Burgemeesters tegen voornemen van KNVB

FinnDekker, 08-04-2020 om 19:40, 4995 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In navolging op de bezwaren van de Eindhovense burgemeester John Jorritsma tegen de plannen van de KNVB om de competitie te hervatten, hebben meerdere burgemeesters hun onvrede uitgesproken over dit voornemen. In De Telegraaf worden de klachten van de burgemeesters van meerdere steden gebundeld.

'Tot 1 juni zijn alle evenementen verboden. Op 21 april zien we of daar nieuw perspectief wordt geboden door het kabinet. Maar zelfs al zou het ventiel voor evenementen langzaam worden opengezet, dan nog kan ik me niet voorstellen dat je evenementen zoals voetbalwedstrijden in stadions kunt faciliteren in een anderhalvemetersamenleving', was de boodschap van Jorritsma.

Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, is het eens met zijn collega. 'Voor de clubs is dit een moeilijke en onzekere tijd en fans kijken ernaar uit om hun teams weer in actie te zien. Dat snap ik. Er geldt nu een verbod. Onze eerste prioriteit is onze gezondheid en wij moeten nu de adviezen van het RIVM en de richtlijnen en aanwijzingen van het kabinet afwachten.'

Nol Kleijngeld van de gemeente Waalwijk schaart zich ook achter de uitspraken van Jorritsma. 'Een groot probleem in deze periode is de beschikbare politiecapaciteit om wedstrijden in goede banen te leiden. En of het dan gaat om wedstrijden met of zonder publiek, dat maakt niet zo’n verschil, omdat er anders buiten het stadion gecontroleerd moet worden op groepen die bij elkaar komen.'

De Olympische Spelen en het EK zijn inmiddels uitgesteld, en dat niet voor niets. 'Waarom zou het voetbal in Nederland in deze extreme situatie dan tegen elke prijs door moeten gaan? Ik ben zelf een voetballiefhebber, maar voetbal is niet het belangrijkste op de wereld', reageert burgemeester Mark Boumans van Doetinchem.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maus1978
Gewoon voetballen man, gejank. Iedereen heeft toch een tv. Wat willen we dan, 1,5 jaar met z’n allen binnen gaan trillen van angst en elk risicootje 100% vermijden. Zijn allemaal dikbetaalde fitte gasten. Gaan !
0 0
trainerdv
Prima, laat de bubbel maar eens helemaal klappen. Nu en volgend seizoen geen wedstrijden en alle malafide sjeiks en corrupte bestuurders trekken zich terug. Terug naar een eerlijke Europese competitie, met alleen de kampioenen van elk land en een goede belegde boterham voor de voetballer ipv astronomische salarissen.
1 0
Kingoffdatoilet
Plan van de KNVB is nu dus al afgeschoten en dan heeft Ajax zich niet eens moeten terugtrekken :p
3 0
JSF
Het is me ook van een amateurisme zeg van de KNVB, niet de burgemeesters bij ‘het plan’ te betrekken.
6 0
JSF
Ben benieuwd hoe het journaille hierop gaat reageren....? Krijgen de burgervaders nu ook zoveel shit over zich heen als Overmars en Ajax?
4 0
Ajaxtrouw
Dat hoor ik steeds maar ik las ook heel veel bijval
0 0
ajaxdordtt
Niet zeuren, voetballen.
0 -8
FreddyAX
Kan jij toch niet zien met zo'n dikke plank voor je kop.
0 0
Alexander40
Is er nou echt wat op tegen om de competitie af te ronden zonder publiek? Heeft toch mijn voorkeur. Ik kijk wel op tv en toch verder wel zo eerlijk
0 -5
DeMeervanweleer
De KNVB is echt volkomen wereldvreemd. Natuurlijk gaat er, het komende half-jaar zeker niet, maar misschien wel het hele jaar niet meer gevoetbald worden.
Het is een bizarre wereldomvattende situatie, waarbij voetbal een van de minder belangrijke bijzaken is. Ik ga ( tijdelijk) een andere hobby erbij zoeken. Balen voor een hele generatie voetballers die nu ook doodstil staan in hun ontwikkeling
1 0
Van Reenen
Ik vermoed dat Femke op vakantie is naar Rottemmerplaat In de Waddenzee of zij heeft een verhouding met Gudde. Anders begrijp ik haar zwijgen ook niet. Op deze zwijgzame manier zet zij Marc ook in de kou!
2 0
Ajaxtrouw
Ik ben geen fan van haar maar ik weet nou ook niet of het haar taak is om Marc te beschermen....?
0 -1
ajax2004
Die is bang te moeten handhaven
1 0
Cello
Al hoeft ze helemaal niet à la minute te reageren. Ik denk dat ze er hetzelfde in staat als andere burgemeesters, maar dat ze net zo goed kan wachten totdat op 21 april het kabinet een vervolg gaat geven op het huidige voornemen om tot 1 juni niets toe te staan.
Dan heeft ze nog wel even de tijd en hoeft ze nog helemaal niets te zeggen.

En zelfs al zou ze helemaal niets zeggen, wat ik niet verwacht, dan nog maakt het weinig uit als andere burgemeesters het verbieden (ook na 1 juni bijv). Als niet alle burgemeesters met ED en KKD voetbal toestemming geven kan je competitievoetbal gedag zwaaien, dan is het 'bye bye competitiehervatting'.

Eigenlijk heeft Overmars gewoon een realistische vooruitziende blik. Die gebruikt wel zijn (gezonde) verstand en ziet heus wel waar dit op uitdraait: de competitie is dood en dus voorbij.
1 -1
cantharel
Waar blijftv ons aller Femke met haar mening ?
1 0
JOHANisGOD
Juist!!!
0 0
7172AFCA7395
johanISajax,,, ;-)
0 0
Michels
Hey is ook van de zotte. Gasten bij de UEFA en FIFA (en eigenlijk ook de KNVB) denken dat ze overal boven staan: contacten die aflopen "mogen" doorlopen, we beslissen zelf wel wanneer we klaar zijn met dit virus.... En om dan nog maar te zwijgen over de belachelijke bedragen die omgaan in het voetbal: tv gelden, transfers, lonen, extra bonussen.... Ik begin de laatste tijd steeds meer apathie tegen het voetbal te krijgen. Begrijp me niet verkeerd, ik houd van Ajax en ik mag graag zelf een balletje trappen, maar deze hele voetbalwereld is ziek tot op het bot!
6 0
mickey2602
Behalve de zin,ik mag graag zelf een balletje trappen,ben ik het volledig met je eens!
0 0
alvin01
Er gaat dit jaar helemaal niet gesport worden, er zijn andere prioriteiten. Basta!
2 -1
ajaxdordtt
Jaaa niet sporten, super goed voor de volksgezondheid!!!
0 -6
AjaciedRK
Jorritsma heeft t nog maar is herhaald bij de NOS. 'Volgens mij spreek ik geen woord spaans'

"Ik zie handhavingsbezwaren, ik zie medische bezwaren en ik zie ethische bezwaren. Dit kun je niet maken naar de samenleving en ten opzichte van al die ondernemingen die in de afgelopen weken hebben moeten sluiten en waar op dit moment nauwelijks perspectief voor de toekomst is. Voetbal heeft geen prioriteit en heeft geen status aparte."
14 0
Leprechaun
Ja, mooi en stevig gesproken. De KNVB staat niet boven de wet. En dan kunnen die corrupte geldwolven bij UEFA hoog en laag schreeuwen en chanteren wat ze willen; maar het feest gaat gewoon niet door.
4 0
Bjorn
Niets dan lof voor dat soort teksten. Zo is het helemaal.
10 0