Schreuder: 'Daar staat of valt alles mee'

StijnDoornhof, 07-04-2020 om 15:40, 2355 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Dat er in Duitsland weer getraind wordt in kleine groepjes, zegt volgens Alfred Schreuder niet zoveel over een mogelijke hervatting van het huidige Bundeliga-seizoen. Dit vertelt de oud-assistent van Ajax in gesprek met Voetbal International. In Duitsland is men in afwachting van het besluit van de overheid. 

De Bundesliga houdt serieus rekening met een hervatting van de competitie. De clubs zijn dan ook weer begonnen met trainen. Zo ook het TSG Hoffenheim van Schreuder. 'We hebben de afgelopen drie weken niet getraind en onze buitenlanders zijn terug naar huis gegaan. Vanuit daar heeft iedereen zijn programma’s gedaan en ik merk dat we weinig verloren hebben aan voetbalconditie', aldus Schreuder, die wel met aangepaste trainingsvormen werkt. 'Doordat we noodgedwongen werken in tweetallen, is het best lastig om goede oefeningen te verzinnen. Dat komt nu vooral neer op techniektraining, in combinatie met pass- en trapvormen.'

Of de competitie daadwerkelijk hervat gaat worden, moet de trainer nog maar zien. 'We moeten afwachten hoe de strijd tegen het coronavirus zich ontwikkelt. We verwachten vrijdag meer te horen. De aankomende weken zullen bepalend zijn voor een mogelijke herstart. Daarin zijn we afhankelijk van de overheid en de volksgezondheid, die natuurlijk prioriteit heeft.'

'Ik merk dat mensen hier optimistisch zijn over de hervatting van de competitie, maar of dat realistisch is, weet ik niet. Wij moeten gewoon afwachten tot we groen licht krijgen. Daar valt of staat alles mee', besluit de voormalig assistent van Erik ten Hag. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
glob
Wedden dat dit onze toekomstige hoofdtrainer is. Dat hebben Marc en Edwin al lang gezien. Nu even een paar jaar op eigen benen staan en dan naar onze topclub!!
0 0
Dennis1964
Lekt wel naar de Telegraaf en dat is niet fraai.
0 0