AZ komt met plan voor aanvullend solidariteitsfonds

JesseTH, 07-04-2020 om 22:10, 5156 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

AZ heeft aan de KNVB, Eredivisie en clubs uit de Nederlandse competitie voorgelegd om een aanvullend solidariteitsfonds op te starten, zo weet Voetbal International. Het fonds moet nog bovenop de elf miljoen euro komen die werd binnengehaald door Oranje, de Oranje Vrouwen, de KNVB en de ING-bank.

Het is de bedoeling dat de clubs in moeilijkheden de komende jaren gezond kunnen blijven door middel van beide fondsen. Het nieuwe plan moet gevormd worden door de Nederlandse clubs die Europees actief zijn. Speelt een club in de groepsfase van de Champions League, betaalt hij 25 procent die de inkomsten aan het fonds. Is een club in de Europa League actief, is dat vijftien procent.

Mocht de competitie stopgezet worden met de huidige stand en de Europese plekken verdeeld worden op basis daarvan, dan zal Ajax die 25 procent sowieso moeten betalen. AZ zelf staat momenteel op voorronde Champions League en komt mogelijk zelf dus ook op dat percentage. Feyenoord, derde op de ranglijst, betaalt dan vijftien procent.

Of de overige clubs heil zien in het voorstel van AZ, is nog niet bekend. Vorige week kwam AZ al met het idee bij de KNVB, waarna het dinsdag werd geopperd tijdens de conference call met vertegenwoordigers van alle clubs en andere belanghebbenden in het betaald voetbal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rockpotje
Leuk hoor die solidariteit, maar dan moet het ook twee kanten op werken. Om de kans op Europees prijzengeld te vergroten krijgt Ajax altijd het CL-ticket ongeacht de kampioen. Dit werkt financieel in ieders voordeel dus daar kan natuurlijk niets op tegen zijn. Ook laten clubs hun jeugdspelers zonder problemen naar Ajax gaan wanneer Ajax geïnteresseerd is, want dat is beter voor de ontwikkeling van de speler en het Nederlandse voetbal. Hetzelfde geld voor binnenlandse transfers. Als een speler kan vertrekken naar een buitenlandse club mag Ajax de speler overnemen voor hetzelfde bedrag dat de buitenlandse club heeft geboden, met een kassakorting die gelijk is aan het percentage dat de betreffende club heeft ontvangen uit de prijzenpot. Ook dit is uiteraard volledig in het belang van het Nederlandse voetbal. Wedden dat solidariteit dan opeens niet meer geldt?
0 0
Babayaka
Ajax het uwv van t voetbal.
Laat ze lekker alle 33 de klere krijgen.
0 0
Woodenshoe1
Lijkt me een uitstekend plan!
0 0
Leprechaun
Oke, maar dan dient er ook in ALLE stadions een Ajax-shirt gedragen worden. En als er ook maar één supporter ‘Helemaal niets in Amsterdam’ zingt, moet het hele bedrag teruggestort worden.
1 -1
Bky
Solidariteit anno 2020:

"Ajax geef geld".
6 -1
AltijdGelijk
Het is toch altijd: Helemaal niets in Amsterdam???

En nu gaan wij die clubs helpen die ons liever zien sterven...
4 -1
brullie
Krijgen ze er nooit door deze belachelijke percentages. Niet druk over maken en de geluiden uit Alkmaar negeren is het beste...
2 -2
Van Reenen
He Bruliie, ik geef duimpje omhoog en AS maakt er duimpje naar beneden van. Hoe kan dat? Percentages slaan nergens op en Ajax betaalt al mee in dat andere fonds waar al 11 miljoen in zit. Of moeten wij meebetalen aan het nieuwe dak van AZ dat in juni gebouwd gaat worden? Dat is n.l. de reden dat AZ ook niet verder wil voetballen.
0 0
Kingoffdatoilet
Ik verwacht nu toch echt dat van der Sar een keer op harde toon de waarheid vertelt in de media. Dit soort belachelijke ideeën lopen de spuigaten uit. Steeds idioter en Ajax is elke keer de gebeten hond. Bizar.

Hier mag best een flinke persconferentie tegenaan worden gegooid. Een tegenvoorstel met absurde eisen zou ook wel leuk zijn. Iets van elk jaar bij elke eredivisie en keuken kampioen divisie club zonder enige kosten een speler mogen halen, 10 jaar lang automatisch de CL in, elke wedstrijd die Ajax in de CL speelt een miljoen van elke eredivisie club ontvangen, clubs moeten betalen om Ajax op bezoek te krijgen in eigen stadion en anders speelt Ajax twee keer tegen elke club in eigen stadion, tegenstanders moeten voor de wedstrijd een halve marathon lopen. Roept u maar. Ik hoor graag meer gekke suggesties.
1 -1
mgtow
Lobbyen voor die super league en dan tijdens een mega persconferentie verklaren dat wij dankzij het tomeloze gezeik van Feyenoord, AZ en psv per direct de eredivisie verlaten en dan opsommen wat dat betekent. Zoveel minder inkomsten voor de clubs. Geen gratis/goedkope goed opgeleide jeugdspelers meer. Etc etc. Presentatie laten zien met cijfers van hoe erg de eredivisie zonder Ajax eraan toe is.... Etc. Gewoon schaamteloos voor de camera bij wijze van persiflage zien we Marc en Edwin en een topmodel copieuze hoeveelheden kaviaar naar binnen schrokken en de duurste drank naar binnen gieten.

Gewoon zonder enige vorm van gene de andere clubs totaal uit hun plaat laten gaan. Volledig op tilt gooien van alles en iedereen.
1 -1
JariJari
25%? is hij gestoord? Fuck dat. Wij krijgen zoveel vanwege onze enorm goede 10Y ranking op basis van ons hele verleden (Europese prijzen). Ik mag toch hopen dat Ajax geen 25% af gaat staan dat is van de gekke.

Een vast bedrag kan over gesproken worden. Geen percentage.
6 -1
mgtow
Vast bedrag absoluut. Ik zat te denken aan 0 euro.
5 -1
TontoKarnaggel
Mwhao, ik vind het aan de hoge kant...
3 -1
Kingoffdatoilet
Ik vind dat wij geld moeten krijgen. De andere clubs moeten ons betalen omdat wij de eer van Nederland en de eredivisie hoog houden.
3 -1
mgtow
Heb je gelijk in. Ajax zou eens een presentatie moeten geven met wat er gebeurd met de eredivisie als we pleiten zijn. Standaard krijg je niveau Luxemburg. Vraag maar aan Utrecht. Semi profs Differdange waren een paar jaar geleden een flinke maat te groot. Alles wat niet kan voetballen gaat maar mondkapjes kantklossen. Alle winst en besparingen inleveren bij de eredivisie belasting kantoor Ajax.
0 -1
Joseph
En in ruil daarvoor staat elke club elk jaar hun beste speler af aan Ajax.
2 -1
TontoKarnaggel
Waanzin, stel dat dit "solidariteitsfonds" de afgelopen 2 jaar had geteld, dan had Ajax zo'n kleine 35 miljoen mogen afdragen, terwijl bv Feyenoord misschien een half miljoentje had moeten aftikken. De meeste andere clubs die al helemaal geen kut bijdrage aan het nederlandse voetbal mogen lekker achterover leunen, hun wanbeleid voortzetten en hun hand ophouden om het door Ajax verdiende geld aan te pakken. En wedden dat Ajax weer de gebeten hond is als ze weigeren?
6 -1
Bapinho
Ik snap niet waarom de champions league ganger een percentueel hoger percentage zou moeten afdragen zogenaamd dan de europa league ganger. CL 10% en EL 50% zou al een stuk eerlijker zijn bijv als je kijkt naar wat er dan als som wordt gedoneerd.

Dit los van het feit dat het sowieso een achterlijk idee is om Ajax te verplichten hun inkomsten af te staan aan de rest van de nederlandse clubs alleen omdat zij niet fatsoenlijk beleid kunnen maken. Ajax is de reden dat er uberhaupt nog een nederlandse club de Cl in gaat
7 0
PJSM
Bij AZ hebben ze gisteren VI gekeken.
2 0
milan-jantje
Voorstel 2 kan zijn Ajax moet dus het hele Nederlandse voetbal redden door alle successen door de jaren heen vooral de afgelopen 5 jaar Europees. Dan moet de knvb ook komen met een tegen prestatie met bijv Ajax aankomende 10 jaar verzekerd van plek in de champions league zodat de kosten die ze nu maken dan terug winnen.
2 0
JariJari
Als wij gegarandeerd plek 1 toegewezen krijgen voor Europees voetbalbepaling voor de komende 10 jaar is het inderdaad wel akkoord.

Dan kunnen we elk jaar de competitie laten lopen.
2 0
mgtow
Ajax als uitkeringsinstantie omdat 17 clubs te achterlijk zijn om normaal beleid te maken.
4 0
TontoKarnaggel
Ik heb ook een voorstel....
Helemaal niets UIT Amsterdam...Helemaal niets UIT Amsterdam...
8 0
JariJari
DIT! Het hele stadion moet het zingen.
2 0
insectenverdelg
In 2021?
1 0
milan-jantje
Dus Az wilt dus de clubs in de champions gaan straffen voor het feit zoals Ajax de afgelopen jaren als enige Nederlandse club er weer voor gezorgd heeft dat 2 Nederlandse clubs uit kunnen komen in deze competitie. Door alle coëfficiëntie punten waardoor clubs zoals az nu financieel kunnen profiteren wat Ajax voor hen heeft mogelijk gemaakt. Dus eigenlijk moeten we eerder zeggen alle clubs die CL speelt moet 25% naar Ajax overmaken en alle EL teams 15%.
2 0
stefanwillem
Dus als ik het goed begrijp moet Ajax het dak van az zo’n beetje gaan bekostigen?
4 0
AjaxDaniel
Op zich een mooi idee maar wil een paar kanttekeningen maken:

- Waarom moet een CL-deelnemer 25% betalen en een EL-deelnemer 15%? Aangezien het CL-geld zoveel hoger is, zou het logischer zijn om die percentages om te draaien. Ook met 15% CL-geld draag je nog veel meer af vergeleken met de EL.

- Waarom moet er 2 seizoenen lang betaald worden? De gevolgen zullen lang nadreunen maar ook voor Ajax zijn de gevolgen lang voelbaar. 2 seizoenen voelt eerder als een soort infuus naar de andere clubs.

- Gaat dit over het totale geld, dus incl. kaartverkoop, etc. Of gaat dit alleen over het prijzengeld van de CL voor de groepsfase? Als het alleen over dat laatste berekent wordt is het beter te begrijpen.


Kan trouwens ook niet wachten tot AZ weer is afgezakt wat sowieso zal gebeuren. Ze doen weer een keer mee en gelijk is het een topclub. Wanneer ze hun beste spelers hebben verkocht, die ongetwijfeld weer zullen falen in het buitenland, zakt AZ gewoon weer tot subtopper, waar het ook hoort.
3 0
Lazell
Eens met je stuk, behalbe het laatste. Zie veel liever een club met Nederlandse talenten die attractief spelen en goed beleid voeren, dan psv of feyenoord.
1 0
AjaxDaniel
Ja heb je misschien ook wel gelijk in, stoor me gewoon heel erg aan meneer Eenhorn en Huiberts.
1 0
f*ck010
Lekker makkelijk, AZ probeert nu punten te scoren bij de rest van Nederland en maakt Ajax nu de boeman omdat die hier niet mee akkoord gaan. AZ gaat het in de CL voorronde toch nooit redden tegen clubs als Benfica. Dus Ajax mag dan 25% gaan afdragen en AZ maar 15%, waarom dit percentage verschil. En waarom ook 2 jaar? Waarom zou Ajax moeten gaan opdraaien voor de financiële wanorde bij vele clubs in de Eredivisie!?
5 0
AjaxDaniel
Helemaal gelijk. Laat Ajax maar een paar miljoen doneren als grootste club en daarna mag de rest hun bek houden. In de meeste stadions klinkt het 'Helemaal niets in Amsterdam' als we een prijs verspelen. Maar als het erop aankomt mag Ajax wel de ellende oplossen. Alsof Ajax een rijke suikeroom heeft. Ook Ajax zal tientallen miljoenen minder inkomsten hebben.
2 -1
TontoKarnaggel
Nou, de aasgieren hebben bloed geroken hoor. Op sportief en financieel gebied gaan ze Ajax niet bijhouden, dan maar op zo'n manier het gat verkleinen.
3 0
Babayaka
Az die ene x dat we cl halen kunnen we wel lekker 25 procent afdragen.
In de jaren daarop snoepen we fijn uit dat fonds zodat ons dak ook weer is bekostigd.
En iet door ons zelf maar voornamelijk door ajax.
0 0
Babayaka
We kunnen ook al het geld wat alle 18 clubs verdienen, op 1 grote hoop gooien, en dat dan netjes door 18 delen.

We kunnen het ook niet doen.
1 0
eros
Wat een onzin. Zo komt de aansluiting bij de middenmoot/top Europa er nooit.

Ajax verdient het meest, maar verliest ook meest omdat Ajax verreweg de meeste uitgaven heeft die gewoon doorlopen.
Kleine clubs hebben minder inkomsten, maar ook minder uitgifte. Daarnaast hebben zij aflopen de contracten, die veel clubs al opgezegd hebben.

Misschien vallen er enkele clubs om, maar dat zie ik alleen als voordeel. Zo kunnen we de competities kleiner maken, competitiever maken en ook levensvatbaarder maken.
3 -1
Lazell
Ik zeg niet dat Ajax moet dokken, maar dit gaat de competitie nooit competetiever maken. Als een groot deel van de clubs hun spelers niet kan betalen en geen geld heeft om nieuwe te halen, houden ze hun hoofd boven water maar verliezen ze relatief gezien heel veel kwaliteit.
1 0
mgtow
Nou meneer Eenhoorn we hebben er niet lang over moeten nadenken maar euhm zak in de stront. Doei.
3 0
ajax2004
Grappig hoe az geld van ajax weggeeft
6 0
insectenverdelg
Vond dit een Eer goed voorstel. Ook om dat bu al te maken, niet afhankelijk van t wel of niet doorspelen.
0 -5
arigold
Tja, the story continues...
0 0