'Ajax kan geen spelers aantrekken uit niet afgeronde competities'

StijnDoornhof, 08-04-2020 om 08:10, 5573 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax kan tijdens de komende transferperiode geen spelers aantrekken uit landen waar de competitie nog bezig is. Dit komt door het verschuiven van de transferwindows, aldus Tom Knipping van Voetbal International.

De FIFA heeft in samenwerking met het internationale clubverbond ECA en de mondiale spelersvakbond FIFPro richtlijnen opgesteld die het mogelijk maken spelers langer vast te houden dan 30 juni, maar de FIFA is niet in staat contractverlengingen te verplichten. De FIFA heeft de transferwindows wel kunnen verschuiven.

'Mocht straks blijken dat overheden de maatregelen versoepelen en competities als de Premier League en Bundesliga in augustus het huidige seizoen uitspelen, dan zal daar de transferwindow pas opengaan na de laatste wedstrijd', aldus Knipping. 'Totdat er een punt is gezet, kan er niemand worden overgeschreven. Ajax kan bijvoorbeeld geen spelers aantrekken uit landen waar de competitie nog niet is afgerond. Vervolgens mag de markt twaalf weken openblijven en in theorie kan de handel dus doorlopen tot in november. Voor spelers die al een transfer hebben afgesproken, kan een chaotische situatie ontstaan als twee competities geen gelijke koers kiezen.'

Een speler van Ajax die al een transfer rond heeft is Hakim Ziyech. 'Stel dat de Eredivisie direct stopt met het seizoen 2019/20, dan zal hij pas voor Chelsea kunnen spelen op het moment dat daar de nieuwe competitie begint. Aangezien de Premier League maximaal de tijd zal nemen de huidige competitie uit te spelen, zal Ziyech dan pas in september weer in actie komen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
En psv en az wel dan ?
Wat een non nieuws
0 0
Elayais
Denk niet dat dit klopt. Als bij ons de transfermarkt sluit op 31 Aug. kunnen spelers altijd nog steeds weggekocht worden omdat in China of VAE of waar dan ook de transfermarkt nog wel open is. Dus zou dan raar zijn als het dan nu niet kan.

Eventueel zou je dan een regeling moeten treffen waar je wel spelers kunt kopen maar pas na het lopende seizoen van die competitie hun contract in kunt laten gaan.
0 0
Web
Ook Knipping heeft nog niet door dat het seizoen afgelopen is
In alle sporten hebben ze het door, maar in de voetbal niet
0 0
Ron403
Tom Knipping is weer eens voornamelijk aan het speculeren.
0 0
gebruikersnaam
Al die moeilijke constructies zijn totaal onnodig als men nu gewoon alle competities stopt.
4 0
Web
Die wijsheid komt van zelf
Duurt in de voetbal wat langer
0 0
mgtow
Vreselijk hinderlijke eigenschap van de moderne mens: "Het moet, dus het zal".
1 0
Beachboy
Stop er gewoon mee, wat een k*t discussie dit. Ben spuugzat van de verschillende organisaties die denken boven de wet te staan of hun eigen werkelijkheid creëren. Fifa voorop en Uefa en KNVB als schoothondjes er achteraan. Misselijkmakend. Heb zelf ondertussen alweer ruim 2 weken terug 8 dagen met Corona op bed gelegen en dit valt op geen enkele manier te onderschatten.
3 0
DT10
Dat word chaos op de transfermarkt!
2 0