Kijktip: UEFA herhaalt comeback Ajax tegen Schalke 04

GinoHaverkamp, 07-04-2020 om 17:25, 5125 views, UEFA |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De UEFA zendt op donderdag 23 april de wedstrijd Schalke 04 - Ajax uit 2017 in haar geheel opnieuw uit. Via UEFA TV is het duel die dag om 17.00 uur terug te bekijken. Het betreft de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League van dat jaar.

In die wedstrijd moest Ajax een 2-0 voorsprong zien te verdedigen. Na negentig minuten spelen stond de ploeg van toenmalig trainer Peter Bosz echter met 2-0 achter, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin kwamen de Duitsers al snel op 3-0, maar dankzij een klutsgoal van Nick Viergever en een doelpunt van Amin Younes gingen de Ajacieden in de slotfase alsnog door naar de halve finale van de Europa League. Daarin won het uiteindelijk van Olympique Lyon, waarna Manchester United in de finale een maatje te groot bleek.

Voor Nederlandse voetbalfans valt er deze maand meer te genieten wat betreft het terugkijken van historische voetbalwedstrijden. De UEFA zendt via het eerdergenoemde kanaal namelijk een een aantal duels van het Nederlands elftal uit. Het gaat om het EK 1996-duel met Engeland (10 april), Duitsland - Nederland van afgelopen september (17 april) en de EK 2000-groepswedstrijd tegen Frankrijk (3 mei). Ook wordt de finale van het EK vrouwenvoetbal van 2017 tussen Nederland en Denemarken herhaald. Dat gebeurt op zondag 26 april.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
f*ck010
Ik heb echt nog nooit zo hard geschreeuwd als bij die goal van Viergever!
0 0
Mikee
Heb toen geloof ik heel de buurt bij elkaar geschreeuwd, kids wakker, vrouw over de zeik, bier tegen plafond. Fantastisch.
0 0
Labrador
Wat een avond was dat. En na afloop nog 2 uur wachten op de parkeerplaats en de volgende ochtend weer om 08:30 beginnen met werken haha.
1 0
Lazell
Toen Nick Viergever nog een held was :)
2 0
Ajax95Duivendrecht
De 3-1 toen was een van de grootste ontladingen die ik als Ajax-supporter heb mee mogen maken. Ik werd helemaal gek, volgens mij hebben mijn overburen het gehoord toen haha.
0 0
KlasseLasse
ik weet nog vanuit het uitvak mensen sprongen rijen naar beneden de ontlading was zo groot maar dat was hetzelfde als de uit en thuis wedstreid tegen schalke en lyon
5 0