FOX: 'Stekker uit Eredivisie trekken is voorbarig'

BartVeenstra, 02-04-2020 om 16:00, 4097 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

FOX steunt op dit moment de KNVB en de Eredivisie CV naar het onderzoeken van de mogelijkheden om het huidige seizoen alsnog uit te spelen, zo meldt De Telegraaf. Frank Rutten, de vice-president van FOX Sports Europa en Afrika, wil niet zeggen of de betaalzender over de brug komt met zo'n 22 miljoen euro voor de laatste drie seizoensmaanden als de KNVB of clubs voortijdig het seizoen beëindigen.

'In de media heb ik gelezen dat wij het laatste gedeelte van het televisiegeld sowieso zouden overmaken, maar die mededeling is niet officieel vanuit FOX gecommuniceerd en is niet voor onze rekening', zegt Rutten, die inhoudelijks niets wil zeggen over het contract van FOX met de Eredivisie.

Rutten vindt het op dit moment te voorbarig om de Eredivisie als gespeeld te beschouwen. 'Een week geleden konden we nog geen drie weken overzien en nu zouden we ineens een beslissing moeten nemen over een periode van drie maanden. Als de overheid of het RIVM zodanig beslist dan leggen wij ons daar uiteraard bij neer. Anders zou ik wachten. Er zijn meer evenementen gepland na 1 juni, die nog niet zijn afgelast. Waarom nu beslissen?', vraagt hij zich af.

De vice-president van FOX Sports geeft tot slot aan dat de kijker zeker nog zit te wachten op Eredivisie-voetbal dit seizoen. Daarbij vindt hij dat de betaalzender oog moet hebben voor de abonnees en de fans. 'Het is ook in het belang van de fans om eventueel door te spelen. Polls in Duitsland laten zien dat driekwart van de fans willen dat de Bundesliga wordt uitgespeeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtao
Gelijk de stekker uit hoerige fox trekken ,lekker voor Jan Joost en Hansie.
0 0
grannig mokum1
Precies
0 0
mickey2602
Wat een gelul zeg van die vent. Gaat ie ff de Nederlandse en de Duitse competitie vergelijken,dat kan nieteens. En dan een poll in Duitsland als richtlijn nemen,doe dan in Nederland een poll en neem dat als richtlijn. Denk dat er dan heel andere dingen uit gaan komen.
En dan die laatste alinea,de kijker zit zeker nog te wachten op eredivisie voetbal. Nee,de kijker heeft zich over het algemeen al verzoend met het feit dat er geen voetbal meer is tot volgend seizoen. En zelfs dan is het nog de vraag of er gespeeld kan worden.
0 -1
Ar
Puur vanwege de kapitaaldruk van met name de Premier League. Alles voor de tv gelden. Pleur op.
Zet er een punt achter, want het is ook geen doen richting komend seizoen. In Italië weigeren er al clubs om überhaupt nog deel te nemen bij hervatting van het seizoen. België heeft er al een punt achter gezet en in Spanje kun je ook bijna niet voorstellen dat er nog gespeeld gaat worden.

Natuurlijk wil ik Ziyech nog een keer in het Ajax shirt zien, maar ce la vie.
Desnoods maar geen kampioen en volgend seizoen de CL gelden verdelen onder alle clubs.
2 0
Van Reenen
Fox is Amerikaans en volgt wat die bolle zegt. De man die nooit president van de USA had mogen worden. Fox betaalt in U.K. honderden miljoenen aan clubs en hier in 5 jaar nog geen 25 miljoen. Daarvan worden clubs niet beter, maar in dat brexit -landje wel.
Daarom hebben ze er in U.K. alle belang bij dat die miljoenen worden uitbetaald na de competitie. Ja, geld is belangrijker dan extra doden bij Fox. Gruwelijke gedachten bij die gestoorde zender. Trouwens waarom zou je een abo nemen op Fox.
5 -1
DT10
Promes en Redan gaan een balletje trappen op een Cruijff Court en half Nederland valt erover... 2 dagen later wil men de nationale competitie door laten gaan.
4 0
JOHANisGOD
Fox opgezegd.

Pas als de eredivisie start, weer een abonnement nemen.
5 -3
Kuningast
Dan ook niet. Gewoon stream kijken

Fox krijgt geen rooie rotcent van mij
4 0
mickey2602
Heb ik ook gedaan,2 weken geleden.
0 0
Huntelaar020
Deels off: complimenten voor die mooie ajax docu’s :
Kijk nu of fox 2:

Ajax ons dierbaar rood en wit.
0 -2
PeterVKV
maar vooral ook leuke historische wedstrijden:
Utrecht-Ajax 6-4
Feyenoord-Ajax 6-2
Zwolle-ajax 6-1 (beker)

pleur op met dat Fox
5 -1
trodat4030
Ja, want ze mogen alleen de wedstrijden uitzenden die leuk zijn voor Ajacieden... Doe toch niet zo bekrompen man.. Het is geen Ajax-TV.
0 -7
PeterVKV
Nee, maar andersom hoeft ook weer niet lijkt me...
2 0
NelsonAFCA
Ik heb Fox al enige tijd opgezegd, want ze herhalen steeds veel oude beelden van feijenoord. Ik had nog naar ze gemaild van: "kunnen jullie Ajax Europees van seizoen 2016/17 en vorige jaar 2018/19 laten zien op Fox". Krijg ik als antwoord terug: "die rechten hebben wij niet enzovoorts".
1 0
trodat4030
Ach, ze nemen iig nog de moeite te antwoorden. Daarnaast hebben ze daar volledig gelijk in..
0 0
Marcw1972
En ondertussen wordt Wimbledon afgelast, gaat de F1 van zandvoort niet door en worden zelfs de Olympische Spelen uitgesteld. Maar hier wil men gewoon voetballen. Stelletje gekken. Overmars heeft groot gelijk. De eerste haters hebben hem alweer veroordeeld zoals je van de haters kon verwachten. Onder welke steen leven die??
8 0
Beachboy
Oog voor de fans? Er zijn bedrijven die idd vanuit de klant denken, FOX hoort daar niet bij. Gaat alleen maar om de omzet. Dat geeft niet, maar kom dan niet met de klant/fans als argument.
5 -1
Hollister
Als ze die 22 miljoen niet betalen meteen een reden om het contract maar lekker op te zeggen.. zijn we daar ook mooi van af... kunnen we lekker een eigen tv kanaal beginnen
10 -1
Joseph
Zou ik ook direct doen, sowieso een waardeloos contract van FOX. Kun je ook direct beginnen met de BeNeliga.
1 0
AFCA020!
Moet Ajax sowieso doen man, lekker samen met Ziggo gaan bijvoorbeeld. Alle wedstrijden exclusief bij Ziggo te zien. Wil Fox de wedstrijd Ajax-fey uitzenden moeten ze betalen. Gewoon alles in eigen beheer nemen en aan Ziggo geven en dan voor andere zenders net als Fox pay per view en daar een percentage van opstrijken. Moet je eens zien hoeveel sterker je financieel wordt
3 0
Vierendertigste
Er moet nog geld verdiend worden.
Corona of geen corona
Murdoch-maffia!!!!
7 -2
ram
Hou toch op met je kortzichtigheid man. Heeft jouw huishouden geen geld nodig?
1 -2
ajaxdordtt
Ze zijn hier meer van het voortschrijdend inzicht. Over een paar maanden roepen ze allemaal wat anders, en vonden ze het eigenlijk altijd al zo.
1 -4
Bjorn
Welke abonnees? Iedereen zegt massaal op.

FOX heeft maar een belang. Wedstrijden en dus abonnees behouden.
9 -1
AjaciedRK
Wij van WC-eend,....

Oog voor de fans. In Duitsland wil 75%, boeiend? In nederland wil 75% niet.

Er zijn nog veel evenementen na 1 juni niet afgelast. weet niet welke steen hij onder vandaan gekomen is, maar alle grote events liggen eruit behalve de tour.
9 -2
RuffRhythim
Haha, oog hebben voor de abonnees en de fans.

Je heb alleen maar oog voor je eigen portemonnee.....
11 -1
EuforischeRealist
Domheid is besmettelijk zo te zien...
6 -1