Schreuder: 'In de herfst hoopt Hopp vaccin te hebben'

BartVeenstra, 28-03-2020 om 14:20, 7035 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Alfred Schreuder heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad verklaard dat Dietmar Hopp, de eigenaar van TSG Hoffenheim, in de herfst een vaccin wil hebben om het coronavirus te bestrijden. De vermogende Duitser speelt een belangrijke rol in de zoektocht naar een vaccin tegen het virus.

'In de herfst hoopt hij een vaccin klaar te hebben', zegt Schreuder. 'Donald Trump wil dat voor heel veel geld naar de Verenigde Staten halen, maar hij heeft dat al naast zich neergelegd, omdat hij het vaccin voor de hele wereld, en niet voor één land wil maken. Het is een bijzondere man, die een hele belangrijke rol speelt in de strijd tegen het coronavirus.’

In Duitsland ligt het voetbal, net als in de rest van Europa, stil. De spelers van TSG Hoffenheim trainen voorlopig thuis. De meeste buitenlanders zijn zelfs naar hun thuisland afgereisd. Van een definitief einde van het Bundesliga-seizoen wil op dit moment echter nog niemand weten. 'Dat heeft natuurlijk ook met de inkomsten en tv-gelden te maken. Daarom was de Bundesliga ook de laatste topcompetitie die twee weken geleden besloot dat er toch niet kon worden gespeeld. De belangen zijn blijkbaar zo groot, die druk is nu ook aanwezig. Maar zolang de piek niet is geweest en het virus niet onder controle is, zal alles logischerwijs dicht blijven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4perez
Spelers zijn naar hun thuisland afgereisd. Maar als het vliegverkeer nog niet overal open gaat en de Bundesliga wel weer verder gaat dan missen clubs een hoop spelers
0 0
Frank1978
Nou, laten we het Hoppen...
4 0
Bky
Als ze in de herfst al een vaccin hebben kun je hem net zo goed niet nemen. Vaccins worden niet voor niets uitvoerig getest met vele testrondes. Als ze zo snel een vaccin hebben is dat wss een toxische cocktail vol met rommel, waarvan ze dan waarschijnlijk de helft van de bijwerkingen niet weten omdat ie door elke test heen gedrukt is.

(en nee, ik ben geen anti-vaxxer).
1 -1
Bensco
Het hebben van een Vaccin en het daadwerkelijk op de markt brengen van dat Vaccin is ook een be behoorlijk grote stap nog. De waarheid is dat niemand weet wanneer het beschikbaar komt. Farmaceuten zullen dat verborgen willen houden van de competitie terwijl Universiteiten niet op kunnen boksen tegen het geld en de mankracht van het bedrijfsleven. Ze zullen wel haast willen maken want degene die hem als eerste klaar heeft gaat gouden tijden tegemoet.
0 0
laling
Hopp is wel een maecenas en weldoener. Het gaat hem (niet meer) om geld.
Als het hem lukt een vaccin te ontwikkelen en dit ter beschikking van de mensheid stelt, krijgt hij de Nobelprijs voor de vrede, de geneeskunde en de literatuur (voor de bijsluiter!)
1 0
JariJari
Dat is wss zijn motivatie.
0 0
AFCACBS1900
Toevallig dat nu net in een fase waarbij Hopp onder zware kritiek ligt, hij nu een redder kan zijn in de coronacrisis. Geloof er geen hol van.
2 -3