Martínez: 'Werk hard voor terugkeer bij nationale ploeg'

ThijsZwagerman, 09-04-2020 om 23:25, 2279 views, Olé |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lisandro Martínez hoopt binnenkort terug te keren bij de nationale ploeg van Argentinië. De Ajacied leefde na zijn interlanddebuut in 2019 even in onmin met bondscoach Lionel Scaloni, maar werkt inmiddels hard om weer opgeroepen te worden voor zijn vaderland.

Martínez debuteerde op 22 maart 2019 voor Argentinië in het oefenduel met Venezuela. Het werd voor de Argentijn echter een wedstrijd om snel te vergeten, doordat hij al in de rust naar de kant werd gehaald. Deze wissel leidde tot woede bij Martínez. ‘Ik was op dat moment heel erg boos vanwege die wissel, maar het was de beslissing van de coach en dat had ik te respecteren. Dat deed ik uiteindelijk ook.’

‘Ik ging het zelfs zien als een goede motivatie, als iets positiefs’, vervolgt Martínez in gesprek met Olé. ‘Ik ben een temperamentvolle speler en die wissel maakte me op dat moment erg boos, maar nu werk ik er heel hard voor om weer terug te keren bij de nationale ploeg.’

Hoewel Martínez een goed debuutseizoen bij Ajax kent, sprak de Argentijn na zijn debuut nooit meer met bondscoach Scaloni. ‘Ik heb geen contact meer met hem gehad sinds de laatste keer dat ik werd opgeroepen’, vertelt Martínez, die ondanks de ruzie geen wrok koestert richting de bondscoach van Argentinië. ‘Scaloni heeft het nationale team beter gemaakt, hij is een goede coach en zijn visie slaat aan. Hij heeft van Argentinië een hele sterke en gedisciplineerde ploeg gemaakt, waarin individuen kunnen uitblinken’, looft Martínez de keuzeheer van Argentinië.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wereld
Wel een gemiste kans dat we hem nog niet een aantal keer op linksback (bij ons) hebben kunnen zien spelen. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat hij een goede opvolger is van Nico.
0 0
TomAjaciedd
Wat vinden jullie van martinez? Weet nog steeds na 2/3e seizoen niet wat ik van hem moet vinden..
0 0
Franciscos
Ps. Overigens is dit zijn 1e seizoen voor Ajax
0 0
Franciscos
Zowel op het middenveld inzetbaar (in de Eredivisie, niet Europees), als centraal achterin en op linksback.

Denk dat het een goede backup is voor Tagliafico op linksback. We hebben het ook met Blind op linksback geprobeerd en Martinez centraal (ben even kwijt welke wedstrijd dat ook alweer was), maar persoonlijk zou ik ze dan het liefst ruilen van positie. Blind is gewoon op z'n best in de as.

Verder vind ik hem voetballend altijd erg sterk voor een verdediger. Heeft wel het Ajax DNA wat dat betreft.

Al met al een goede aankoop in mijn ogen als je bedenkt dat er 7 miljoen euro voor betaald is.
0 0
wendoo9
Martinez is nog jong en moet nog groeien. Zijn tackels, felheid, en hardheid is meedogenloos. HIj moet meer aan zijn timing gaan werken met koppen en leren voor zijn man te kruipen. Is ook regelmatig de bal kwijt bij een luchtduel.
0 0
Dennis129
Als middenvelder niet goed genoeg voor champions league niveau.
Komt hij duidelijk handelingssnelheid tekort.
Denk dat hij zich wel kan ontwikkelen tot een hele goede centrumverdediger.
Heeft ook een geweldige crosspass in de benen.
2 0