'KNVB stelt beslissing over hervatting verder uit'

StijnDoornhof, 07-04-2020 om 07:20, 5742 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Er wordt dinsdagmiddag tijdens de vergadering van alle stakeholders in het Nederlandse betaalde voetbal nog geen beslissing genomen over de hervatting van de competitie. Deze beslissing wordt volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf uitgesteld tot eind april.

Dinsdag staat er een overleg gepland over de hervatting van de competitie tussen alle belanghebbenden binnen het Nederlandse betaalde voetbal. 'Daar gaat de KNVB vertellen dat ze een beslissing over de competities vooruit zal schuiven naar 21 april als premier Mark Rutte naar buiten komt met nieuwe kabinetsmaatregelen voor na 28 april', aldus Driessen. 'Er wordt gehoopt op afschaling van de verordeningen, zodat er na een korte voorbereiding van drie weken alsnog kan worden gevoetbald in Nederland. Lukt dit niet, dan ligt het voor de hand dat er in een later stadium een streep door het seizoen 2019/’20 gaat.'

Enkele clubs, waaronder Ajax, hadden al aangegeven liever per direct de competities te stoppen, maar alleen de KNVB is bij machte de profcompetities definitief te schrappen. 'Als organisator van de twee profcompetities kan alleen de KNVB de stekker eruit trekken middels een bestuursbesluit van de statutair directeuren Eric Gudde en Jean-Paul Decossaux, goedgekeurd door de Raad van Commissarissen van de voetbalbond. Clubs kunnen slechts adviseren. Weigeren clubs tegen de zin in van de KNVB verder te spelen, dan komt het televisiegeld van FOX Sports in gevaar.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Oude seriële trainer moet zijn oude seniele trainer. Pfff, ik word moe van dat z.g. verbeteren van googletje.
0 0
Van Reenen
Ik probeer even mee te denken. Ik lees vandaag nergens in de media dat John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, voetbal voor half juni niet toestaat. In Amsterdam wordt erover nagedacht om Rail Amsterdam dat in de 1e week in augustus zal plaatsvinden, te schrappen.
Huh....De 1e week van augustus? Dan moet de voetbalcompetitie haar laatste wedstrijd spelen van het restant. Ik kan nauwelijks geloven dat wanneer Jorritsma geen voetbal toestaat in Eindhoven en wanneer Sail Amsterdam een jaar wordt verplaatst, beslissing valt 15 mei, Femke Halsema wel voetbalwedstrijden in de JC Arena toestaat. Ben ik nou zo slim, of zijn Gudde c.s. nou zo dom. Uitspraak oude seriële trainer van Ajax.
0 0
HenryVakH1972
Van uitstel komt afstel
1 -1
Babayaka
KNVB is slap zoals altijd, is met kutsgras, is met het staffen van az met het sjoemelen met de veiligheid van supporters.

Wat had er gebeurd als bij ajax het dag was ingestort ?
De wereld was te klein geweest.
1 0
iammike
Laten we het dan maar gewoon uitspelen. Maar elk gevolg van een besmetting van iemand rondom het duel is dan op risico van de clubs die door willen gaan en de knvb. Van te voren goede financiële regels over maken. Als ze zo graag willen terwijl het zo onveilig is.
0 -3
Boer Gijs
Ja dat lijkt me redelijk. En alle media die nu huilt mag dan ook geen kritiek leveren
0 0
xstaniox
Van uitstel komt afstel.
1 0
TontoKarnaggel
Oud nieuws, toen feyenoord liet weten af te willen wachten was bij mij deze beslissing al bekend....
5 -2
Ajax68
Verschrikkelijk stelletje LAFAARDS, heel die knvb, Onkundig !
3 -3
Ajax0403
Viavia gehoord (van iemand die bij defensie werkt) dat ze verwachten dat de Corona-regels zoals ze nu zijn, waarschijnlijk tot 1 september zullen gelden...
2 -1
Middenweg401
De corona regels zoals ze nu zijn..
Wel, de maatregelen van verbod op massabijeenkomsten zal er pas het laatste af gaan.
Het zou mij verbazen als dat voor volgend voorjaar is. Tenzij je dit ge-eikel nog een paar keer wil krijgen.
0 0
Babayaka
Dan blijven er weinig clubs over, en bedrijven.
Maar eerlijk gezegd, die kansberekening had ikzelf ook gemaakt ik ben niet verrast.
Men verteld ook niet alles om geen paniek te zaaien, zeker na de eerste reactie van velen mbt hamsteren

Men mag blij zijn als er in 2021 weer gesport kan worden.
September 2020 wordt niet eens gehaald.
1 0
Ajax0403
Ha dat vrees ik ook. Een Duitse viroloog zei een tijdje geleden al dat sporten in 2020 eindelijk een utopie is...
0 0
AjaciedRK
Heb ik ook gehoord inderdaad. En evenementen tot en met oktober.
1 0
Middenweg401
In oktober is er geen vaccin voor handen. En NL schijnt nogal moeite te hebben met vrijwillige tracing apps (i.t.t. alle andere apps en vooral verhalen die men deelt), dus als men daar echt niet aan wil mag iemand mij vertellen hoe je dit gaat beheersen komende 1,5 jaar.
0 0
Ajax0403
Zeer heftig allemaal. Hopelijk kunnen we (NL als land) alles opvangen qua ziekenhuizen, ondernemers, bedrijven, onderwijs enzovoorts...
1 0
Danos
Prima beslissing om te wachten, het is nog niet nodig om die knoop door te hakken

En als voetbal nu niet belangrijk is dan waarom ons druk maken of er nu word gecanceld word of dat er mogelijk een kans bestaat om de competitie uit te spelen.

Zolang het toch niet veilig is dan gebeurt er sowieso niks dus dat lijkt mij ook niet een reden om nu al de knoop door te hakken.

Als we de competitie kunnen uitspelen dan hoeven we ook minder snel andere clubs te helpen en valt bij ons de schade ook mee.

En als de wedstrijden zonder publiek moeten tot einde seizoen, dat is kut maar dat moet dan maar ff.

Ik heb zelf nog weinig echt goede redenen gehoord om te stoppen. “ we willen niet zonder publiek spelen” ja dan kunnen we maybe tot volgend jaar niet naar ons cluppie kijken, los van alle schade die optreed.

Vanwege alle mensen op de ic? Die zijn op het moment van hervatten al afgenomen tot acceptabel en eerlijk is eerlijk er liggen elke dag mensen op de ic te vechten, moet je dan nooit meer voetballen?

En de laatste die ik hoor is we willen duidelijkheid? Wat voor duidelijkheid krijg je dan dat het is gestopt, je hebt schade en je weet de Europese plek. Je weet nog steeds niet wanneer het nieuwe seizoen begint en of dit met publiek is, wanneer begint de transfer window, wanneer start het Europese seizoen, hoe gaat het speelschema er uit zien, wanneer kan je seizoenskaarten verkopen, wat bied jij je sponsors etc etc.
2 -1
afcas
Het is heel simpel, met de maatregelen die nu al gelden waar men dus niet meer van afwijkt is het onmogelijk om de competitie op tijd klaar te hebben. Dus het is uitstellen om het uitstellen... Het gaat nooit meer lukken om het op tijd af te krijgen waardoor je met een enorme chaos komt te zitten die simpel te voorkomen is.
3 -1
Danos
We weten nog niet of de maatregelen versoepeld worden of niet per 1 juni. En de competitie in juni/juli afronden eventueel zonder publiek kan prima en dan in september starten.

Denken in oplossingen ipv problemen zou de wereld een stuk beter maken.

En we zeggen altijd “ in de mooie maanden, voetballen we nooit” en nu kan het eindelijk.
2 -4
Einstijn
Over roofbouw op spelers plegen gesproken...die gaan we dan van juni t/m juli laten voetballen (ivm EK), waarna ze het volgende seizoen doodleuk weer in augustus starten om t/m mei door te gaan.

Dit is totaal onverantwoord. Stoppen lijkt mij de beste oplossing, maar zoals Sluk hieronder al aangeeft wordt dit uitgesteld omdat het een verzekeringskwestie is.
Pas als er écht niet meer gevoetbald kan worden is er sprake van overmacht en kunnen verzekeringen aangesproken worden. Dat is de hoofdreden dat de Knvb blijft uitstellen.
2 0
Danos
Laat ze het eerst gewoon in kaart brengen en hoe het speelschema eruit gaat zien.

En roofbouw kom op zeg, voor de meeste clubs in de competitie maakt het totaal niet uit.
Die spelen 34 wedstrijden en maybe 2 of 3 beker rondjes.
Stop je nu dan krijg je sowieso al 38 wedstrijden en een paar beker rondjes.

En wat gebeurt er als je pas in november kan beginnen met de nieuwe competitie en de oude is afgeblazen, krijg je dan geen roofbouw?

Ik zou het overmacht verhaal voorlopig even vergeten aangezien dit wel word geroepen maar alle mitsen en maren vergeten worden.
1 het is al moeilijk om precies overmacht te duiden, 2 is het Nederlands recht van toepassing ( dit kunnen partijen in overeenkomsten vast gelegd hebben) 3, wat is er in contracten vast gelegd over overmacht hier mag namelijk van afgeweken worden 4 wat gaat eventueel een rechter redelijk en billijkheid vinden.

Oa Valentijn kan dit wel heel stellig roepen dat het overmacht is en klaar is al een klontje maar ja Moura zou ook nooit scoren.
1 -1
Einstijn
Als we pas in november kunnen beginnen met het nieuwe seizoen kan je het huidige seizoen helemaal wel vergeten. Dat je dan in andere problemen komt mag duidelijk zijn.

Daarnaast wordt het juridisch gezien enorm ingewikkeld om na 30 juni te gaan voetballen. Je zal dan ook moeten proberen om het huidige seizoen voor die tijd af te ronden. Je zou bijv. een paar weekenden in toernooivorm kunnen gaan voetballen (allemaal wedstrijden van een half uur op een klein veld oid).
Van mij hoeft dat niet, dan wordt het wel een heel gemaakt geheel.

Ik ben het wel met Overmars eens: alles wat we nu gaan doen om uit te voetballen is puur een financiële motivatie. De lol van het seizoen zelf is er wel af wat mij betreft. Het staat anderen natuurlijk vrij om daar anders tegenaan te kijken. Ik betwijfel alleen of voor 30 juni afronden gaat lukken. Langer dan dat doorspelen is een gemaakte oplossing waarbij je enorm veel juridische discussies gaat krijgen.

Ik zeg ook dat er nu formeel nog geen overmacht is en dat er daarom uitgesteld blijft worden: totdat of de overheid of de UEFA zegt dat het allemaal echt niet kan.

En naar Valentijn moet je idd niet teveel luisteren, die beweert wel vaker iets.
1 0
Hans Kraay Jr.
Als alleen het televisie geld van fox in gevaar komt lijk me de keuze als club snel gemaakt.

Voor die paar rot centen hoef je het niet te laten. Dat lelijke Curaçao logo op de mouw strijkt al bijna meer op per jaar.
1 0
trodat4030
Paar rotcenten van Fox.. Die centen houden clubs overeind, dat snap je hopelijk toch wel? Verder hebben clubs geen 'keus' te maken, dat ligt bij de KNVB, UEFA, FIFA en de overheid.

Jij lijkt enkel in Ajax termen te denken, tot je volgend jaar tegen Katwijk en Koninklijke HFC speelt omdat er geen eredivisie meer te vormen is met BVO's. Want die zijn omgevallen zonder die 'rotcenten'. Mijn god, wat een kortzichtigheid!
0 -1
Spectre
De term KNJB kunnen ze voorlopig in de koelkast zetten
0 0
Sluk
Het uitstellen is een kwestie van verzekeringswerk, dat ze er alles aan gedaan hebben om eventueel toch een doorstart te maken. Als ze direct de boel afblazen en achteraf blijkt dat er toch gevoetbald kan worden, dan zullen verschillende partijen claims in kunnen dienen.
3 0
trodat4030
Ha fijn, toch nog mensen die nadenken!
0 0
off
Ze kunnen voor zich uit blijven schuiven wat ze willen. Er wordt straks gefaseerd weer opgestart en evenementen zullen zo'n beetje achterin de rij komen te staan. Als ze dat niet doen hebben we straks weer een enorme piek. Ze willen gewoon net zo lang wachten tot ze het op overmacht kunnen gooien
2 0
ajax1forever
Laatste nieuws: Gudde denkt omstreeks 1 februari 2023 de knoop door te hakken.
4 0
AjaciedRK
Alle experts zeggen dat we nog maanden tot jaren bezig zijn hiermee. De maatregelen gaan echt nog wel verlengd worden. Dus we mogen blij zijn als we de competitie in augustus normaal kunnen starten. Bovendien veel te veel onzekerheden en haken en ogen aan een start na 30-06.

Dat de knvb denkt aan geld van uefa etc. voor een bovenliptransplantatie van Gudde snap ik wel.
1 -1
Middenweg401
Die gaat echt niet starten met volle stadions, zoals iedereen nu zo halsstarrig beweert dat voetbal zo bedoeld is.
0 0
Bjorn
Volgens mij hebben we ook nog het feit dat de spelers niet meer willen spelen tenzij het 100% veilig is verklaard door het RIVM. Dat soort garanties kan het RIVM nooit geven zo kort na uitbraak van het virus.
1 0
insectenverdelg
Van uitstel komt.....
0 0
mgtow
Overspel... Tijd voor Ajax om deze clusterfuck te verlaten en super league te spelen.
2 0
mgtow
(Sarcasme op het niveau van Feyenooit/knvb:) Je voelt gewoon aankomen dat KNVB de zooi koste wat kost laat voetballen. Desnoods met perslucht op de rug ergens volgend jaar op een geheime plek. Zolang er geen spelers van Feyenoord en Twente omflikkeren want dan wordt het zelfs die gekkies uit Zeist te gek. Alternatief is dan natuurlijk altijd nog spelen via fifa 21. Maar dat is niet eerlijk want dan speelt Ajax op ps5 en de rest op ps4 want Ajax heb meer geld en het internet van Ajax is beter want Ziggo sponsort ze! Nou dan maar gewoon steen papier schaar en uit solidariteit mag Ajax telkens alleen maar papier kiezen. Daar hebben ze immers genoeg van!


(einde sarcasme)
0 0
AFCA4L
Schoothondje van de uefa.
3 0