AD: 'Steeds meer geluiden om seizoen te stoppen'

BartVeenstra, 26-03-2020 om 07:20, 11314 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Algemeen Dagblad schrijft donderdagochtend dat in de voetbalwereld steeds nadrukkelijker geluiden klinken dat het beter is om het huidige seizoen maar te stoppen. Men beseft dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan, want veel clubs missen dan acuut een enorme berg aan inkomsten.

Denk aan de kaartverkoop, de horeca en mogelijke sponsor- en tv-inkomsten. Bovendien komen banen op de tocht te staan. En dan heeft men het nog niet eens gehad over de sportieve gevolgen als promoties, degradaties en de verdeling van de Europese tickets. 'Er leven tal van vragen bij clubs', zegt Serge Rossmeisl van de Federatie Betaald Voetbalorganisaties. 'Verzekeringen, spelerscontracten, FIFA-reglementen, arbeidstijdverkorting, belastingvraagstukken: we gaan van de ene conferencecall in de andere. Clubs zitten in een vacuüm. Net als veel andere bedrijven verliezen ze veel omzet, dus het is begrijpelijk dat ze de opties nog even open willen houden. Van de andere kant: deze onzekerheid leidt ook weer tot zorgen.'

'Niet naar de kapper, maar wel met elf man naast elkaar op de reservebank?'

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee komt ook aan het woord in de krant. Hij vindt het geen verstandige uitspraak wanneer men roep dat het voetbal zo snel mogelijk weer moet beginnen. 'De gezondheid van ons allemaal, daar gaat het nu om. Het valt niet uit te leggen dat we niet naar de kapper mogen en anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, maar wel snel weer met elf man naast elkaar op een reservebank moeten zitten. Ik denk dat we pas moeten gaan voetballen als de maatschappij weer opengaat. Eerder niet. Hoe jammer dat ook is', spreekt hij klare taal.

Cees Roozemond, directeur van sc Heerenveen, is het met Ultee eens. 'Veel mensen overlijden of liggen in ziekenhuizen, iedereen is angstig en onzeker', aldus Roozemond, die wel begrijpt dat andere clubs er anders over kunnen denken. 'Met Heerenveen zitten we precies in de middenmoot. Oké, wij maken nog een kans op de play-offs, maar dat is natuurlijk relatief vergeleken met de landstitel, waaraan de Champions League-miljoenen zijn gekoppeld. Hetzelfde geldt voor clubs die promoveren of degraderen. Ik kan me heel goed voorstellen dat die clubs willen dat de competitie wordt afgemaakt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Hoe je het wendt of keert, er zal altijd iemand er niet mee eens zijn, dus er moet gewoon een keuze gemaakt worden. Is het dan niet het eerlijkst om de stand van voor de winterstop te pakken? Iedereen had op dat moment tegen elkaar gevoetbald en evenveel wedstrijden gespeeld. Maar goed zal wel niet gebeuren, want dat betekend dat ajax kampioen wordt! en oweee als dat gebeurt!
0 -2
Meerkoet
Niemand mag iets uitsluiten zolang het niet zeker is, en de rest is gis werk.
Wat we wel weten is dat het gemiddelde effect in Azie en Italie minimaal 4 maanden duurt voor het enigszins te overzien was/is.
Dat zou betekenen dat je begin juli op zijn vroegst kan beginnen met trainen.
Dan is het al gewoon te laat mbt transfers, seizoenskaarten enz enz.
Gewoon de rest van het seizoen weggooien en Aug-Sept beginnen, dan is de samenleving hopelijk corona veiliger.
0 -1
Web
Het blijkt dat het maanden duurt voor dat je longen weer goed zijn, of ze überhaupt weer helemaal goed worden?
Hoe kan je dan in godsnaam spelers bloot stellen aan dit virus?
Speler moeten wel heel dom zijn om te gaan spelen, en de carrière op de tocht zetten

Bizar dat ze bij de KNVB nog twijfelen en wachten met besluit
2 0
PJK54
Ik denk dat de KNVB op signalen uit andere landen wacht welke meldden dat ze de competitie als gespeeld beschouwen en dan ook besluiten te stoppen met dit seizoen. Het is en blijft een hele moeilijke beslissing sowieso is er heel veel geld mee gemoeid, laat ik wel stellen dat geld nooit een drijfveer mag zijn maar onlosmakelijk verbonden is met het voetbal.

Welke beslissing er ook genomen wordt er zullen altijd clubs zijn die in verweer komen en het juridisch aan gaan vechten ondanks dat er redelijk duidelijke regels zijn.

Ik wens ze daar in Zeist heel veel wijsheid.
0 0
Redrum
Ik denk dat je het met geen enkele beslissing goed kan doen. Er zullen altijd mensen ontevreden zijn. Het lijkt me het beste dat de Uefa een beslissing neemt die voor alle competities geldt. De knvb durft duidelijk niet zelf te beslissen.
1 0
Web
Er is maar een beslissing goed
Nooit de spelers bloot stellen aan dit virus
Kan maanden duren dat je longen weer goed zijn, of het komt überhaupt nooit meer goed
1 0
PJK54
Klopt gezondheid van wie dan ook gaat boven alles.
0 0
trodat4030
Ik denk dat het onvermijdelijk is. Elke dag nog steeds meer zieken erbij en meer doden dan de dag ervoor. Zolang die trend niet significant omkeert, hoor je eigenlijk niet eens na te denken over voetbal. Daarentegen is er zóveel geld mee gemoeid, dat de KNVB een slag om de arm moet blijven houden. Voor alle clubs is er veel aan gelegen om het seizoen uit te spelen en zolang het in theorie nog kan, zal de KNVB geen knoop doorhakken, dat kunnen ze niet maken naar de clubs.

Het probleem is gewoon het ongeduld bij het publiek, iets dat voortkomt uit verveling. Men wil maar nieuws hebben om ergens over te kunnen praten. Dat krijg je er ook van als je in het dagelijks leven totaal doodgegooid wordt met nieuws en het plots stokt.
0 0
Van Reenen
Ik stel voor dat Sjors Ultee, trainer van Fortuna-Sittard de nieuwe baas wordt van de KNVB. Eindelijk iemand die over de werkelijke zaken nadenkt en spreekt. Deze Sjors praat over de realiteit. Mensenlevens, ook die van voetballers, zijn belangrijker dan het zakkenvullers van een paar gekken in Zeist.
Dan kan die trekpop Gudde oprotten.
4 0
Benleiden
Hij zegt altijd nuttige dingen. Alleen is hij vanaf het begin een beetje stuk gemaakt door VI. Daar zijn de heren nogal goed in. Ze hebben het weleens gehad over afgunst in dat programma, en dat het zo’n grote rol speelt in onze huidige maatschappij. Echter doen zij er net zo hard aan mee, zij het in een verkapte vorm.
0 0
ajaxminimax
Juist. We moeten er nu gewoon mee stoppen. Hoe moeilijk dat ook is, maar voetbal is nu echt bijzaak. Het hele land ligt op zijn kop en dat zal nog wel een poosje duren. Stoppen geeft voor iedereen duidelijkheid. Na 30 juni voetballen is helemaal waanzin, dan kom je direct volgend seizoen ook in de knoei aangezien er een EK is.
1 0
Ron403
Dat lijkt mij ook het beste. Ben wel benieuwd hoe ze de Europese plaatsen gaan verdelen. Huidige stand, historie, of toch anders?
0 0
noppenkoning
Stel je voor dat dit vorig jaar was gebeurt na Juventus uit, nooit hebben geweten of we de CL hadden gewonnen, misschien nog wel frustrerender dan hoe het nu gelopen is.
0 0
Mokum2018
Ze hadden aangegeven dat Atalanta - Valencia wel eens de oorzaak was van de epidemie in Italië. Kun je nagaan als Ajax wel door was in de CL en Atalanta had geloot, was hier dan gebeurd wat in Italië nu is gebeurd? Het is koffiedik kijken maar toch.....
0 0
Redrum
Ja of als ze Ajax- Twente gewoon door hadden laten gaan, zoals de knvb van plan was met al die Brabanders in de Arena.
0 0
Ron403
Ik denk niet dat het frustrerender kan dan Spurs thuis hoor... misschien alleen als het in de finale zo was gegaan.
0 0
Koekepeer
Dat hangt van het spelbeeld af, maar veel erger kan het niet hoor
0 0