'Neres profiteert van uitzonderingsregels Olympische Spelen'

ThijsZwagerman, 05-04-2020 om 14:35, 5363 views, NU.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

David Neres kan mogelijk gaan profiteren van de hoogstwaarschijnlijk aanstaande verhoging van de leeftijdslimiet voor voetballers op de Olympische Spelen. De FIFA wil deze limiet - doordat de Spelen een jaar zijn uitgesteld - eenmalig met een jaar verhogen, zodat ‘te oude’ voetballers niet de dupe worden van de verplaatsing.

Normaal gesproken bestaan de nationale elftallen uit spelers die niet ouder zijn dan 23 jaar, met maximaal drie dispensatiespelers. Door de verplaatsing van de Olympische Spelen zouden voetballers uit het geboortejaar 1997 volgend jaar te oud zijn om mee te mogen doen, maar een werkgroep van de FIFA wil dit niet laten gebeuren. Daarom wordt de leeftijdslimiet naar alle waarschijnlijkheid eenmalig met een jaar verhoogd, zo meldt NU.nl.

Als deze uitzonderingsregel daadwerkelijk van kracht wordt, kan de in 1997 geboren Neres nog steeds met Brazilië mee naar de Olympische Spelen. De aanvaller speelde met zijn land afgelopen zomer al op de Copa América, maar mag waarschijnlijk dus ook nog altijd hopen op een deelname aan de Olympische Spelen in Japan. 

Ook Argentinië is als voetballand geplaatst voor de Olympische Spelen, maar de aanstaande uitzonderingsregel heeft geen invloed op Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. Martínez is geboren in 1998, terwijl de 27-jarige Tagliafico sowieso al alleen als dispentatiespeler mee zou kunnen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!