Pas in 2021 weer volle stadions: 'Zou zeker kunnen'

BartVeenstra, 26-03-2020 om 07:50, 4805 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De kans bestaat dat er pas in 2021 weer gevoetbald kan worden in volle stadions. In Duitsland sprak een viroloog al zijn vrees uit dat er pas in 2021 weer met publiek gevoetbald kan worden en dat doemscenario wordt niet ontkend door hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters.

In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt hij: 'Het zou zeker kunnen, dat is echt niet zo irreëel', aldus Niesters, die wel enigszins positief wil blijven. 'Voetbal in lege stadions lijkt me dit najaar wél een optie.'

RIVM-onderzoeker Jacco Walinga vraagt zich hardop af hoe belangrijk voetbal is voor de verspreiding van het virus. 'Verder ga ik mee met de woorden van Ronald Koeman: "Dit is voetbal en niet het belangrijkste in het leven." Of de eredivisie in augustus weer van start kan gaan: ik durf er geen harde voorspelling op los te laten.'

Tot slot komt epidemioloog Patricia Bruijning aan het woord. Ook zij heeft niet direct positief nieuws te melden. 'Ons bereikt steeds meer informatie dat de meeste besmettingen binnen het gezin plaatsvinden. Maar dat betekent niet dat je massale bijeenkomsten zomaar door kunt laten gaan. Er zijn gevallen bekend van "superverspreiders", die daar in één keer heel veel anderen besmet hebben.' De krant besluit zelf met weinig hoopgevende woorden: '2020 wordt het jaar van corona. Héél 2020, niet alleen de eerste helft.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Ter aanvulling. Alleen 70plussers krijgen na oktober nog een paar maanden langer een stadion verbod. Zij zullen langer thuis moeten blijven, terwijl economie weer op gang komt. Er is in Nederland nog niemand onder de 50 overleden.
0 0
louis60
Gelul. Binnen drie maanden komt er een medicijn en dan zijn de grootste problemen eind december voorbij. April volgend jaar vaccin en dan is alles weer normaal in voetballand.
0 0
Middenweg401
Zeer logisch dit. Uiteraard moet je momenteel per moment kijken in het midden van een crisis, maar je mag er wel rekening mee houden dat dit idd een reëler mogelijkheid is.
Stel je krijgt de boel onder controle.. Dan moet je het wel uitzingen tot er een vaccin is. Ik denk dat je beter je verlies kunt nemen in de amusements industrie (festivals, concerten, sport stadions) en dat gezamenlijk dragen, dan nog een paar klappen voor je totale economie. Massa bijenkomsten zijn bloedlink voor het opnieuw oplaaien.
0 0
Bjorn
Veel te ver vooruitkijken. Situatie per maand bekijken, kan snel gaan in de wereld.
0 0
JariHeijden
Tja, die is wel heel erg koffiedik kijken. Laten we het allemaal maar even afwachten.
0 0
gebruikersnaam
"Ons bereikt steeds meer informatie dat de meeste besmettingen binnen het gezin plaatsvinden" Ja hèhè, iedereen zit alleen nog maar thuis met zijn gezin. Er gaat er 1 boodschappen doen, raakt daar besmet en steekt vervolgens het eigen gezin aan.
0 0
Koekepeer
Precies wat ik dacht. Maar je kunt het ook anders interpreteren: wel naar Ajax, Defqon1.1, Mysteryland of wat je maar leuk vindt en nooit meer naar huis.
0 0
gebruikersnaam
hahaha, de wereld wordt ineens een stuk mooier :-)
0 0