'Na uitzending kreeg vader Nouri appje van Overmars'

NielsOpdam, 27-03-2020 om 18:15, 35897 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marc Overmars heeft Mohammed Nouri, de vader van Abdelhak, donderdagavond direct na de uitzending van De Wereld Draait Door een appje gestuurd. Dat vertelt Mike Verweij in de Kick-off podcast van De Telegraaf. 

Ajax en de familie Nouri hebben nog altijd geen oplossing gevonden wat betreft de afhandeling van de tragische gebeurtenis rondom Nouri. Toch zijn de banden tussen Ajax en de familie erg goed, zo vertelt Verweij. 'Direct na de uitzending kreeg de vader van Abdelhak Nouri een appje van Marc Overmars, dus die verhoudingen zijn hartstikke goed. Alleen dan moet je er op een gegeven moment uit kunnen komen, en snel ook.'

De Ajax-watcher van De Telegraaf vertelt dat hij vrijdagochtend contact had met Peter R. de Vries. 'Dat is een kantoorgenoot van Khalid Kasem. Hij zei ook: Ajax is een prachtige club, maar op een gegeven moment moet daar natuurlijk wel een uitkomst zijn. Ze moeten daar toch uit kunnen komen. Je moet er niet aan denken dat dit voor een arbitragecommissie of voor een rechter komt.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rukboor
Peter R is niet gewoon een kantoorgenoot van Khalid Kasem, maar directeur van: De Vries & Kasem Advocatenkantoor.
En Ajax deed en doet al meer als een rechter ooit zal eisen;

Dit heeft Ajax onder anderen al in 2018 voor Appie en de familie gedaan;

Twee jaar nadat Abdelhak Nouri blijvende hersenschade opliep, ligt het Ajax-talent nog altijd in het ziekenhuis. Momenteel wordt echter hard gewerkt om de woning op de foto klaar te maken voor zijn komst. Opmerkelijk is echter: de voetballer verkeert al die tijd in een lage toestand van bewustzijn maar kocht zélf dit huis. Hoe kan dat?
Een bijzonder detail aan het huis is dat het, zo blijkt uit kadastrale gegevens, op naam staat van Abdelhak Nouri zélf, en is gekocht in augustus 2018. Inderdaad: een jaar ná het drama in Oostenrijk. Het spreekt voor zich dat Nouri op dat moment niet in staat was om zoiets te bewerkstelligen. De vork blijkt dan ook iets anders in de steel te zitten. Al in januari 2017, nog voor het noodlot toesloeg, liet Abdelhak Nouri voor de Amsterdamse rechtbank vastleggen dat zijn broer Aderrahim Nouri als bewindvoerder van zijn bezittingen mag optreden. Een insider bij Ajax vertelt: ‘Dat komt bijzonder over, maar we zien dat op de club vaker. Kijk, de hele familie heeft Appie gesteund tijdens zijn carrière. Het was een gezamenlijke droom om hem te laten doorbreken en iedereen zou meeprofiteren van wat hij later zou verdienen. Zijn broer zou voor een deel het zakelijke afhandelen zodat Appie zich volledig zou kunnen concentreren op het voetbal.’ Helaas mocht dat laatste maar veel te kort het geval zijn. Door een financiële regeling die de familie met Ajax heeft getroffen – de club erkende bij het fatale voorval in Oostenrijk niet adequaat te hebben gehandeld – zijn zij in elk geval in staat gebleken een geschikte plek aan te schaffen waar hun zoon en broer straks alle zorg kan krijgen die hij nodig heeft. Het huis heeft een woonoppervlak van 102m² en werd vorig jaar voor 585.000 euro gekocht. De plek waar de familie voor heeft gekozen, is niet toevallig: die ligt op precies 1.300 meter lopen van het huis van de familie.

Toen was er al een financiële regeling overeengekomen met hun advocaat Beer, maar het zal nooit genoeg zijn en Ajax zal altijd gegijzeld worden wanneer het ze uitkomt.
Laat de rechter maar beslissen, dan is het klaar.
0 0
Qwibuss98
Kleine verdiepende reactie: geloof er weinig van dat familie Nouri en Ajax persoonlijk overhoop liggen. Meestal zijn de juridische gevechten die nog doorgaan tussen advocaten van partijen onderling (want €'s) of tussen (in dit geval) de advocaten van Nouri tegen de advocaten van de verzekeraar van Ajax, neem aan dat Ajax wel soort verzekering heeft voor eventuele schadeclaims van spelers die denken dat ze door Ajax schade hebben opgelopen.

Bedragen die worden genoemd, zijn bedragen die (de advocaten van) Ajax/familie Nouri zien als schade. Kleine vergelijking: je bent dronken en rijdt met je auto een voetganger aan. De voetganger kan dan naar de rechter gaan om zijn schade (ambulancekosten, ziekenhuisrekeningen etc.) terug te krijgen van die dronken vent achter het stuur.
In dit geval is er een fout (voor de juridisch geïnteresseerden, vermoed dat dit een onrechtmatige daad is ;) ) gemaakt door personeel van Ajax, wat schade oplevert, namelijk: Nouri die geen toekomst meer als profvoetballer heeft en dus ook niet het bijbehorende salaris kan verdienen. Maarja, reken maar eens uit wat Nouri zou hebben misgelopen aan keiharde knaken als dit nooit was gebeurt.
De rechter kan op twee manieren dan bepalen hoe schade wordt berekend. Simpel gezegd, dit kan op basis van bonnetjes welke kosten gemaakt zijn (1) en door te schatten (2). Dat laatste zal hier het geval zijn.
En voor 'gewone' beroepen als vakkenvuller, jurist of leraar is dit makkelijker dan voor profvoetballers. Want, hoe zijn de salarissen over 10 jaar van profvoetballers? Hoe ver zou Nouri in het voetbal gekomen zijn? Hoe veel zou zijn salaris in dat geval zijn? Zou hij ook nog andere inkomsten hierdoor hebben gehad? Een onmogelijke opgave, ben blij dat ik dat niet hoef te doen.
1 0
Benleiden
Een schadevergoeding is volledig op z’n plek, maar moet het echt van dit soort exorbitante bedragen zijn? De arts van Ajax heeft een fout gemaakt. Dit heeft hij niet bewust gedaan, maar hij heeft wel verkeerd gehandeld. Desalniettemin kan iedereen een fout maken. Je kan het allemaal leren in de banken, uitvoeren op poppen in de praktijk, maar zodra het gebeurd in het ‘echie’ dan kan de spanning en stress toeslaan waardoor je verkeerde keuzes maakt. Nouri is werknemer van Ajax, dus Ajax betaald zijn salaris door tot einde contract. Na deze periode is er een voorziening mogelijk via het spelersfonds van de VVCS.

Wat ik ermee wil zeggen is dat er prima regelingen zijn voor mensen in Nederland. Voor de rest probeer je het eens te worden over een schadevergoeding, maar dat gaat op deze manier niet lukken. Dit moet gewoon voor de rechter komen, en dat gaat ook gebeuren. Dit was een laatste wanhoopspoging van de partij Nouri om te schikken. Dat kan je ook merken aan Peter R. De Vries, die zegt dat hij er niet aan moet denken dat het voor de rechter komt. Nee, dat snap ik wel. Dan wordt het bedrag een héél stuk minder dan dat hij ik gedachten heeft. Ondertussen heeft iedereen zijn graantje mee kunnen pikken en zijn er een heleboel verliezers. Maar de familie Nouri gaat zelf in zee met dit soort mensen, dus nu moeten ze helaas ook op de blaren gaan zitten. Ajax moet dit never nooit meer chique op gaan lossen, want de tegenpartij wilt dit helemaal niet.
1 0
T.reckveugel
Ajax schijnt 5 miljoen te bieden, is niet genoeg volgens Kasem
0 0
JariJari
wtf dat is veel te veel. Als de sodemieter dat bod van tafel mag ik hopen. Laat maar voorkomen
3 0
Rukboor
Gewoon voor de Rechtbank, er is al zoveel gedaan en de familie zal Ajax toch blijven gijzelen zonder gerechtelijke uitspraak helaas.
Jammer dat het zo moet, maar ze vragen er zelf om.
0 0
heinp
Peter R de Vries was de enige in Nederland die in de 14 e minuut niet klapte na het overlijden van Cruijf en tegen kanker .
Een erg warme man zoon van een dominee .
4 0
Redrum
Ik krijg in dit hele gebeuren sterk het vermoeden dat de onderlinge wrijving vooral ontstaan is en in stand gehouden wordt door de advocaat van de familie Nouri. Wat kan je Ajax nou daadwerkelijk verwijten in deze zaak? Zij hebben dit ook nooit gewild en zij zullen ook altijd de intentie gehad hebben om Appie te redden. Dat dit niet gelukt is blijft enorm pijnlijk, maar ik denk niet dat het veel zin heeft om in deze zaak met vingertjes te gaan wijzen. Het is gewoon een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest die geleid hebben tot een ongekend drama. Dat Ajax alle zorg vergoed en misschien nog Nouri zijn salaris blijft doorbetalen zou ik een mooi gebaar vinden. Ik krijg alleen sterk het vermoeden dat meneer de advocaat tientallen miljoenen van Ajax wil zien en ik snap best dat Ajax hier niet in mee wil gaan. Voor Ajax is dit net zo goed een drama als voor de familie Nouri. Natuurlijk is het voor de familie veel erger, maar Ajax is ook een verliezer in deze kwestie.
5 0
Terugnaardemeer
Wie zich laat vertegenwoordigen door een advocaat of zaakwaarnemer is zelf verantwoordelijk voor het handelen van die advocaat of zaakwaarnemer. Echt waardeloos als een speler zegt dat hij het niet wil hoe zijn vertegenwoordiger handelt.

Ik zou niet weten waarom speler of in dit geval de familie als slachtoffer van hun vertegenwoordiger gezien kan/mag/moet worden.
1 0
MisterAFCA
Er is daar toch echt daadwerkelijk laakbaar handelen vertoond. Gister nog duidelijker geworden. Als (zoals de regels voorschrijven) de AED direct was aangesloten was er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geen blijvende schade geweest bij Appie. Of zeer minimaal. Dat is hoe je het wend of keert gewoon ernstige nalatigheid met verschrikkelijke gevolgen.

Dan kunnen we hier de moraalridder uit gaan hangen en roepen dat er geldwolven om Nouri heen lopen. Dat Kasem de boel opnaait en noem maar op, maar ff focking serieus! Het zal je kind maar zijn! Je kind! Die als kastplantje ligt te vegeteren omdat iemand niet de juiste voorschriften heeft opgevolgd... iedereen hier had gek geworden en de onderste steen boven gewild.

Je hebt als ouder zo verschrikkelijk veel pijn dat je iets zoekt om aan vast te houden, iets om je pijn te verzachten en iets om het ook maar een klein beetje te rechtvaardigen.

Boos zijn is makkelijker dan pijn en verdriet onder ogen komen. Laat deze mensen gaan voor wat zij denken nodig te hebben ook al is dat 40 mio. Het is hun ventje, Het is hun goedrecht.
2 -3
GlennB
" Als (zoals de regels voorschrijven) de AED direct was aangesloten was er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geen blijvende schade geweest bij Appie. Of zeer minimaal. "

Een reanimatie zal bijna altijd schade geven, ongeveer 5% van de mensen die reanimeerd wordt zal geen tot milde schade ondervinden. Sport op hoog niveau na een hartstilstand is vrijwel uitgesloten.

" Die als kastplantje ligt te vegeteren omdat iemand niet de juiste voorschriften heeft opgevolgd... iedereen hier had gek geworden en de onderste steen boven gewild. "

Medische missers of mislukte operaties gebeuren ook en de vergoedingen liggen in Nederland voor dat soort zaken laag. Rijd iemand jouw in puin en blijf je achter met een dwarslaesie krijg je eenmalig rond een 100.000 euro uitbetaald. Het probleem wat ik zie is dat hun eis buitenproportioneel is hoe zuur dat ook voor sommige zal klinken. Ik denk dat er weinig mensen een bedrag van tussen de 3-5 milioen zullen weigeren als je rekening houd met het feit dat je in een normale procedure niet eens een fractie van dat bedrag zal krijgen. Voor een ander zal het gewoon betekenen dat de stekker er uit gaat en dat het einde oefening is.
2 0
AFCA020!
Helemaal eens!

Jouw suggestie is al van kracht. Ajax heeft destijds zijn contract geupgrade, daarnaast betaald(e) ajax zijn zorg- en revalidatiekosten. Ook wilde Ajax zijn contract met tien (!!!) jaar verlengen... maar kasem en andere ordinaire geldwolven dichtbij appie gaan (vermoedelijk tegen Appies wil en tegen alles waar hij voorstond) nergens mee akkoord. Die gaan liever recht tegenover elkaar staan. Ik schat (als buitenstaander) alleen vader Mohammed anders in. Hij is meer als zoon appie. Hij heeft goedheid in zich. Zijn broers en kasem schat ik echter anders in. Die zin zeg maar niet gauw tevreden
3 0
Bjorn
Als de familie op het standpunt staat dat Nouri een topspeler was geworden en dus X miljoen had verdiend en Ajax op het standpunt staat dat je dit nooit kan aantonen/bewijzen en Nouri sowieso nooit meer had kunnen voetballen, kom je er nooit uit want dan praat je over een enorm verschil van inzicht/mening.

Noot; dit haalde ik min of meer uit de artikelen van de afgelopen 24 uur, ik weet niet of dit het grote pijnpunt of het enige pijnpunt is.
1 0
T.reckveugel
Plan B is de kledinglijn van Mikki, de vrouw van Frenkie. Zullen ze nodig hebben, kantoor Peter R de Vries verliest in de regel de zaken die ze aanspannen.
Het gekozen pad om Ajax als het niet naar wens verloopt in DWDD aan te vallen houdt na vandaag in ieder geval op. Vanavond al Peter de Grote zelf bij RTL Boulevard, dan zijn we op het echte niveau van kantoor de Vries beland.
Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.
En de plucheplakkers blijven als tijgers op de berg geld zitten
1 0
T.reckveugel
Peter R: ik ben al 50 jaar voor Ajax, het is geen warme club.
Koekoek!
Waar was deze pleurismongool toen Cruijff het mes in de rug kreeg, dat mes dat later nog eens onder goedkeuring van Peter R. en al zijn plucheplakkende vrienden door het volgevreten varken Henrichs omgedraaid werd?
Schaamteloos figuur en nog dom ook, selectieve verontwaardiging en dubieus in dit verhaal
5 -3
blessure
Ik had van de familie van Nouri, toch ook wel een positief geluid verwacht t.o.v. AJAX.
Maar zij zwegen.
Nu bleef, door de advocaat, een heel negatief beeld over.
Onbegrijpelijk is, als het meningsverschil nog niet opgelost is, de advocaat een extra centje mee pakt, met zijn boek.
Ik vind dat , eerlijk gezegd, niet netjes.
8 0
AFCAMM
Hij is niet hun advocaat.
Hij is een advocaat en hun woordvoerder.

Dat zijn familie niets zei betekent misschien wel dat het simpelweg niet heel fijn verlopen is tot dusverre. Moeten ze dan liegen (als dat zo is) en Ajax een veer in de reet steken? Dat ze niets negatiefs zeggen vind ik zelf al best knap..
3 0
Rukboor
De advocaat van de familie Nouri was advocaat Beer, en daar was al overeenstemming mee in 2018 tussen de fam. Nouri en Ajax.
Maar als je als familie Rupsje Nooitgenoeg je hele leven over de rug van zoon Abdelhak (Appie) als miljonair wil verder leven stel je gewoon hogere eisen toch?
En dan speel jet via de media met behulp van Advocatenkantoor De Vries
0 0
ram
Ik vind het erg mooi hoe de familie en Ajax toch van elkaar blijven houden en dat ook altijd duidelijk laten blijken. Ook logisch dat de familie (juridisch) e.e.a. wil afronden. Ik kan niet beoordelen of Ajax hier te star in is of niet; dat hangt af van waar ze precies over praten/onderhandelen.
0 0