KNVB wil de bekerfinale op 12 juli afwerken

FinnDekker, 08-04-2020 om 16:50, 2771 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De KNVB denkt een datum te hebben voor de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord. Het zou gaan om 12 juli. Ook is bedacht dat de competitie voor augustus klaar moet zijn. Of deze data ook haalbaar zijn, moet blijken na het besluit van de overheid.

De regering heeft alle sportevenementen tot minstens 1 juni geschrapt en deze datum kan verlengd worden. 'Alles is momenteel doordrenkt met onzekerheden. Ook deze kalenderopzet kan gewijzigd worden en beweegt mee met de ontwikkelingen rond het virus', citeert de NOS manager competitiezaken van de KNVB, Jan Bluyssen. 'Op 21 april praat het kabinet Nederland weer bij over het eventueel verlengen van de huidige maatregelen. Dat zal een moment zijn waarop veel meer duidelijk wordt.'

Men hoopt dat de competitie inclusief (ingekorte) play-offs op woensdag 29 juli is afgerond, waarna een korte stop van maximaal drie weken volgt. Dat heeft ook gevolgen voor het volgende seizoen. 'We moeten de tijd ergens vandaan halen en in de periode tussen kerst en nieuwjaar is natuurlijk wat ruimte.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Arek Milik
Wat triest zeg. En maar vol blijven houden. Hoe dom kan je zijn? Er gaat niet gespeeld worden. Domme bobos!
0 -1
OdjePils
Bekerfinale door laten gaan met de harde kern van FCU en Feyenoord lekker in het stadion....oh foei...
2 0
fc Barcelona_ke
na eind van seizoen (eind juli) beginnen ze voorbereiding voor nieuw seizoen (slechts drie weken). dus nieuwe spelers komen, spelers vertrekt naar nieuwe clubs? zo korte tijd voor nieuwe spelers zichzelf aanpassen aan nieuwe club! belachelijk.
dus afgelopen periode waren voor spelers 'vakantie'! dat is nog belachelijk! veel buitenlandse spelers konden niet terug naar hun vaderland om familie doorbrengen!
0 0
Amp
Ach finale zonder publiek. Toen in dat jaar van die dubbele finale was t ineens ook doodstil in de kuip en was de uitreiking ook voor een lege tribune ;)
5 0
de-Ajacied
Hahaha inderdaad stiller dan toen kon niet
1 0
Ajaxxxisdebeste
Geen schaal betekend ook geen bekerfinale laat dat duidelijk zijn.
0 0
Juichtoon
Bij de KNVB is alles mogelijk.
0 0
stefanwillem
Koekoek
0 0
AjaciedRK
Wanneer begint de kaartverkoop? ;-)

Manman wat zijn deze mensen de weg kwijt. Zonnesteekje?
4 -1
Beachboy
Je kunt ook de verbinding met de realiteit helemaal kwijt zijn. Er is geen enkel gevoel met het sentiment dat leeft in de samenleving. Zelden een organisatie gezien die zo weinig empatisch acteert. Ik hoop dat de overheid deze voornemens juist ziet als reden om duidelijkheid te scheppen en aan te geven dat dit echt een totaal onrealistisch scenario is. Dat hebben ze onlangs ook gedaan met de 1 juni datum, toen de KNVB dacht dat er wel weer getraind kon worden vanaf eind april. Dikke doei mafketels, ongeschikt...
4 -2
Joseph
Die 3 weken rust bij aanvang van het seizoen is al vervlogen met het verbod in Eindhoven.

Dan gaan ze dus nu de winterstop inkorten, dan krijg je dus een situatie waar spelers een jaar lang elke week wedstrijden hebben. Maar goed, het is al bekend dat de KNVB schijt heeft aan de gezondheid van de samenleving, spelers horen daar dus ook bij. Alles voor het geld..
5 -1
ajaxminimax
Een bekerfinale zonder publiek wat een prachtige ervaring voor iedereen!
2 0
de-Ajacied
Eigenlijk is dit waar Gudde het allemaal voor doet
6 -1
Spectre
klopt, DE kans op weer een zilveren eikel voor zn cluppie, en die kans om te spelen in coronatijd is het allemaal waard voor Gudde
5 -1
AjaxDordt
Er is in ieder geval een plan, dat is fijn voor de clubs. Ik kan me overigens niet voorstellen dat er in juli alweer gevoetbald kan worden, en als ik zie hoeveel slagen de KNVB om de arm houdt heb ik het idee dat ze er zelf ook weinig fiducie in hebben.
1 -1
Ismael Urzaiz
De KNVB heeft geen moeite met alle potentiële doden die als gevolg van deze maatregelen zullen komen. Dat is nog los van alle praktische bezwaren zoals wat te doen met geïnfecteerde spelers/teams. Dit is echt niet over 2 maanden de wereld uit. Absurd gewoon.
4 0
Babayaka
Dat bord voor de kop, bij de knvb is best dik en groot.
6 -1
JSF
Replica kampioenschaal
0 0
Rujar
Waarom playoffs?
2 0
JOHANisGOD
De KNVB is totaal geschift.
3 -1