemiddeld iedere 125 minuten een doelpunt.

De top tien:

1. Klaas-Jan Huntelaar: 93 minuten per doelpunt
2. Reza Ghoochannejhad: 102 minuten per doelpunt
3. David Neres: 106 minuten per doelpunt
4. Donyell Malen: 108 minuten per doelpunt
5. Quincy Promes: 125 minuten per doelpunt
6. Steven Berghuis: 141 minuten per doelpunt
7. Myron Boadu: 144 minuten per doelpunt
8. Bryan Linssen: 152 minuten per doelpunt
9. Oussama Idrissi: 152 minuten per doelpunt
10. Cyriel Dessers: 154 minuten per doelpunt

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Zegt natuurlijk weinig, als Huntelaar er elke keer in de 75e minuut in komt wanneer de defensie van de tegenstander helemaal kapot is gespeeld dan is het makkelijker om er in 15 minuten een goal te scoren dan in de voorgaande 75 minuten. Desalniettemin een prima statistiek.
0 0
Kingoffdatoilet
Het is toch echt makkelijker om 1 keer in 75 minuten te scoren dan 1 keer in 15. Wanneer Huntelaar er in komt vinden veel van zijn teamgenoten ook nog eens wel best. Ik denk dat wanneer Huntelaar dit seizoen alles had gespeeld hij nu op 25 doelpunten had gestaan. Dessers is er dan helemaal niks bij.
0 0
Jayq
Als je 6 invalbeurten van 15 minuten hebt en je scoort daarin 1 keer, dan kom je op het gemiddelde van Huntelaar uit.

Als je iedere wedstrijd 90 minuten speelt, dan moet je iedere wedstrijd scoren om op hetzelfde gemiddelde uitkomen.

1 keer scoren in 6 invalbeurten klinkt toch makkelijker dan iedere wedstrijd een doelpunt maken

Hoe dan ook, Huntelaar teert niet alleen op invalbeurten, heeft ook basis gestaan en 40% van de mogelijke speeltijd van 25 wedstrijden gespeeld. Dus toch gewoon netjes om 9 doelpunten te maken daarin.
0 0