Schreuder toont begrip: 'Begreep wel wat Overmars zei'

BartVeenstra, 08-04-2020 om 13:40, 2602 views, FC Afkicken |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-assistent-trainer Alfred Schreuder kan begrip opbrengen voor het statement van Marc Overmars, zo laat hij weten in een podcast van FC Afkicken. De directeur voetbalzaken van Ajax liet vorige week woensdag in gesprek met De Telegraaf weten dat hij het liefst ziet dat de competitie per direct wordt gestopt.

In Nederland is door minister-president Mark Rutte aangegeven dat er voor 1 juni geen wedstrijden zijn. 'Hoe kun je in één maand de competitie uitspelen als je daarvoor ook niet mag trainen?', vraagt Schreuder zich af. 'Ik begreep wel wat Overmars zei. Als jij in één maand al die wedstrijden moet spelen, moet je ook weer een normale voorbereiding hebben op het normale seizoen. Je mag de arbeid-rust verhouding niet onderschatten. De spelers hebben veel gespeeld de laatste jaren en je mag geen roofbouw plegen.'

'Dat is de insteek geweest van Overmars. Als je gaat schuiven met de competitie, kom je volgend seizoen ook weer in de knel. Als je de competitie na juni - dus in juli en augustus - moet spelen, kun je in de toekomst in de problemen komen.' 

Luister het volledige interview met Schreuder in onderstaande podcast van FC Afkicken!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Er was eens een tijd dat heel Nederland trots was op Ajax. Dat cluppie’ uit Mokum dat drie keer op rij de beste was van Europa en zelfs de wereld.
Nu lijkt het er op dat heel Nederland er op uit is om Ajax en alles wat met Ajax te maken heeft, onderuit te halen.
Ik heb het al eens eerder gepost: ”hoge bomen vangen wind”. Maar om nu constant te proberen de boom om te hakken slaat helemaal nergens op. Ik zeg: ”kappen nu” …!
0 0