Advies aan KNVB: 'Maak volgend seizoen corona-proof'

BartVeenstra, 09-04-2020 om 07:20, 8702 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Burgemeester Paul Depla van Breda schat op basis van de uitlatingen van het RIVM en intensivist Diederik Gommers in dat het afronden van de Eredivisie vrijwel onmogelijk lijkt. Dat laat Depla, die het woord voert namens alle burgemeesters, weten in De Telegraaf.

'Het kabinet laat zich adviseren door deze mensen (RIVM en Gommers, red.), dus de kans lijkt klein dat de sportcomplexen per 28 april weer open gaan en dat er kan worden getraind. En als het evenementenbesluit langer wordt doorgetrokken dan 1 juni, is de hervatting van de Eredivisie niet eens toegestaan. En als dat wél mag, is het de vraag of dat kán worden georganiseerd', zegt Depla, die verwacht dat het uitspelen van de competitie - met daarbij ook de play-offs, de bekerfinale en twee inhaalduels - in juni en juli heel krap gaat worden.

Daarnaast maken gemeentes zich zorgen over de openbare orde en veiligheid. 'We hebben wel gezegd: KNVB, besef dat het spelen zonder publiek – waar vaak voor wordt gekozen, omdat er dan minder politiecapaciteit nodig zou zijn – ook problemen kan geven. Dan gaan mensen naar binnensteden toe, moet je cordons rond stadions houden. Vooral als het spannend is, is het echt de vraag of dat wel minder politiecapaciteit gaat kosten.'

Het advies namens de gemeentes richting de KNVB is dan ook om zich te richten op het volgende seizoen. Want: het coronavirus kan ook de nieuwe competitie op zijn kop zetten. 'Het is nog maar zeer de vraag of het virus straks definitief weg is. Ik heb namens de gemeenten bij de KNVB aangegeven: denk alvast na over de competitie van volgend jaar. Als ons dit dan opnieuw overkomt, kan er misschien een terugvaloptie zijn. Zorg voor flexibiliteit in de planning.'

Depla laat weten dat ook bij de KNVB de gezondheid ver voorop staat, iets wat in de beeldvorming niet sterk naar voren kwam. 'De irritatie die er nu bij de mensen is, komt door de gedachte dat er een uitzondering wordt gemaakt voor het betaald voetbal. De hele samenleving zit op slot, maar het voetbal moet door. Alle burgemeesters van de 31 plaatsen met profvoetbal zullen ervoor zorgen dat het voetbal geen status aparte krijgt. Dat wil de KNVB ook niet, want men geeft aan het kabinet en RIVM te zullen volgen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
insectenverdelg
Spreken alle virologen, intenvisten, burgemeesters en inspannigsfysiologen niet ook uit eigen belang? Overmars heeft gewoon t enige realistische scenario geroepen. Maar mensen voelde zich direct persoonlijk aangevallen blijkbaar.
3 0
meerzicht
Speelkalender wordt steeds krapper omdat er telkens wel een nonsens competitie wordt bedacht om weer meer tv rechten en dus poen binnen te slepen. Ik begin een ouwe lul te worden dat ik terug verlang naar het voetbal om het voetbal, zonder idiote geldklopperij zonder lijntjes op een tv scherm om te zien dat een wratje op de neus bepaalt dat iemand in buitenspel positie scoorde.
1 0
Rujar
Met een beetje geluk vallen er aantal clubs om en heb je meer data om een competitie uit te spelen.
1 0
Radie125
ik verleng mijn seizoens kaart wel maar ga pas weer naar het stadion als er een vaccin is en als die is toe gediend of ik moet voor die tijd al immuun zijn verklaard. Heb een opkomst plicht maar hoop dat Ajax dit niet verplicht voor komend seizoen.
1 -1
Bennyben
Mijn idee is om de 9 wedstrijden volgend jaar maart te hervatten op de hoop dat er dan een vaccin is en dat er een Seizoen over 2 jaar word gespeelt. Dit probleem is voorlopig nog niet uit de wereld ook nog niet in oktober anders heb je volgens seizoen weer zo halfbakkend seizoen met het en daarachter.
1 -1