'FIFA wil contracten en transferperiode verlengen'

BartVeenstra, 26-03-2020 om 14:20, 2429 views, NU.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De coronaviruswerkgroep van de FIFA heeft voorgesteld om alle huidige aflopende contracten in de voetbalwereld te verlengen tot het einde van de uitgestelde binnenlandse competities. Bovendien onderzoekt de FIFA of de transferperiode aangepast kan worden, zo schrijft NU.nl op basis van vertrouwelijke documenten die persbureau Reuters heeft ingezien.

Vanwege het coronavirus zijn de meeste competities in Europa stilgelegd. Het EK werd al een jaar uitgesteld en zodoende is er door de UEFA ruimte vrijgemaakt om de competities op een later moment uit te spelen. In eerste instantie dacht men aan 30 juni als einddatum, omdat op dat moment veel spelerscontracten aflopen. Met het voorstel van de FIFA om de contracten automatisch te verlengen, is er meer tijd om de competities uit te spelen.

Het gevolg van het verlengen van het huidige seizoen zal ervoor zorgen dat het nieuwe seizoen later zal beginnen dan gepland. De FIFA wil om die reden de transferperiode uitstellen, zodat clubs zich goed kunnen voorbereiden op een nieuw seizoen. Reuters meldt dat de voorstellen later op donderdag binnen de FIFA worden besproken. Op dit moment zijn er formeel nog geen beslissingen gemaakt.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Libero
Ben heel benieuwd hoe ze dat willen toepassen op spelers die daar geen zin in hebben en op spelers die dit seizoen niet meer in actie willen komen uit angst voor besmetting.
Ook bij de FIFA gaat het (zoals altijd) primair om geld...
Om met een flaporige AD te spreken: Kappen met die shit!
1 0
De_Realist
Hartstikke leuk dat ze dat willen, maar tenzij hier specifiek een clausule in het contract voor staat kan je spelers/coaches NOOIT verplichten om langer in dienst te blijven.
1 0
Bjorn
Volgens mij ga je dat nooit voor elkaar krijgen kijkende naar de arbeidswetgeving.
2 0
mgtow
Idealistisch geleuter en juridisch onmogelijk. Tot hoelang wil je het wel niet rekken dan want het is niet zo dat we binnenkort weer geen voetballen ofzo
3 0
CDS
Tja, de fifa stelt hier alsof zij wat te zeggen hebben over de arbeidswetgeving wereldwijd. Gaat natuurlijk nooit werken.
6 0
gi0vanni
Goed idee indien ze dit seizoen gaan afmaken. Volens mij was de regel net als bij Schone dat als je voor een club Europees voetbal hebt gespeeld je in het zelfde seizoen niet voor een andere club Europees uit mag komen. Anders zou het dus kunnen dat een club een topspeler koopt die niet eens Europees inzetbaar is.
0 -1
Libero
Los van wat trodat zegt, wat absoluut klopt, mogen spelers wel degelijk voor twee clubs uitkomen in Europees verband in één seizoen.
0 0
trodat4030
Bijna, het heeft niets met Europees voetbal te maken (speelde Genoa ook niet), je mag domweg niet voor méér dan 2 clubs officiële wedstrijden in 1 seizoen spelen.
2 0
gi0vanni
Heb het niet goed verwoord maar ik bedoel dit. Het heeft WEL wat met Europees voetbal maar het zijn idd twee regels. Zowel voor meer als 2 clubs spelen als niet Europees uitkomen voor 2 clubs in het zelfde seizoen klopt.
0 0
Redrum
Rust maar goed uit jongens. Dat wordt straks een jaar lang elke week 2 wedstrijden spelen.
0 0