'Risico dat de transferwindow gaat afwijken'

FinnDekker, 07-04-2020 om 11:15, 2337 views, VI |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De keuze van Nederland wat betreft het wel of niet uitspelen van de competitie kan grote gevolgen hebben voor de transferwindow, zo stelt Voetbal International. Nederlandse clubs zijn afhankelijk van de inkomsten op de transfermarkt. Echter bestaat de kans dat de window van Nederland met die van andere competities gaat verschillen. 

'Veel clubs hebben inkomsten uit spelersverkopen opgenomen in hun begrotingen. Ze moeten vaak eerst verkopen voordat ze kunnen investeren in nieuwe spelers en salarissen. Als de Eredivisie een andere koers zou kiezen dan de rest van Europa, bestaat het risico dat de Nederlandse transferwindow gaat afwijken van die van de toplanden, mocht straks blijken dat zij in de zomer kunnen gaan voetballen', schrijft het medium. 

'De FIFA stelt nu dat de transferwindow in de landen die doorvoetballen pas open mag als competities helemaal zijn afgerond. De FIFA wil zo waarborgen dat de competities worden afgemaakt met dezelfde selecties.' Het is zeer aannemelijk dat grotere competities als de Premier League en de Bundesliga in de zomer de competitie gaan hervatten. 

'Aangezien de transferwindow twaalf weken open mag blijven, zullen de toplanden tot oktober of november inkopen kunnen doen. Als de Eredivisie nu besluit te stoppen en in augustus aan een nieuwe competitie zou beginnen, leidt dat ertoe dat spelers tot diep in de competitie weggehaald kunnen worden.' Andersom kan men dan niet meer spelers halen. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Als Ajax zegt dat er niemand meer weggaat na 31 augustus is alles toch opgelost.
0 0
Joseph
Alles binnen de UEFA moet wijken voor het geld, eerlijkheid van de competitie en de gezondheid van spelers is compleet ondergeschikt.
1 0
Multi
Ja en ga je pas in oktober beginnen aan het nieuwe seizoen, moeten spelers doortrekken die naar het EK gaan. En het seizoen wat daarop volgt zal ook weer direct komen. Kortom je laat spelers bijna non stop 2 jaar spelen. Puur om het huidige seizoen af te willen maken.

En dan ga ik nog niet eens in op de gezondheidsrisico's die het met zich meebrengt voor spelers, maar ook supporters. Ik zou eens zeggen kom eens even gezellig een dagje meehelpen op de IC eens zien of ze er dan nog hetzelfde over denken.
2 0