'Cruijff had iets zinnigs over de crisis kunnen zeggen'

StijnDoornhof, 07-04-2020 om 12:20, 2495 views, VICE Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Shota Arveladze voelt zich een 'gelukkig mens' omdat hij Johan Cruijff vlak voor zijn dood nog urenlang heeft kunnen spreken in Barcelona. Dit heeft de Georgiër gezegd in een interview met VICE Sports. Arveladze zag Cruijff als een voorbeeld en een belangrijke raadgever. 

'Johan is altijd een inspiratiebron geweest. Toen ik mijn goede vriend Sjaak Swart bij een Lucky Ajax-wedstrijd tegenkwam vroeg ik hoe ik met Johan in contact kon komen. Ik wilde graag eens met hem filosoferen over voetbal en de foundation voor kansarme kinderen in Georgië, die ik met mijn broers Archil en Revaz heb opgezet. Sjaak gaf me het nummer van zijn huistelefoon, want hij had geen mobieltje', zo vertelt de oud-Ajacied.

Arveladze was behoorlijk zenuwachtig. Zwetend belde hij de legendarische nummer veertien op. Nergens voor nodig, zo bleek. 'Maar Johan wilde heel graag tijd vrijmaken. Ik vloog naar Barcelona en we hebben zo’n zes uur op zijn kantoor gesproken. Over voetbal, het leven. We vergaten bijna te drinken en te eten.' 

Na zijn dood zag Arveladze een foto met de tekst: heaven has it’s own playmaker now. 'Dat vond ik een mooie gedachte. Johan kwam vaak met simpele, maar geniale oplossingen of ideeën voor problemen en ingewikkelde kwesties', aldus Arveladze. 'Hij had ook vast iets zinnigs kunnen zeggen over hoe we met de coronacrisis hadden moeten dealen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PeterVKV
Vast, Cruyff legde ook aan een piloot uit hoe hij moest vliegen.
0 0
Ajax114
Ach Cruijff missen we bijna met alles net als naasten die er niet meer zijn. Weet zeker dat Cruijff de oplossing al gehad voor de Corona crisis :-).
0 0
Babayaka
Elk nadeel heeft een voordeel ?
Als je de bal hebt kan de tegenstander niet scoren.
0 0
Joodhannus73
Je moet het eerst hebben voordat je het voelt.
3 0