Gudde: 'Uiterlijk 3 augustus kandidaten Europees voetbal doorgeven'

ThijsZwagerman, 01-04-2020 om 20:45, 3676 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft meer duidelijkheid gegeven over de uitkomsten van de UEFA-vergadering van woensdagmiddag. Volgens Gudde moet de Eredivisie uiterlijk voor 3 augustus zijn afgerond en daarmee houdt de KNVB zich aan de richtlijnen van de UEFA.

‘De UEFA heeft ons als nationale bonden een kader geschetst waarbinnen iedereen kan werken. Ik had verwacht dat ze zouden zeggen: er is ruimte om in juni/juli het lopende seizoen af te ronden. Die eindstreep is nu op 3 augustus gelegd. Dan moet je als land je kandidaten opgeven voor de voorronden van Europees voetbal’, legt Gudde uit aan het Algemeen Dagblad.

Eerder ontstond er nog een misverstand over de deadline van 3 augustus, maar dat misverstand wordt nu door Gudde verholpen. ‘Er is een strong recommendation, een strakke aanbeveling om de competities tussen juli en augustus uit te spelen. Wij hebben de clubs laten weten dat wij ons daar als bond aan conformeren.’

De KNVB onderzoekt nu de opties om Eredivisie-clubs vanaf eind april de trainingen te laten hervatten, om zodoende fit te zijn als de competitie medio juni wordt hervat. ‘Wij zijn al in overleg met het ministerie en het RIVM. Samen met NOC*NSF hopen we dat er mogelijkheden zijn om vanaf eind april, binnen de richtlijnen, de topsporttrainingen weer langzaam op te starten. En we verwachten voor voetballers echt niet meteen 11 tegen 11. Daarnaast kijken we naar financiële ondersteuning voor de clubs en tegelijkertijd is een realistisch scenario natuurlijk óók dat je de competities níet kunt uitspelen.’ 

Door het uitstellen van het einde van de competitie, lijkt het ook een behoorlijke puzzel te worden om de voetbalkalender voor volgend seizoen invulling te geven. Volgens Gudde begint het nieuwe seizoen mogelijk al eind augustus, enkele weken na het beëindigen van het huidige seizoen.

‘Op zijn vroegst de derde week van augustus. En op zijn laatst na het interlandblok van september. Dus zeg ongeveer rond 10 september. Wat er in dat geval gaat gebeuren met de Europese voorronden hangt van allerlei dingen af. Misschien nog één voorronde in augustus en de rest in september. En wellicht in enkelvoudige wedstrijden. De groepsfase van de Champions League is beoogd om in oktober te starten. En die gaat dan door tot vlak voor kerst. Dat is concreet’, besluit de KNVB-directeur.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Als hij uiterlijk op 3 augustus de kandidaten voor het Europese voetbal moet doorgeven dan zijn ze mooi op tijd in Zeist als ze dat dit weekend doen. Misschien moeten de burgemeesters van de voetbal steden alvast het voetbal maar verbeiden tot en met augustus.
1 0
trainerdv
Ze willen er gewoon niet aan he, aan de overmacht.
1 0