'De KNVB stuurt aan op competitievervalsing'

ArthurV, 06-04-2020 om 23:00, 5780 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens voetbaladvocaat Jan Kabalt zou de KNVB het zichzelf een stuk makkelijker maken door de competitie voortijdig te beëindigen. Het feit dat de UEFA bonden die stoppen onder druk zet door aan te geven dat ze Europees voetbal riskeren, weegt niet op tegen alle chaos die komt kijken bij het afronden van de competitie.

'Los nog van het allerbelangrijkste en hetgeen Marc Overmars in De Telegraaf ook aanhaalde: dat er op dit moment meer dan honderd mensen per dag aan het coronavirus overlijden en mensen op de ic’s vechten voor hun leven', vertelt Kabalt. 'Dan is het Koninklijk, waar de K in KNVB voor staat, om ruim baan te maken voor de hulpverleners en zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen in voetballand. Waardoor hij ook nog eens een ongelooflijke chaos voorkomt.'

'Wie betaalt het als Hakim Ziyech wel twee maanden langer bij Ajax wil spelen?', vraagt Kabalt zich hardop af tegenover De Telegraaf. 'En wat indien Ajax op 1 juli Myron Boadu en Calvin Stengs van AZ koopt? Kan Ajax zo zijn grote concurrent AZ verzwakken? En krijgen clubs die spelers hebben verhuurd en er slecht voor staan in de competitie na 1 juli de kans die spelers zelf weer in te zetten? En hoe moet je beleid maken als je pas heel laat weet in welke competitie je volgend seizoen speelt? De KNVB stuurt aan op competitievervalsing.'

Volgens Kabalt moet de KNVB niet bang zijn voor de UEFA en net als België en Schotland een eigen plan trekken. In gesprek met Ajax Showtime vertelde voetbaladvocaat Christian Visser dat er nergens staat geschreven dat een competitie helemaal moet worden gespeeld en tegenover De Telegraaf zegt Kabalt hetzelfde. 'Ik zou zeggen: Eric (Gudde, red.), waar wacht je op? Ieder weldenkend mens weet dat het afschalen van de kabinetsmaatregelen tegen corona veel langer duurt dan het opschalen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
En ja hoor de KNVB wil half juni weer voetballen, in lege stadions. Echt iets om naar uit te kijken, hebben ze nu echt geen realiteitsbesef en moraal?
En de burgermeesters gaan dan allemaal politie inzetten als er toch supporters bij elkaar komen? De KNVB met de K van kneus.
0 0
Joodhannus73
Idioot om het door te laten gaan. Juichen in een tijd dat de wereld in brand staat? Direct op Social Media allerlei posts van de landskampioen die de competitie dan heeft gewonnen en alle supporters daaromheen? Plus tegenreacties? Hoe dan? Kansloos toch? Als AZ bovenaan had gestaan hadden zij het gewoon verdiend. Dan had Ajax maar beter moeten spelen. Had ik geen probleem mee gehad. Maar nu in lege stadions nog gaan voetballen? Troostelozer kan niet. Zeker in deze tijd. We zitten nog vele maanden met het Corona virus opgescheept. Ook volgend seizoen zie ik niet doorgaan. Zeker niet met publiek voordat er een vaccin is. Dan wel in lege stadions voetballen? En wat als een team dan besmet raakt? Gaat toch niet werken? De nieuwe realiteit is bij velen nog niet ingedaald. Wishful thinking viert hoogtij. En money talks. Dat is de enige reden. Laat het maar klappen. Gaan die achterlijke marktprijzen en salarissen ook eens omlaag. Kan het voetbal, net als de wereld, weer wat normaliseren...
0 0
Cello
Deze man heeft helemaal gelijk. Ik riep het ook al meerdere keren, dat zelfs al is men voornemens om na 1 juli te voetballen met de huidige selectie's dan is het een onmogelijke opgave om alle daarmee gepaard gaande papierwinkel in orde te krijgen èn....dat is dan als alles en iedereen ermee akkoord gaat. Ziyech die eigenlijk eigendom is van Chelsea kan dan alleen voor Ajax uitkomen als men hem dan 2 maanden kan huren bijvoorbeeld. En net wat deze advocaat zegt...stel Ajax legt Boadu en Stengs vast vanaf 1 juli....dan kunnen die alleen bij AZ spelen als Ajax akkoord zou gaan met verhuur. Onze vriend uit Brazilie, Antony, die is vanaf 1 juli ajacied officieel, maar zou dan nog niet voor Ajax kunnen uitkomen. Maar zou hij voor Sao Paulo nog competitie kunnen/willen spelen dan moet Sao Paulo er met Ajax uitkomen mbt bijv een verhuur.
En al die spelers die einde contract zijn per 1 juli?. Die reeds al te horen hebben gehad dat het niet verlengd wordt....die moeten dan bijv voor de resterende maanden weer een kortlopend contract krijgen....maar dat schijnt wettelijk niet te kunnen of mogen en zullen dan minimaal een contract moeten krijgen voor 1 jaar.

Kortom....voetballen wordt bijna onmogelijk na 1 juli, omdat niet alles contractueel te regelen valt. En dan weet je ook nog steeds niet of het verzekeringstechnisch wel allemaal te realiseren valt, zaken die allemaal samenhangen met de huidige bestaande contraten en toekomstige (veelal reeds gesloten) contracten. Het gaat echt een onmogelijke opgave worden/zijn....
3 0
Hwb
Ligt er erg aan hoe dit Europees of mondiaal aangepakt wordt. Sluit niet uit dat UEFA of FIFA besluit dat transfers pas per 1 juli of augustus doorgang vinden en spelers zo lang speelgerechtigd zijn voor hun clubs. Als er ook een afspraak/regeling komt voor salarissen en contracten (wat helemaal niet tussen clubs onderling hoeft, maar tussen bonden zou kunnen), is er niet zo veel aan de hand.

Punt is wel wat er gebeurt als in de tussenliggende periode en getransfereerde speler zwaar geblesseerd raakt. Maar dat gold in principe toch al.
2 0
waayop
Het Fifa besluit maakt al afgesloten contracten niet ongeldig. De speler en clubs moeten dat wel willen.
0 0
EuforischeRealist
Ik ben benieuwd hoe de UEFA of FIFA aan spelers zoals Ziyech gaat uitleggen dat hoewel ze een rechtsgeldig contract hebben waarin staat dat ze per 1 Juli bedrag X gaan verdienen dat niet doorgaat omdat hun dat niet willen.

Er wordt imo veels te makkelijk over gedaan dat deze contracten dan maar even verlengd moeten worden. Wie gaat die kosten betalen? Ook de Uefa of Fifa? Waarschijnlijk niet. Ajax gaat niet zijn Chelsea-salaris betalen om hem nog langer te laten spelen en Chelsea zal niet willen betalen voor een speler waar ze nog geen gebruik van mogen maken met bovendien de kans op blessures.
1 0
brullie
Duidelijke verwoording en geen spelt tussen te krijgen. Er is maar 1 mogelijkheid en dat is stoppen maar daar moeten er nog te veel aan wennen kennelijk...
1 0
JanBiesbos
Even voor alle Ajax haters , voor zover die hier mogen zijn , Ajax word ook een landstitel en een mooi feest door de neus geboord mochten we de competitie niet afmaken dus wel voordeel hebben ze het dan over?
4 -2
Bjorn
He-le-maal eens.
3 0
@Maar7en
Ze durven gewoon helemaal niks daar bij de KNVB. Gebrek aan visie maar dat is al jaren duidelijk.
6 0
NelsonAFCA
Komt door (zie Eric Gudde) Ex-Feijenoorder...
1 0
Stuyvesant
en ambtenaar...
0 0
JariJari
Eric Gudde is kansloos maar hij is zeker niet de enige bij de KNVB die dat is.
0 0