Gudde: 'Ajax solidair als we in veiligheid kunnen spelen'

JesseTH, 07-04-2020 om 21:35, 5643 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax heeft dinsdag aangegeven mee te willen in het eventuele uitspelen van de Eredivisie vanaf midden juni, zo vertelt Eric Gudde tegenover de NOS. Vorige week liet Marc Overmars zich nog negatief uit over het plan om door te spelen, maar nu solidariteit nodig is, besloot ook de Amsterdamse club zich achter de andere ploegen te scharen.

De ontwikkelingen van vorige week zijn dinsdag zeker nog even aan de aandacht gekomen, zo verzekert Gudde. 'Ajax kreeg de duidelijke vraag hoe zij erin staan. Toen hebben ze in alle oprechtheid gezegd: we hebben vorige week een negatief advies gegeven, maar als we met scenario 2 in alle veiligheid kunnen spelen, dan verklaren wij ons ook solidair.'

Verder vertelt de bestuurder dat er over en weer vragen zijn gesteld over en door de clubs, ook over de timing van de uitspraak van Overmars. 'Hiermee kunnen we verder. Dit is een hele emotionele, verwarrende wereld. Dan gebeuren die dingen onderweg. Je hebt ze liever niet, maar op een dag als vandaag kom je hopelijk weer wat dichter bij elkaar.'

Meer nieuws dan de wens om de Eredivisie vanaf midden juni uit te spelen, kwam er dinsdag nog niet. 'De UEFA heeft in de week van 24 april een aantal belangrijke vergaderingen waar uitkomsten uit komen. Die zijn allemaal van invloed of we medio juni inderdaad het voetbal op kunnen starten. Dan moeten we pak ‘m beet vijf weken daarvoor wel kunnen gaan trainen', aldus Gudde.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Uitkomst is dat er dus een uitspraak ligt waarbij men stelt dat uitspelen kan als de situatie veilig is.
Daar kan iedereen mee leven maar daar zal voorlopig geen sprake van zijn, los van eigen interpretaties van wat veilig is zal het RIVM bepalen wat ze veilig achtten en op basis daarvan zal de overheid beslissen.

Ajax , Az en PSV zullen net als andere clubs daarnaast een inschatting moeten maken of ze een veilige werkomgeving kunnen garanderen, ook daar valt een hoop over te zeggen en ook daar zijn veel meningen mogelijk.

Uitkomst zal zijn dat de overheid de maatregelen op korte termijn niet gaat terugschalen, publiek zal niet welkom zijn.Daarnaast zal de overheid moeten inschatten of er sprake is van een verhoogd risico buiten de stadions door te hervatten (burgemeester Eindhoven heeft zich er al over uitgesproken).

En zoals gezegd zullen clubs moeten bewaken dat er getraind en gespeeld kan worden zonder dat daar,mogelijk fatale , gevolgen zijn voor spelers.
Zij zullen ogenblikkelijk aansprakelijk gesteld worden als dat niet het geval blijkt.

Mijn voorspelling is dat het feest niet doorgaat en dat dit een schijnbeweging is van clubs/KNVB om te ontkomen aan claims/maatregelen van UEFA en/of FOX waarbij de kreet overmacht op tafel gelegd zal worden.
0 0
cantharel
Halsema kom er maar in.
0 0
Ginoajax1
De burgemeester van Eindhoven gaat dit verbieden. Geen voebal in juni. Dit heeft hij gisteren bij nos nieuws medegedeeld.
0 0
Bennyben
Ik vind het statement van PSV beter die zeggen gewoon niet te voetballen en de training half mei niet ter hervatten omdat er geen samenscholing mag zijn dus ook geen 25 man op een trainingsveld.

Belachelijk dat de KNVB boven de wet denkt te staan.
1 0
Ajaxtrouw
Marc heeft duidelijk moeten inbinden
0 -1
mgtow
Nee hoor. Zie het maar veilig te organiseren. Ik ben geen viroloog maar euhm, no chance in hell.
1 0
ajax2004
Prima idee maar als die clubs dat geld nodig hebben, dan mogen ze de komende jaren ook geen cent uitgeven aan transfers of teken geld e.d.
0 0
f*ck010
Ik zou het wel zwak vinden als Ajax eerst dreigt met uit de competitie stappen en eindigt met het uitspelen van de competitie in lege stadions
3 -2
afcsja
Je weet toch niet wat ze gezegd hebben!
Ik vind die die Gudde maar een enge kerel.

Daarbij weten ze bij Ajax ook wel dat die nooit in alle veiligheid uitgespeeld kan worden.
1 0
eros
Ik verwacht niet dat er half juni gevoetbald kan worden.
1 -2
KingJames23
Waarom zijn ze alleen maar bij de voetbal aan het janken dat we het af moeten maken en bij geen enkele andere sport? Weet iemand dit?
2 0
Leprechaun
Money, money, money. Clubs uit de grote competities komen in zwaar weer wanneer de competitie niet afgerond wordt (want dan krijgen ze de tv-gelden, waar ze zo van afhankelijk zijn, niet). Dus die hebben gewoon de UEFA onder druk gezet. De UEFA zet op haar beurt de kleine competities onder druk.

Uiteindelijk zitten de FIFA en UEFA gewoon in de achterzak van rijke clubs met rijke eigenaren. Zie ook het nieuws dat de WK's in Rusland en Qatar zijn toegewezen door omkoping.
2 0
AjaxDaniel
Omdat voetbal de sport is die het meest verpest is door corruptie en geld. Wanneer dit seizoen en de CL niet wordt uitgespeeld betekent dat een miljardenstrop voor clubs. En voor namelijk die Engelse en Spaanse ploegen zullen daar geraakt door worden want hun uitgavepatroon is alleen met tv-geld overeind te houden.

Er zullen helaas ook clubs die gezond financieel beleid voeren hard geraakt worden.
0 0
Labrador
AZ wil nu de Europeese inkomsten deels verdelen. Geen gek idee maar ik zou er 1 voorwaarde aan hangen. Alleen voor clubs op natuurgras.
4 0
Leprechaun
Stel, stel, stel er kan straks toch gevoetbald worden. Dan ga ik echt even rustig achterover hangen en toekijken hoe Ajax die lege stadions vol-le-dig tureluurs tikt en afgetekend die titel ophaalt. Dat zou echt de ultieme lange neus zijn naar die schoothondjes van Feyenoord bij het AD en de KNVB.
3 0
Van Reenen
John Jorritsma heeft gereageerd op het feit dat de leeghoofden van de KNVB de competitie half juni willen starten. John zegt dat niet de KNVB beslist of er gevoetbald wordt, maar de veiligheidsregio driehoek waarin John Jorritsma als burgemeester ook zitting heeft. En hij staat niet toe dat PSV de competitie herstart half juni, waarvan akte.
Dus alle opmerkingen van jullie kunnen de prullenbak in. Er wordt niet meer gevoetbald.
6 0
mgtow
Ja leuk Gudde maar het kan niet veilig, maffe drammer. Dat snapt Jannie van de kantine nog.
2 0
stefanwillem
Ik gok dat Ajax dit heeft toegezegd in de wetenschap dat dit idiote plan toch geen doorgang gaat vinden. En als Ajax zich wederom tegen de knvb had uitgesproken zouden we weer door al het ongedierte aan worden gevallen.
2 0
JSF
De UEFA heeft helemaal niets te zeggen over hoe de eredivisieseizoen tot een einde zou moeten komen. Zin gaat alleen over de internationale competitie.
Zelfs de KNVB is inzake de afronding van de competitie in Nederland afhankelijk van wat de overheid de komende weken al dan niet toestaat.
0 0
JSF
Aha, nu alle ballen op de burgervader van 040! Eens kijken of het journaille nu ook zo van leer trekt...
0 0
stefanwillem
Nee joh. Alleen de haat naar “020” mag vergroot worden, dat vind iedereen prima.
0 0