Mogelijkheden tot hervatten van trainingen nog onduidelijk

JesseTH, 07-04-2020 om 19:40, 3670 views, NPO |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Mark Rutte, minister-president van Nederland, weet nog niet wanneer de clubs in het Nederlands betaald voetbal weer mogen trainen. Tijdens een persconferentie werd hij geconfronteerd met de wil van de KNVB om halverwege juni de competities te hervatten, maar een inhoudelijk antwoord daarop bleef hij nog schuldig.

'We hebben gezegd dat de vergunningsplichtige evenementen tot 1 juni zijn verboden', herhaalt hij allereerst zijn uitspraken van een eerdere persconferentie. Mochten de competities halverwege juni hervat kunnen worden, betekent het dat de clubs in de loop van mei weer zouden moeten optrainen. 'Wat dat betekent voor trainen zou ik moeten nakijken. Ik heb het bericht gelezen dat de KNVB half juni weer wil beginnen', zegt Rutte daarover.

Voorlopig blijven de maatregelen staan zoals bekend en worden er eventueel pas aan het einde van de maand april vernieuwde maatregelen en richtlijnen aangekondigd. 'In de week voor 28 april gaan wij zeggen wat we in de periode daarna gaan doen. Misschien kunnen we dan ook iets melden over de periode na 1 juni. Maar ik kan er nu niet op vooruitlopen. Het risico of trainen mag is er een voor de KNVB en de juristen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jojo49
zet de wereld in brand , en kom terug met mekaar zonder geld . .
0 0
Kees999
Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven wil niet dat PSV competitie half juni hervat. Uiteindelijk bepalen de burgemeesters of een wedstrijd wel of niet mag doorgaan. Burgemeester is van mening dat ook wedstrijden zonder publiek tot samenscholingen leidt en dat wil niemand.
5 0
FreddyAX
volkomen terecht het is ronduit ridicuul dat we dat wel zouden doen en daarmee extra risico lopen voor verdere verspreiding.
Eerste doel zal moeten zijn dat we heel gecontroleerd de economie weer aan gang krijgen en dan zal Gudde even anders beslissen, wat hij denkt dat hij ook maar iets te vertellen heeft, dat heeft hij nog de KNVB niet.
4 -1
MosesD
Er wordt meermaals benadrukt dat de zogenaamde 1.5 wellicht wel de norm wordt de komende jaren. Ben benieuwd of er in de JCA straks ook maar 27.000 mensen mogen....
1 0
Bky
1.5 meter radius ja. Dus ook voor en achter je, dat zijn geen 27.000.
1 0
31xAjax
Met 1 leeg stoeltje ertussen zit je nog niet op 1.5m......
1 0
MosesD
Nou ja, sowieso erg benieuwd.......
0 0
Gonzalez75
Geld, geld, geld, geld, das het enige dat telt.
3 0