Jonk ziet topverdediger in 'Ajax-target' Van de Ven

ThijsZwagerman, 05-04-2020 om 10:45, 6581 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Volendam-trainer Wim Jonk is onder de indruk van vermeend Ajax-target Micky van de Ven. De achttienjarige verdediger heeft volgens Jonk de potentie om een topverdediger te worden. Van de Ven beleeft dit seizoen zijn doorbraak in het eerste elftal van FC Volendam.

‘Micky heeft in potentie alles wat een topverdediger nodig heeft. Hij heeft echte wapens waarmee hij zich kan onderscheiden, zoals zijn snelheid en zijn rust en lef bij het indribbelen’, zegt Jonk tegen Voetbal International over zijn pupil. Het voormalig Hoofd Jeugdopleiding van Ajax ziet echter ook verbeterpunten voor Van de Ven. ‘Hij is een centrale verdediger, dus dat is een positie met grote verantwoordelijkheid waarin je situaties moet leren herkennen. Dus is het heel belangrijk dat hij rustig zijn kilometers kan maken in de juiste en vertrouwde ontwikkelingsomgeving.’ 

Voetbal International schreef al eerder dat zowel Ajax als AZ de verrichtingen van Van de Ven in de gaten houden. Jonk maakt zich daar echter niet druk om en stelt dat de jonge Van de Ven goed om kan gaan met deze interesse. 'Er komt nu van alles op hem af, dat is wennen natuurlijk. Maar het is een goede gast, die met de aanwezigheid en ervaring van ons begeleidingsteam ook in goede handen is. Wij zijn overtuigd dat hij de potentie heeft om de top te halen, maar er zit nog heel veel rek in Micky en daar gaan wij hem bij helpen. Tijd en geduld zijn nu de sleutelwoorden.’ Van de Ven heeft bij FC Volendam nog een contract tot medio 2023.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
john67
Ik zie jonk wel graag terugkeren bij ajax, had tocb ook goed gezien met drolberg dat het niet veel was. Vergeet ook niet bijna alles wat nu doorstroomt is door jonk binnengehaald of getraind.
1 -1
pieke
Laat Jonk maar lekker wegblijven bij Ajax. En die Jongkind ook. Jonk schuift als spelers toch alleen maar mislukkingen als El Azzouzzi naar voren (toen Jonk nog hoofd opleidingen was) Kortom zijn Marokkaanse vriendjes dus.
0 -4
ST
Jammer deze opmerking
0 0
Web
Kopen en uitlenen aan Jonk
Zou het beste wezen
Maar wie zegt dat Jonk volgend seizoen niet bij Ajax zit?
1 0
trodat4030
Ajax heeft dat toch zelf in de hand? Als ze vd Ven bij Volendam laten rijpen omdat ze weten dat dat onder Jonk wel goed zit, moet je niet Jonk zelf weghalen, dat lijkt me logisch.
1 0
Minsc
Ruilen voor Kick the baby Pierie? Zou Volendam daar intrappen?
1 -1
eros
Gewoon kopen!
Schuurs, Pierie, Timber, vd Ven.
Prima toekomst op te bouwen met deze 4.

Zie ik liever als een Magalan of Alvarez.
0 -1
Daneman
Schuurs en Pierie hebben volgens mij al te vaak aangetoond dat ze het gewenste niveau niet gaan halen.
2 -2
trodat4030
Mócht Ajax inderdaad serieuze interesse hebben, zou hij dan al klaar zijn voor het 1e of komt hij in een Schuurs-traject? In het laatste geval zou het absoluut geen gekke gedachte zijn om hem een jaar onder Jonk zn vleugels in Volendam te laten spelen. Daarmee creëer je ook ruimte voor spelers als J Timber in Jong om zich te blijven ontwikkelen. Vaak weet je niet goed hoe een speler getraind wordt bij een andere club, die hebben hun eigen prioriteiten, maar bij Wim weet je dat dat wel goed zit. Die wordt daar eigenlijk precies zo getraind als je zou willen bij Ajax. Daarnaast speelt hij daar echt in een team dat móet winnen, dat is bij Jong nét iets vrijblijvender.
3 0
Web
Mee eens, was ook beter voor Schuurs geweest
Zou als Ajax eens heel goed na denken met jonge spelers halen
1 -1
trodat4030
Trainen ze bij Fortuna ook op dezelfde manier als bij Ajax? Ik heb geen idee, in ieder geval ga ik er niet zomaar vanuit. Met Jonk bij Volendam weet je dat 98 vd 100 facetten overeenkomen.
1 0
Web
Als je bescheiden bent, en dat is Schuurs
En je komt van het gemoedelijke Limburg
Is de overstap gigantisch groot
Ajax heeft hem gescout op wat hij liet zien bij Fortuna, daar ontwikkelde hij zich enorm goed, straalde heel veel uit, trapte er vrije trappen in van afstand, nu is het een heel onzekere jongen
Dus van daar niet te snel halen, maar wel vast leggen
Met Jonk weet je dat het goed zit, maar is weer wat anders
1 0
Web
Nee
Maar wel in een vertrouwde omgeving
Ik heb al eerder aangegeven dat je veelzijdig moet opleiden, niet afhankelijk zijn van een systeem
Hoeveel spelers uit het team van vorig seizoen hebben een Ajax opleiding gehad
Ik kom maar tot een stuk of drie
Je moet goede voetballers opleiden geen systemen
Denk hier maar eens over na
0 0
Mikes
Schuurs traject, als is Vd Ven linksbenig.
0 -1
trodat4030
Nou ja, vervang je de naam van Timber voor die van Pierie, kern vh verhaal blijft verder vrijwel gelijk. En ja, Pierie valt tegen afgelopen seizoen, maar op deze manier kun je toch op 2 paarden gokken. Hij zal niet de eerste speler zijn met een moeizaam eerste seizoen bij Ajax. Kan de beste overkomen.
1 0
Matzet
Ik ben erg benieuwd hoe deze jongen zich ontwikkeld. Als Jonk zegt dat het een goeie wordt, dan neem ik dat meteen aan en is voor mij reden genoeg om hem bij Ajax te willen.
2 0
RusselWestbrook
*kuch* El Azzouzi *kuch*
0 0
Mikes
Hahaha ik hoop toch niet dat jij altijd alles zo maar aanneemt van mensen die ergens grote belangen bij hebben. Jonk zal toch nooit over deze jongen zeggen dat hij gehypet is. Hij zal er nooit iets negatiefs over zeggen.
0 -1
Matzet
Ik snap het punt wat je wil maken, je ziet vaker dat clubs spelers die het goed doen gaan hypen uit eigen belang.
Een goed voorbeeld is die spits van Telstar, die pas op z’n 24e er ineens op los scoort. Daar roept ook iedereen van dat hij makkelijk in de eredivisie meekan.

Bij vd Ven heb ik dat idee niet. Hij speelde nog bij de A-junioren en in een paar maanden tijd weet hij zich te ontwikkelen als sterkhouder bij Volendam, op z’n 18e. Dat is volledig toe te schrijven aan Jonk, die zijn talent herkende. Ik zeg niet dat hij het bij Ajax zou gaan redden, maar dat komt omdat ik hem te weinig heb gezien. Als Jonk dat wel zegt (toch niet de minste), dan vertrouw ik daar op.

Ik ben alleen benieuwd hoe hij mentaal is. Spelers als Pierie en Schuurs kunnen voetballend gezien prima meekomen bij Ajax, maar missen die onverzettelijkheid (vooralsnog).
1 0