'Spelers maken zich vrijwel geen zorgen meer over veiligheid'

BartVeenstra, 10-04-2020 om 08:45, 4204 views, NU.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De internationale spelersvakbond FIFPro staat achter de plannen van de meeste nationale voetbalbonden om de competities af te maken. De organisatie geeft daarbij aan dat spelers er bovendien bij gebaat zijn om de competitie uit te spelen.

'De spelers maken zich vrijwel geen zorgen meer over hun veiligheid en gezondheid', zegt een woordvoerder van FIFPro tegenover NU.nl. 'De situatie in Nederland is bijvoorbeeld dat de KNVB pas wil gaan spelen als de situatie veilig is en wanneer er toestemming is', aldus de FIFPro, die benadrukt dat het afmaken van het seizoen van 'ontzettend groot belang' is voor alle clubs. 'Vooral ook de kleinere clubs, waar voor spelers het gevaar anders groot kan zijn dat ze hun baan kwijtraken. Als het seizoen verantwoord kan worden afgemaakt, dan willen we dat.'

De UEFA waarschuwde alle nationale bonden in Europa om het seizoen nog niet te stoppen. Veel bonden hebben inmiddels aangegeven dat zij het seizoen willen afmaken, mits dat mogelijk is. 'We staan wereldwijd ontzettend veel in contact met spelers. Als het geen gevaar oplevert, willen ze gewoon spelen. Dan zijn ze ook bereid om misschien iets vaker te spelen dan strikt genomen wenselijk is', aldus de woordvoerder van FIFPro.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LANS
Beste AS redactie,

WEDSTRIJDEN
Almere City - Jong Ajax
10/04, 20:00 uur.
Eerste Divisie, Almere.
FC Emmen - Ajax
12/04, 14:30 uur.
Eredivisie, Emmen.


Gaarne verwijderen aub. Het irriteert.

BVBD
0 0
ajaxdordtt
Tuurlijk, die hebben lang genoeg stil gezeten en lopen toch slechts een nihil risico.
0 0
talent020
Ik zou dat toch graag in een percentage willen zien hoeveel speiers zich veilig voelen en willen spelen, met name speiers met vrouw en kind zullen toch wat huiverig zijn lijkt mij, dit soort teksten van de Fifpro neem ik daarom met een korreltje zout,
0 0
Jayq
Er staat toch niet dat spelers het veilig vinden om nu te spelen.

Spelers hebben er vertrouwen in dat het veilig is, als overheden en instanties als RIVM (en de varianten daarop in andere landen) zeggen dat er weer gevoetbald kan worden.

Dat is ook het enige moment dat er eventueel weer gespeeld gaat worden.

Ik zou nu ook niet willen voetballen, maar op het moment dat de overheid en RIVM weer toestemming geven, heb ik er geen probleem om weer te gaan voetballen en in contact te komen met andere mensen.

Dat 'moment' zal nog wel enkele maanden op zich laten wachten.
0 0
PJK54
Zeker net zo'n onderzoek als Maurice de Hond altijd doet je hebt 100.000 spelers en vraagt er 10 hoe ze er over denken als er 6 zijn die het niet gevaarlijk vinden geef je een positief resultaat af in de vorm van "spelers vinden het niet gevaarlijk". Dit terwijl overal nog mensen sterven aan dat virus en ziekenhuizen nog vol liggen met twijfelgevallen nee prima bezig FIFPro lekker naar de mond van de UEFA praten.
Je moet er niet aan denken dat er iets gebeurd met spelers die eigenlijk op deze manier verplicht worden te spelen, vraag me trouwens af wat er gebeurd als er spelers zijn die het gewoon blijven weigeren?
1 0
JOHANisGOD
https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/burgemeester-jorritsma-nog-altijd-woedend-op-knvb-het-gaat-nu-om-opa-en-oma-op-een-balkonnetje~ab08efeb/
0 0
FreddyAX
No chance in hell! Gaat niet meer gebeuren.
0 0
Amp
Wel grappig om dit te lezen, zo vlak nadat ik wat quotes van andy vd meijde las waar werd gezegd dat bepaalde spelers nu wat huiverig zijn om bij hem in de auto te stappen omdat ze zeker willen zijn van hun veiligheid. Nee, die spelers zullen wereldwijd wel alleen staan in hun angst en/of alleen bang zijn voor andy zijn auto en niet over het voetballen
0 0
Ginoajax1
Gelukkig hebben we in eindhoven nog een burgervader die wel zijn verstand gebruikt. Die muts in Amsterdam, waar is ze?
1 0
Amp
Die wil alleen communiceren via de mond van de burgemeester van breda
0 0
Hans Kraay Jr.
Die is ongetwijfeld bezig met dingen die echt belangrijk zijn op het moment.
3 -1
Joseph
Typische vakbond, geen interesse in het welzijn van de leden en als een geil varkentje achter de eigen centen aanrennen..
1 0
Ginoajax1
Wat een corrupt gelul. Stop die onzin. Voetbal is helemaal niet belangrijk meer. Overal ontslagen, faillisementen en ellende en deze corrupte bende wil gewoon doen alsof er niks aan de hand is.
Werkelijk onbeschaaft.
1 0
Ajax68
Dit waardeloze Corrupte en Hypocriete "gezwelschap " wordt onder Dwang gezet door die FIFA en UEFA, en moet Verbannen worden, en alles wat daar mee te maken heeft !
0 0
Benleiden
Het wordt tijd dat dit soort instanties uit de weg wordt geruimd. Ze zijn door-en-door ziek...
4 0
jaripettersson
Wetenschap en politiek werken hard om een dodelijk virus terug te dringen. De burgers gaan daar goed in mee en de mindset is belangrijk. Des te irritanter dat constante druk zetten hierop door nog voetbalwedstrijdjes te laten spelen. Stuitend, stop daar mee en straal ook die rust uit die nu van belang is.
4 0
Inhartennieren
Het is een grote corrupte bende.
Hebben zij alle spelers gebeld om hun mening?
2 0
mgtow
Dat verandert vanzelf wel bij het verschijnen van de eerste berichten van spelers die vanwege Corona hun carrière gedag kunnen zeggen.
1 -1
Bky
Wat er in een weekje kan veranderen, aangezien Overmars vorige week nog letterlijk zei dat spelers bang waren.
2 0
VoorOnzePloeg
levens riskeren om tegen een balletje te kunnen trappen
3 0
Amsterdam Loyals
Spelers uit de grote geld competities maken ze meer zorgen om hun salaris dan om hun gezondheid. Dat is wat ze zeggen willen...
3 0
Sanalologo
Gelukkig gaat het niet alleen om wat de spelers willen. Het seizoen gaat niet afgemaakt worden, burgemeesters gaan geen toestemming geven. Accepteer dat gewoon. Wordt echt pijnlijk.

Voelt een beetje als je vroeger aan je ouders vroeg of je uit mocht gaan en dit niet mocht. Dat je allemaal argumenten uit de kast ging halen dat pietje en liesje wel uitmochten.
3 0
Joseph
Ik geloof helemaal niet dat dit is wat de spelers willen. Dit is gewoon een organisatie die puur en alleen naar eigen belang handeld.

Natuurlijk zullen er spelers zijn die schijt hebben aan de gezondheid van anderen, maar het merendeel wilt bij een bezoekje aan hun oma niet meteen een grafsteen bestellen.
1 0
Ron403
Verrassend dit, wat een corrupt zooitje. In wat voor droomwereld leven die knakkers?
2 0