AD: 'Ajax legt een bom onder de Eredivisie'

BartVeenstra, 02-04-2020 om 08:30, 10848 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Met de opvatting van Ajax dat het huidige voetbalseizoen niet uitgespeeld zou moeten worden, legt de Amsterdamse club 'een bom onder de Eredivisie'. Dat schrijft Ajax-watcher Freek Jansen donderdag in het Algemeen Dagblad. In navolging van ADO Den Haag, Fortuna Sittard en PEC Zwolle sprak ook Ajax zich uit tegen het plan van de UEFA om de competitie in de zomer uit te spelen.

Ajax vindt namelijk dat er als gevolg van de coronacrisis een streep onder het seizoen moet. Jansen schrijft dat zowel hoofdtrainer Erik ten Hag als directeur voetbalzaken Marc Overmars van mening is dat de KNVB moet besluiten om niet meer verder te spelen. 'Dat geldt ook voor de rest van de club, waardoor de Amsterdammers hun standpunt hebben bepaald.'

In de afgelopen weken groeide de onvrede bij Ajax over de gang van zaken. De Amsterdammers kregen daarbij steun van acht andere clubs, al besloot men het overleg van woensdag tussen de UEFA en de 55 aangesloten bonden af te wachten. 'Toen het overleg niet niet het gewenste resultaat opleverde, besloot Ajax gisteravond net als eerder onder meer PEC Zwolle, ADO en Fortuna Sittard naar buiten te treden', geeft Jansen aan.

Overmars zou in de afgelopen weken intern ook hebben aangegeven dat hij er wel iets voor voelde om met Ajax in deze periode eenzelfde rol aan te nemen als Canada deed richting de Olympische Spelen. De Canadezen besloten zich als eerste openlijk terug te trekken voor de Spelen en dat was nog voordat het evenement door het IOC daadwerkelijk met een jaar werd verplaatst.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WeerDinges
Ik was enorm blij met Marc zijn reactie. Vind nu eigenlijk dat hij wel een correctie moet maken. Er wordt niks betaald aan een noodfonds puur om niet het risico te lopen dat die vieze nuilerds uit Rotterdam ook maar ene euro krijgen.
0 0
PierreHeno
Freek heeft ook duidelijk niks meer om over te schrijven.
0 0
FreddyAX
Blij en dankbaar dat PSV en AZ en nu ook Feyenoord zich hier achter scharen.
0 0
MPAjax
Ajax legt bom onder Gudde en dat werd tijd
4 0
MankeNelis
Precies, had al veel eerder moeten gebeuren.
0 0
Mokum31
Mooi
2 0
vsg
Ajax legt een bom onder de E(O)D.
1 0
ajaxinho
Misschien een domme vraag hier op AS...
... Waarom moet er eigenlijk een winnaar van de competitie worden bepaald ?

De UEFA heeft toch een ranglijst van competities en een x aantal plaatsen per competitie.

Kan er voor aanvang van het volgende seizoen niet per land een knockout worden gespeeld
voor een ticket in de EL/CL?
0 -2
afcas
Hoe wil je dat doen? Niet ieder land heeft gegarandeerde plekken. De kans dat nummer 40 tm 55 van de aangesloten landen een plek in het toernooi krijgen is überhaupt zeer onwaarschijnlijk. Dus hoe ga je dat dan toekennen?
0 0
PJK54
Prima statement wat afgegeven wordt het management heeft helemaal gelijk die kijken eerst naar de eventuele gevolgen voor de spelers ipv het geld. Als je dan ook leest dat veel aanvoerders van de ED clubs ook niet willen moet het naar die KNVB toch duidelijk zijn.

Ik blijf met een gevoel zitten dat er meer speelt oké niet hard te maken maar heeft het niet met de weerstand te maken dat Ajax dan uitgeroepen wordt tot 1e in de competitie en dan in de CL gaat spelen ipv AZ want ja die heeft 2x gewonnen van Ajax dus......
2 0
Henkjanklaas
Je kunt het clubs en spelers niet aan doen beide in het onzekere te laten.
Je kunt niet knippen met je vingers en hup per 14 juni oid starten we weer.
Niemand weet trouwens hoe deze corona zich binnen en buiten Nederland verder ontwikkelt dus hoe kun je in god’s naam plannen maken.
0 0
FWAjacied
Zou het wel een goed signaal vinden om uit de lopende competitie te stappen. Dan laat je meteen aan iedereen zien dat je de grootste club bent en niet bang bent voor je verantwoordelijkheden.
1 0
Appelschaap
Dat zou idd een goed signaal zijn maar gaan ze nooit doen natuurlijk. Als je daardoor helemaal geen Europees voetbal speelt loopt je hele selectie leeg.
1 0
ajaxxcied4life
"Ajax legt een bom onder de ED"

"Aanvoerders ED-clubs geven aan met het seizoen te willen stoppen"
2 0
de-Ajacied
Ja precies waar is een bom?
1 0
de-Ajacied
Ja precies waar is een bom?
1 0