'Denk dat hij het hier dan nooit had gehaald'

FinnDekker, 08-04-2020 om 17:35, 10488 views, Kein Geloel |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Melvin Boel, jeugdtrainer bij Feyenoord, vindt het niet erg dat Steven van der Sloot vorig jaar besloot om van Rotterdam naar Amsterdam te verkassen. Het talent verkoos Ajax boven een carrière bij Feyenoord. In eerste instantie jammer, zo dacht Boel. Maar deze keuze zegt volgens de 33-jarige wel genoeg over de kansen van hem om bij Feyenoord te slagen.

Die kans was niet zo groot geweest, denkt Boel. 'Als je op je zeventiende nog besluit om naar de aartsrivaal te gaan, vraag ik me af of je ooit de mentaliteit had gehad om in een volle Kuip te spelen. Als je denkt dat het daar beter is, wens ik je veel succes, maar dan denk ik dat je het hier nooit had gehaald. Om Feyenoord 1 te halen, moet je het ook echt willen halen', aldus de trainer bij de podcast Kein Geloel

De manier waarop Van der Sloot vertrok, verdient volgens Boel geen schoonheidsprijs. 'Hij was mijn aanvoerder en koos ervoor om een week voor de bekerfinale per direct het seizoen te beëindigen. Hij koos ervoor om zijn team en zijn club in de steek te laten.' De zeventienjarige verdediger speelde dit seizoen twintig wedstrijden in de Onder 19 van de Amsterdammers.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Dat hele gevoel van de club Feyenoord slaat toch ook allang niet meer op het gevoel wat de stad Rotterdam je geeft? De club Feyenoord loopt 60 jaar achter op de stad Rotterdam. Rotterdam is een moderne, bruisende stad. Feyenoord is de club voor tokkies, plebs, sjappies en bovenal simpel volk. Als het maar simpel is ofzo. Als je ziet wat er allemaal in de opleiding loopt en je vergelijkt dat met het soort volk wat er doorgaans op de tribunes zit, dat gaat helemaal niet samen.

De enige club in Rotterdam die de stad weergeeft is Sparta.
0 0
4xEC1
Dat zegt allemaal niks over zijn mentaliteit, sommige mensen openen nou eenmaal laat hun ogen in het leven. Beter laat dan nooit zal ik maar zeggen. Maar ik kan de pijn van deze trainer wel begrijpen hoor als je aanvoerder (die het opeens toch niet zou redden bij Fey.) zo plotseling naar de vijand vertrekt. Een verhaal vol wrok is natuurlijk.
0 0
Henkjanklaas
We mogen best veel selectiever zijn bij het toelaten tot de jeugdopleiding.
Er is maar een enkeling die het eerste haalt zeker nu ajax zich wil blijven begeven op CL-niveau.
0 0
DrFootball
Ik vind hem bij Ajax ook geen hoogvlieger. Vraag mij af of hij het hier wel gaat redden.
0 0
ghouleseddik
HA HA HA heerlijk gelachen.
0 0
Matzet
Hoe is zijn eerste seizoen bij Ajax? Heb hem niet echt gevolgd, maar de verhalen die ik hoorde waren niet bijster positief. Iemand die wat over zijn talent en ontwikkeling kan vertellen?
0 0
MichelAngelo66
Whahahaha. Het is je aanvoerder en “dan had hij het nooit gehaald”, “dan kan hij niet in een volle kuip spelen”. Stop dan maar met je opleiding. En sowieso, komt daar wel eens wat door dan?

Begrijp best dat je de pest in hebt als zo’n blaag op die manier vertrekt, maar op deze manier reageren is nogal dommig en kinderachtig. Daarentegen is het wel verontrustend dat Ajax dit oke vindt er van uit gaande dat het zo gelopen is. Zo’n kereltje flikt dat straks ook bij jou.
0 0
FreddyAX
Oh jee.
0 0
Simon1
Vind het niet erg...

Natuurlijk, zeg gewoon eerlijk dat je een spiegel kapot hebt geslagen toen je dit hoorde.
1 0
VoorOnzePloeg
nou meneer Melvin, ten eerste speel je met Ajax over een paar jaar youth league, zijn er betere faciliteiten én kun je over een paar jaar in de kkd spelen, wat feyenoord zo onnodig vond
1 0
Kingoffdatoilet
Lol, Als hij het bij Ajax redt was het al een legende geworden bij Feyenoord.
1 0
mvdk
Of hij voelde gewoon meer voor Ajax dan voor Feyenoord? Wat een onzin zeg.
1 0
TontoKarnaggel
Als volwassen man lekker je frustraties botvieren over de rug van een 17 jarige....het totale gebrek aan klasse bij die club wordt weer eens haarfijn bevestigd.
5 0
Rockpotje
Hij zegt dus eigenlijk: "Onze talentenbegeleiding schiet te kort en onze supporters hebben te hoge verwachtingen en creëren met hun negativiteit een veel te grote druk voor jonge spelers om mee om te gaan waardoor zelfs onze beste spelers uit de jeugd het niet redden. Als je dan naar een club gaat die het veel beter voor elkaar heeft en waar je veel grotere kansen hebt om een succesvolle carrière op te bouwen, ben je gewoon een watje." Fijne mentaliteit toch altijd wel die nuchtere Rotterdammers.
5 0
NegentigMinutenLang
Vind het wel zorgwekkend dat je op zo'n punt je team in de steek laat als aanvoerder. Hopelijk speelde er meer waardoor dat gebeurde, want als dit puur zijn mentaliteit is, krijgen we weer een Kluivertje.
2 0
Jaridebeste
Dat ben ik met je eens.
0 0
ZeeuwsAjax34
Ben hier ook bang voor. Al krijg je een mooie aanbieding van het grote Ajax, dan nog kan je (zeker als aanvoerder) even je ploeg bijstaan tijdens een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Ajax gaat je er niet om weigeren hoor.
0 0
f*ck010
"Om Feyenoord 1 te halen, moet je het ook echt willen halen" Vandaar dat er geen jeud doorbreekt daar in 010!
1 -1
ajaxxcied4life
HAHAHAAHHAAHAAHHAHAA Malcia speelt daar toch ook gewoon basis. Waar hebben we het over jongens.
1 -1
AJAIXIXIXI
De frustratie druipt ervan af. Heerlijk.
3 -1
Saanchez
Wist niet dat hij zijn team daar in Rotterdam zo liet vallen. Zeg wat je wilt maar dat was zeker niet netjes van hem, hoop dat dat geen voorbode is voor mijn mentaliteit want talent heeft ie echt wel.
2 0
Ismael Urzaiz
Het is een mentaliteitsprobleem dat in alle vezels van die club is terug te vinden. Niet kwaliteit maar 'heel hard werken' en 'clubliefde' staat voorop. Grootste amateurclub van Nederland.
3 0
JSF
Bang voor de volgende die gaat/wil gaan..
1 0
Civilengineer
Toch grappig, wat de club kenmerkt gaan ze verlaten. De kuip
1 0