Bodul speelt door in Belarus: 'President het probleem'

BartVeenstra, 26-03-2020 om 13:05, 4883 views, The Courier |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Darko Bodul snapt er helemaal niets van dat hij nog moet voetballen. De spits speelt inmiddels voor Shakhtyor Soligorsk in Wit-Rusland en in dat land wordt ondanks de coronacrisis gewoon doorgespeeld alsof er niets aan de hand is.

'Toen ik hoorde dat de competitie ging beginnen (de Wit-Russische competitie begon vorige week, red.), was dat een enorme teleurstelling voor mij. Eerlijk gezegd was het schokkend', spreekt Bodul zich uit tegenover The Courier. 'Iedereen hier in Wit-Rusland kijkt het nieuws. We weten wat er in de rest van Europa gebeurt en toch blijven wij spelen. We kunnen er niets aan doen. De rest van het land vindt het ook gekkigheid en de mensen gedragen zich op de juiste manier.'

Waar gaat het dan fout in Wit-Rusland? Bodul weet het antwoord. 'Het probleem is de president van Wit-Rusland, Alexander Lukashenko, die het land regeert met een ijzeren hand. Hij heeft het coronavirus beschreven als een psychose. Hij houdt ervan om de grote baas te spelen. Gelukkig neemt niemand hem serieus en ondanks dat de regering officieel geen maatregelen heeft genomen, zijn er minder mensen op straat en blijven alle oudere mensen binnen.'

Leuk is het op dit moment niet voor Bodul in Wit-Rusland. 'Ik kan geen kant op. Mijn vrouw en zoon wonen in Amsterdam en zij mogen op dit moment niet reizen. Ik ben bang dat ik ze voor een lange periode niet kan zien, dus dat wordt een moeilijke tijd voor mij.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax
die president mag dan een mafklapper zijn maar op dit gebied zit ie dichter bij de waarheid als de rest van de wereld.
corona heerst jaarlijks doorgaans in de periode van november-juli ofzo.
het coronavirus van dit jaar is niks bijzonders voor zover we kunnen zien, behalve dat ze het uitvergroten in de media, paniek zaaien, het echte virus, namelijk angst verspreiden en iedereen geinfecteerd verspreid het verder en sterkt het aan. er worden testen gedaan op corona, met name op ernstig zieke (waar je uberhaupt al hogere percentages verwacht). en we zijn nog steeds ver weg van hoeveel virologen verwachten te zien van doden waarbij corona aanwezig is.
https://www.youtube.com/watch?v=p_AyuhbnPOI
https://www.pnas.org/content/116/52/27142

Ik zie bejaarden die zo bang zijn gemaakt dat ze publiekelijk rondlopen met inlegkruisjes voor hun mond. al die paniek en stress is sowieso niet goed voor je, maar nu gaan (oudere) mensen die normaal gewoon thuis uitzieken/hoesten of als ze al naar de dokter gaan gewoon te horen krijgen dat ze een griepje hebben met doodsangsten naar het ziekenhuis.

En wat gebeurt er ondertussen? het besmette (met angst) volk roept dat overheden te weinig doen dat ze meer vrijheid moeten afnemen onder het mom van veiligheid van deze niet/half bestaande boogieman. en overheden die die macht pakken die mensen in hun huis opsluiten, die allerlei tracering dingen gaan gebruiken zoals telecominformatie gebruiken om te zien wie waar komt wie met wie omgaat etc. en noem het allemaal maar op.. dit is de nieuwe 9/11 en als het allemaal voorbij is word er wel iets teruggedraaid maar lang niet alles.
Het speelt allemaal een heel eind zo uit als beschreven in het scenario lockstep beginnend op pagina 18 van dit rockefeller foundation document uit 2010: http://www.nommeraadio.ee/meedia/pdf/RRS/Rockefeller%20Foundation.pdf

Maar het gaat ook vooral over de economie die ze in laten storten (ook al stond dat sowieso al te gebeuren) ze gaan weer volle bak geld printen en hebben iets om de schuld aan te geven.

mijn voorspelling wat betreft het virus: in juli claimen overheden de credits dat het nagenoeg gestopt is en in november ofzo gaan we weer verder totdat ze het vaccin presenteren wat ze ons allemaal willen opdringen daarna hoor je er nooit meer iets over, zoals je er nooit wat van gehoord hebt, behalve als schuldige voor de economische crash. tot pak em beet 100.000 mensen zullen op de dodenlijst staan wereldwijd, wat niks meer dan normaal is.
1 -5
Toby1900
De corona is je naar je hoofd gestegen pik.
1 0
Middenweg401
Over maflappers gesproken..
Maar als ze dit (hopelijk) met redelijk binnen de perken kunnen houden, dan gaan er waarschijnlijk nog veel meer net as jij lopen roepen dat er niks aan de hand was (omdat ze het virus namelijk niet kunnen zien, en geen idee hebben van hoe het er in de ghz aan toe gaat).
3 -1
AFCAjax
redelijk binnen de perken.. ik garandeer je dat als hier nooit geen paniek over gezaaid was dat alles gewoon business as usual zou zijn in alle ziekenhuizen. en uiteraard gaan jullie en met name overheden credits nemen dat niet de helft van de wereldbevolking is uitgeroeid door dit virus..
het is allemaal onzin. de cijfers zijn 3x niks. coronavirussen zijn jaarlijks in vele malen meer mensen die doodgaan aanwezig.
1 -2
OdjePils
Jij bent ook een dorpsgek!
1 0
Ajacied33
Hij mag wel gaan oppassen met wat ie zegt over die president.
2 0
AjaxDaniel
Hij heeft wel lef om zulke dingen te zeggen over die dictator.
2 0
Cisco2
Tja, als je in het grootste dictatuur van Europa gaat spelen dan weet je dat je rare dingen kunt verwachten.
0 0