'Virus explodeert als kabinet op 1 juni teugels laat vieren'

BartVeenstra, 08-04-2020 om 12:20, 7342 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wanneer het kabinet de teugels vanaf 1 juni weer laat vieren, zal het coronavirus weer exploderen. Dat vertelt Diederik Gommers, voorzitter van de vereniging van ic-artsen, tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer.

De Telegraaf schrijft dat Gommers aan de hand van een staatje liet zien dat er dan in juli waarschijnlijk al 10.000 ic-bedden nodig zijn. Dat is veel meer dan de nu 2400 maximaal beschikbare ic-bedden. Pas half augustus zou Nederland wat betreft de ic weer uit gevarenzone komen.

Het huidige beleid is succesvol, zo vertelt Gommers. 'Sinds afgelopen weekend zien we dat het afvlakt. We zien een ongelooflijk snelle afname', zegt hij. Maar wanneer het kabinet vanaf 1 juni weer de teugels laat vieren, kan het virus dus zo weer exploderen. De KNVB wil graag dat het seizoen alsnog afgemaakt wordt, maar de vraag is in hoeverre dat mogelijk is. Bovenstaande opmerkingen van Gommers beloven in ieder geval niet veel positiefs over het uitspelen van de Eredivisie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Kan exploderen? Zal exploderen lijkt logischer.
0 0
Cello
Deze meneer heeft gewoon gelijk. En wat hij zegt hoor je min of meer van andere wetenschappers over de gehele wereld. Ik volg dan ook veel nieuws uit de USA, maar daar zeggen de wetenschappers ook vrijwel dezelfde dingen. Wat men nu aan regels hanteert blijkt langzaam vruchten af te werpen. Juist dan moet je ermee doorgaan en niet gelijk als het even wat beter gaat versoepelen....immers dan nodig je het virus uit om toch weer verder toe te slaan.

Ze...het RIVM voornamelijk in NL, die gaan pas positief staan to versoepeling van de gedragsregels wanneer het aantal geïnfecteerden (en daarmee het aantal doden) onder een bepald aantal is gedaald. En zelfs dan zal men 'groen licht' geven mbt het openen van de economie onder voorwaarde dat veel van de gedragsregels in tact blijven.
In denk zelfs dat de gedragsregels wel eens in tact kunnen blijven totdat er een vaccin is....en tot die tijd zullen grote evenementen mèt grote mensenmassa een taboe zijn en blijven....
1 -1
Schwalbino
Precies. Gewoon gezond verstand.
0 0
PierreHeno
RIVM is altijd al een overheidsorgaan geweest en allerminst puur medisch objectief maar juist ook met een flinke portie politieke aansturing.
1 -1
MichelAngelo66
"Kan het exploderen". Buiten dat ik het knap vind dat hij in de toekomst kan kijken en zelfs 7 weken verder m.b.t. dit virus, is het ook wel bijzonder dat boven dit stuk de titel wordt "gaat het exploderen". Zijn we hier nu ook al angst aan het zaaien? Dit is toch een Ajax forum?
Daarnaast is deze meneer hoofd IC. Die is vooral bezig zijn werkgebied te beschermen en dat mag hij. Laten we al het verdere misschien beter aan Gommers over met het RIVM? Er zijn al zoveel mensen die het allemaal weten te vertellen. Hier ook.

Je hoeft geen Einstein te zijn om te begrijpen dat je het sowieso moeten gaan laten vieren. Als je dat niet doet dan ontstaat er zoveel schade zowel financieel als emotioneel dat er veel meer zieken en doden resulteren dan door corona zelf.
1 0
PierreHeno
Je kunt ook gewoon zeggen dat deze planeet wel met 4-5 milard minder af kan. Voor iedereen die bij de overlevenden hoort zal het een stuk aangenamer zijn. Maar daar zal dit coronavirus weinig tot niks in bijdragen wabt er komen elke dsg netto 190.000 babies bij....dus groeit de economie sowieso want hoe meer mensen hoe meer de economie toeneemt. Maar 'goed' en 'welvaart' zullen door die voortwoekerende mensheid alleen maar een kleine minderheid worden toebedeeld en ook die zullen ten ondergaan omdat de hongerende en dorstige mensen het dan wel komen halen en de rijmere landen zullen overspoelen. Lekker scenario. Over een decennium zitten we al aan de 10 miljard mensen op Aarde. Oorlogen, ziejten en rampen zijn het logische gevolg. Niemand die het kan verhinderen. De mens is een parasitaire entiteit op deze planeet en zal uiteindelijk alles rondom hem vernietigen. Mad Max is lang geen fictie meer. Geniet van het mooie weer en doe goed waar je kunt. Op de rest heb je namelijk geen enkele invloed.
0 0
Deepblue
Luister ook liever naar v dissel. Stuk objectiever
0 -1
louis60
Wanneer we na 1 juli blijven roken, houden we 7 miljoen doden door tabak. Wereldwijd. Ieder jaar! Wanneer we na 1 juli ongezond blijven eten houden we heel veel doden per jaar diabetes en hartfalen, beroertes, etc.
0 0
Frank1978
Ik hoorde vandaag dat een nog vrij jonge atleet (29 dacht ik) is overleden aan de gevolgen van corona. Lijkt me sterk dat hij rookte en/of ongezond at.
3 0
RusselWestbrook
Atleet op wat voor niveau?

Want het is algemeen bekend dat topsport een aanslag op je lichaam is. Zeker dingen die aangrijpen op je longen (zoals covid 19) komen bij topsporters extra hard aan. Het herstel duurt geloof ik ook twee keer zo lang, als ze herstellen.
0 0
louis60
Er zijn heel veel jonge mensen die sterven door overgewicht. En wat te denken van overmatig alcohol gebruik. Dodelijke ongelukken met dronken tieners. Drugs, etc. Er zijn nu 83000 coronadoden wereldwijd. Na 3,5 maanden van corona. 99% betreft het oudere mensen. Laten we de lockdown overal los dan sterven er in een jaar zo maar 70 miljoen mensen. Moeten we niet willen. Maar zelfs dan zijn er over een jaar weer meer mensen op deze aarde. Of de totale instorting van de wereldeconomie, door langdurige lockdown, verwoest welvaart en veroorzaakt, daardoor nog veel meer doden door kortere levens verwachting.
1 -3
Web
Deze man is met zo veel bezieling bezig
Wat heb ik een respect voor hem
Geeft alles wat in hem is aan deze kloten virus


En wat zegt hij heren ( nou heren ) van de KNVB en de vele wijsneuzen uit de voetbalwereld
Word eens wakker
1 0
louis60
Zolang de lockdown heerst, worden natuurlijk heel weinig mensen besmet. Maar kijk nunnaar Wuhan. Die zaten 2 maanden binnen en het is daar nog verre van normaal. Wij zitten nog geen 2 maanden binnen. Een medicijn en/of vaccin zal het normale leven terugbrengen. En is dat 2,3 of 6 maanden?
2 0
Oliveira
Vaccine duurt ongeveer 1.5 jaar tot 2 jaar. En dan moet je de /- 7.7 miljard mensen gaan vaccineren, wat ook maanden/jaren gaat duren.
0 0
Babayaka
Nee, duurt minimaal 2 jaar.
Eerst moet het uitgebreid getest worden al willen ze die stap overslaan met alle gevolgen van dien.
Er komt nu eerst een app....


Ze zijn gek geworden
1 0
RusselWestbrook
Er wordt niets overgeslagen. Het verschil met een normale situatie is dat nu alle testfases tegelijkertijd verlopen, in plaats van achter elkaar aan. Dus stofjes isoleren, testen op weerfsel, testen op dieren en testen op mensen allemaal synchroon.
0 0
Red Devil
Ook zij wten niet wanneer de echte piek zal gaan komen en kunnen er alleenmaar naar gissen.
1 -1
Kingoffdatoilet
Ik denk dat de genoemde piek wel mee gaat vallen. Ook als je de maatregelen wat versoepelt. Voetballen vanaf 1 juni is überhaupt al niet mogelijk meer vanwege het gebrek aan voorbereiding, tijd en het niet kunnen voorbereiden op volgend seizoen.
0 -2
Oliveira
Heb je Amerikaans nieuws gelezen? 2000 doden op 1 dag. Dit is meer dan Nederland in 1 maand. Dit gaat ook gebeuren in Nederland wanneer er te laconiek naar gekeken zal worden.
1 0
Juichtoon
Werk jij bij het RIVM? Die berichtte op 28 Jan nog dat het virus niet heel besmettelijk was en dat de kans klein was dat het NL zou bereiken.
1 -1
MarLuuk76
Weet je wie daar wel werkt, althans mee verweven is en geld naartoe schuift. Bill Gates (zoek maar op op rijksoverheid.nl) maar he die is lief. En gaat alle mensen redden. bagatelliseer ik Corona zeker niet, zie dagelijks doden door mijn werk. Be prepared en zet mij maar bij de complot gekkies. Terwijl je alles kunt vinden in de gewone media. Mark deze volgende woorden. Rechts krijgt straks wereldwijd de schuld van onderschatting van het Virus. En de beloning voor het mensen naar zich toe trekken. Dan hebben we de green new deal en China. leuk straks. Gast geeft open en bloot aan 15% populatie reductie te willen. Geeft open en bloot aan dat niemand straks meer mag reizen zonder vaccin. En bouwt als de sodemieter 7 fabrieken om er maar 2 vaccins uit te kiezen. Leg het even naast het Chinese model. En kijk dan gelijk weer weg. En schrijf iemand af als complotdenker aluhoedje en. En zoek vooral niet op digitaal paspoort etc etc etc

https://www.ad.nl/buitenland/23-miljoen-chinezen-mogen-niet-meer-reizen-omdat-ze-te-weinig-punten-hebben~a9cdb688/
2 -2
Ajaxtrouw
Ff aanhouden met niet voetballen. Worden die groot verdienende voetballers vanzelf gedwongen hun inkomen in te leveren en voelen ze weer voor even wat het is om een normaal mens te zijn...
1 -2
Libero
Ja, want in Nederland heb je alleen maar 'grootverdienende' voetballers. Zal ze leren, die graaiers van RKC en Emmen!
1 -2
Babayaka
Ook die verdienen veel vergeleken met de zorg of een ander 40urige baan.
Voetballers verdienen allemaal veel te veel.
Ze zouden na hun 35ste niet meer kunnen werken is dan de reden.
0 0
Kingoffdatoilet
Zo'n 60% in de eredivisie zal niet rijk worden van voetbal.
0 0
Babayaka
Omdat ze het verkloten.
0 0
Frank1978
Probeer het maar eens uit te leggen aan dat eigenwijze clubje uit Zeist. Echt, ik kan niet geloven wat die KNVB allemaal roept (in navolging van de UEFA). Maar als Overmars aangeeft liever te willen stoppen, omdat het gewoon niet veilig is dit seizoen af te maken, is het land weer te klein en tuimelen de "journalisten en analisten" weer over elkaar heen om hem en heel Ajax zwart te maken. Misselijkmakend gewoon.
3 -1
Ajaxtrouw
Maar Overmars is ook stil geworden en lijkt zich ook te schikken. Hoe komt dat?
0 -5
Beachboy
Omdat ie z'n doel allang bereikt heeft en straks zeer waarschijnlijk ook nog gewoon gelijk krijgt.
0 0
Babayaka
Die denkt bekijk het maar.
Naar let op ajax gaat geen cent delen.
En terecht.
0 0
Kingoffdatoilet
Druk vanuit de bond, andere clubs en de media
0 0
Redrum
Omdat hij de hele week jankberichten heeft moeten lezen waarschijnlijk en hij inmiddels begrijpt dat hij beter zijn mond had kunnen houden. Wat je als Ajacied ook zegt, het is toch nooit goed voor de rest van Nederland. Dan maar rustig afwachten tot de KNVB voor de zoveelste keer in de afgelopen weken overruled gaat worden door de grote volwassen mensen en ze weer als kleine kinderen op hun plek worden gezet.
3 0
Rhythim
Gommers=RIVM=Kabinet=na 1juni nauwelijks versoepeling van maatregelen=doei Eredivisie met je voorbarige beslissing.

Want dàt....was (in tegenstelling tot wat Overmars vorige week zei) pas ècht zo voorbarig als de pest om even doodleuk te melden dat je half juni weer gaat starten terwijl je dan nog helemaal niet weet of dat wel haalbaar is....
0 -2
jaripettersson
Bijna goed ruff
0 0
Libero
Gommers is niet vh RIVM. Is voorzitter van de vereniging van intensivisten en gaf juist flink tegengas toen het RIVM een wat al te rooskleurig beeld schetste van het aantal IC-bedden vs het te verwachten aantal patiënten dat IC-bedden nodig zou hebben.
1 0
JSF
Vereniging van intensivisten? Hebben die hier nu ook mee te maken? ;-)
0 0
Rhythim
Dat bedoel ik dan ook niet. Ik weet wel wie waar bij hoort zoals bijna iedereen zo onderhand lijkt me.

De bedoeling hiervan was om aan te tonen wat de vervolgfases zullen zijn.
0 0
Kuningast
Sommigen hier begrijpen nu nog steeds niet dat de zorg overbelast raakt als je alles zomaar open gooit?

Mijn hemel...
6 0
Libero
Er zijn er werkelijk best veel die totaal niet om mensenlevens geven of voor een ander denken te kunnen bepalen dat ze nu wel oud genoeg zijn.
Ik las hier eerder vandaag zelfs dat "het wel lekker zou zijn als er zes miljard minder mensen op aarde rond zouden lopen" (of zoiets van die strekking)
3 -1
Babayaka
Nou ja dat is ook zo, overbevolking ia het grootste probleem, zeker met dat gezanik over het milieu.... Moet je kijken wat er nu al gebeurt, omdat de mensheid binnen blijft.
Venetie is het water schoner dan ooit,en langs de a1 van amsterdam tot enschede zie ik meer dode dieren dan ooit. Omdat ze zich helaas te dicht bij de weg bevinden.
En geen files. De mens is een waar monster.
Alleen ja dat vinden we niet leuk om te horen.
Maar de mens verkloot meer dan dat het goed doet.
0 0
Redrum
Leuk geprobeerd meneer de IC-expert. Gudde heeft er veel meer verstand van en die wil gewoon lekker gaan voetballen straks.
7 0
JOHANisGOD
Eigenlijk wisten we dit al.

99 procent van de mensen op Ajaxshowtime ook.
Behalve een enkele idioot.

Dit seizoen cancellen dus.
4 0
Frank1978
Ik denk dat ik weet welke enkele idioot je bedoelt. Schandalig wat deze lieden hier allemaal schrijven. Ik ben er inmiddels ook van overtuigd dat het geen Ajacieden zijn. Ik ga hen totaal negeren, geen reactie meer geven, geen minnetjes, geen plusjes (al deed ik dat toch al bijna nooit). Deze figuren zijn gewoon op negatieve aandacht uit, genieten er kennelijk van. Als iedereen ze negeert, gaat de lol er voor deze mafkezen wel af.
1 0
mgtow
Zijn ook direct de mensjes die constant het handje ophouden bij de staat en straks niks meer krijgen omdat de overheid in buitengewone omstandigheden tegenwerken nogal dom is.
1 0
NelsonAFCA
Joh, eind augustus zit Ajax in de CL-koker boys!

Komt goed, trust me.
0 0
JariJari
Dat was ook goed gekomdn als de competitie normaal uit hadden kunnen spelen.
0 0
Redrum
Precies, dat wij de titel nog zouden verspelen was natuurlijk de grote hoop van velen, maar dit was echt nooit gebeurd.
1 0
Murtagh
gewoon net als in zweden alles opengooien en de risicogroepen eigen verantwoordelijkheid laten nemen.
3 -13
cantharel
Ben jij soms Jort Kelder ? eerlijk zeggen hoor.
0 0
FreddyAX
In Zweden neemt de kritiek op dat beleid steeds meer toe maar is nog mogelijk door de lage besmettingsgraad.

In Nederland lopen we een stukje voor in het traject, alles opengooien zou een ramp worden.
Helaas zijn er nog steeds domoren die denken dat de maatregelen bedoeld zijn om de economie te schaden of iets dergelijks, laten we niet vergeten dat dit virus bij een totale uitbraak onze economie volledig en mogelijk blijvend zal verwoesten.

Indien we de uitbraak laten komen tot de grens van beheersbaar zal dat vroeg of laat zijn tol eisen, veel leiders met de' no nonsense' insteek moesten er haastig op terugkomen en zie wat dat in de VS veroorzaakte in New York met name.

Hier op AS zijn er nog veel mensen die denken dat een misplaatst Macho-statement als 'laat maar gaan ,want de economie is belangrijker' echt een keus is.
Dat is het niet;Corona moet beheersbaar blijven anders kan de economie niet herstellen.
1 0
JariJari
Dat had een optie geweest maar dan vanaf het begin. Nu heb je zoveel economische schade gemaakt wat voor niets is als je random van aanpak gaat wisselen.
0 -1
ajaxdordtt
Precies, is het nu te laat voor.
1 -1
Caparzo
Ik zal het nog maar eens zeggen, risicogroepen beginnen dan in no-time bij aanvang 30, want een benodigde IC-capaciteit van 16.000 binnen enkele weken tijd (aldus de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care) is een beetje lastig in te passen met max 2500 bedden. Nog maar te zwijgen over ook benodigde niet IC-opnames (factor 2 a 3 daarvan). Dus triage, en ook veel dooie 30ers, 40ers, 50ers.

Toch een integrerend fenomeen, mensen die bij de huidige kennis-stand, nog zoiets roepen. “Living is easy with eyes closed”, zong eens iemand.
2 0
jaripettersson
Strawberry Fields, classic!
0 0
ajaxdordtt
A life ain't a life 'till you live it, zong iemand anders eens.
1 -6
Caparzo
Ook een mooie, ga ik ook gewoon mee door, pas alleen tot er een medicijn is beetje op, ook voor de anderen.

Gelukkig is de “Living is easy with eyes closed” groep inmiddels zo klein dat ze geen kwaad meer kunnen aanrichten. Bovendien hebben ze niks over beleid te zeggen, ook prettig.
1 0
ajaxdordtt
Ik pas ook op hoor, en houd me keurig aan het beleid. Maar "I rather hold my head high and die, than live and duck", als we toch aan het citeren zijn.
0 0
Caparzo
Als het voor de rest van ons leven zo zou zijn ja, maar het is overzienbaar, uitzingen tot er een pilletje is, kort "ducken" is relatief op een mensenleven. Je maakt het wel erg groot voor jezelf, ingegeven door de onzekerheidsfactor en je hiaat w.b. het te kunnen dealen met het feit dat sommige dingen nu eenmaal wat tijd vragen.. :)
0 0
ajaxdordtt
Voor ons is het relatief ja, voor kinderen kan het 10% van hun jeugd zijn, voor ouderen kan het betekenen dat ze hun gleiefden nooit meer kunnen zien/vasthouden.
0 -1
Caparzo
Dat valt wel mee, kinderen passen zich sowieso razendsnel aan en ouderen zien kan gewoon, alleen vasthouden is even niet slim. Dat vind ik toch echt zeer relatief voor een makkelijk afzienbare tijd.

Het alternatief (niks of te weinig doen) kan goed zijn dat je als ouder zonder hulp ergens alleen op een achterafkamertje eenzaam dood gaat en je nog slechts een zwart omrand naampje bent tussen de tien pagina's met rouwadvertenties.

Ik denk dat ze het "even" handkusjes geven er wel voor over hebben.
0 0
ajaxdordtt
Eens met je verhaal, alleen de crux is wel hoe lang "even" is.
0 -1
Libero
Bevolkingsdichtheid Nederland 421/km²
Bevolkingsdichtheid Zweden 20/km²
10 0
ajaxdordtt
Precies. Zoals Trump ook zei gooien dokters het liefst heel de wereld op slot. Denken niet aan de andere belangen.
1 -12
AjaxDordt
Gozer, verander je naam aub. Ze zien me steeds meer als een randdebiel hier
2 -2
Sterspeler
Holy shit ik zie het nu pas.
Nu is het de vraag of er 2 debielen zijn of 1. :")
2 0
ajaxdordtt
Verder denk ik dat jij je naam beter kunt veranderen. AjaxSterrenburg3 ofzo. Zit weinig Dordts in je.
0 -3
ajaxdordtt
Prachtig, als je het eens bent met de democratisch(!) gekozen president van de VS mag je voor van alles uitgemaakt worden.
0 -1
JariJari
lol dacht dat jullie dezelfde waren
0 0
voorkennis
wordt jij met dag imbecieler ?
1 -2
Murtagh
omdat hij een andere mening heeft wie is er de imbeciel?
1 -6
ajaxdordtt
Lekker Nederlands, Einstein.
1 -7
AjaxDaniel
Ja en Trump en de dokters zijn dus twee uitersten. Middenweg is dan dus een halve lockdown zoals we hier hebben en die maatregelen zullen nog wel even duren.
1 0
ajaxdordtt
In Zweden hebben ze ook maatregelen. Kun je ook als de middenweg zien.
0 -5
Ajax68
Voor deze man heb ik diep RESPECT, maar NIET voor die Dissels en Osterbach of zoiets, wat een MISKLEUNEN !
De zgn "experts " zaten er geregeld flink en vér naast.
De hele wereld loopt met mondkapjes en handschoenen, maar nederland weet het weer eens béter, dus géén mondkapjes, en ga zo maar door.
En dusssss....... schaart ruttekutje zich achter deze "wijsheden " , wat een FARCE, net zoals het een ongelooflijke misvatting is geweest, om te denken dat het maar 2 a 3 weken zou duren etc etc.
Hoe NAIEF kan je zijn, niks toegeven verder, en gewoon doorgaan met de adviezen van "onze wijsneuzen " !
0 -14
Welja
Dissels en Osterhaus hebben hun hele leven in het teken gezet van kennis vergaring over virussen en volksgezondheid. Zijn er al 30 jaren fulltime mee bezig.

Wat weten zij nou dat die facebook vrienden van jou niet weten?

Oh ja, die "wijsneuzen" zeiden van meet af aan al dat het lang ging duren. Het waren de niet kenners op internet die zeiden dat het maar effe was. Was maar "een griepje" volgens vele. Weet je welke "zogenaamde experts" dat nou net NIET zeiden?
3 0
Caparzo
Je hebt gelijk man, regel jij voor morgen snel die paar honderdmiljoen N59 kapjes!
Thnx alvast!
0 0
Libero
*N95 (of ffp2)
0 -1
ajaxdordtt
Aldus een zgn "expert".
1 -3
Murtagh
ze zeggen alleen geen mondkapjes omdat we die niet hebben
2 0
Lazell
Half augustus, precies op tijd voor het nieuwe seizoen. Bespaar iedereen een hoop gezeik en cancel het huidige seizoen gewoon.
4 0
off
ja maar, als we nou alleen voetbal door laten gaan. Dan blijft de rest van Nederland gewoon nog binnen. En dan kunnen we in ieder geval het seizoen afmaken. En als dat klaar is kunnen we voor 3 weken wat anders open gooien, niet langer, want dan moet er weer gevoetbald worden...
1 -1