'Spelers hebben aangegeven niet meer te willen spelen'

BartVeenstra, 25-03-2020 om 14:55, 24732 views, NU.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De spelersvakbond VVCS wil dat de KNVB snel duidelijkheid geeft over het wel of niet hervatten van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Meerdere spelers hebben al aangegeven niet meer te willen voetballen vanwege de uitbraak van het coronavirus, zo vertelt VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko in gesprek met NU.nl.

Levchenko ziet dat de spelers inmiddels al een paar weken thuis aan het trainen zijn. 'Maar waar doen ze het eigenlijk voor?', vraagt hij zich af. 'Zij willen weten waar ze aan toe zijn en dat weet nu eigenlijk niemand. Wij hopen dan ook vandaag meer te horen van de KNVB', spreekt Levchenko duidelijke taal.

De KNVB werkt momenteel aan drie scenario's en het is daarbij mogelijk dat de competities worden uitgespeeld zonder publiek. 'Als de competities na het einde van de eerste maatregelen op 6 april wordt hervat, dan staat dat haaks op het nieuwe beleid van het RIVM en het kabinet. Met spelers, stafleden en cameramensen zit je bij een wedstrijd zonder publiek al snel op honderd aanwezigen. Dat is dan lastig te verantwoorden naar de maatschappij', zegt Levchenko.

Een oplossing voor de competities is lastig, zo weet Levchenko. 'Ik vind dat je Ajax absoluut niet mag uitroepen tot kampioen. Dat scenario wil je te allen tijde voorkomen. Dan nog eerder het seizoen ongeldig verklaren, maar dan zit je weer met de verdeling van de Europese tickets en worden AZ en Willem II waarschijnlijk gek.'

De kans dat er nog gevoetbald wordt, lijkt klein. Al helemaal omdat spelers hebben aangegeven voorlopig niet meer te willen voetballen. 'En ik begrijp ze heel goed. Ze maken zich niet zozeer druk om zichzelf, omdat ze in goede conditie zijn, maar ze zijn wel angstig dat ze familieleden besmetten. Die lopen wel een risico en daarom is het oppassen geblazen', aldus Levchenko, die tot slot duidelijkheid schept. 'Als je weer gaat voetballen, moet je zeker weten dat er geen tweede golf van het coronavirus komt.'

Ajax Showtime is bezig met een onderzoek om haar content beter af te stemmen op uw wensen en behoeftes. Wilt u deelnemen? Zo helpt u ons als website vooruit. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 2 minuten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Wat ik al eerder schreef:
Huidige stand is bepalend voor plaatsing Europees voetbal.
Laat de KNVB aan ieder ziekenhuis een kampioenschaal uitreiken.
Clubs moeten niet zeiken, hier heeft niemand om gevraagd.
2 0
FCMax
- Geen kampioen uitroepen
- Of ADO en RKC eruit of niemand
- Cambuur en de Graafschap erbij
- Ajax de CL in, AZ vCL, Feyenoord EL, PSV vEL en dan het ticket dat over is door de bekerfinale of naar Utrecht, of Willem II en Utrecht er voor laten spelen in een onderlinge wedstrijd (zonder publiek).
2 0
AFCA020!
Psv EL en Willem 2 vEL (Europese ticket voor de beker is hoger dan de comp, dus stel je geeft die aan Willem II, dan hebben zij het beter voor elkaar terwijl de ranking anders doet vermoeden)

Knvb beker of niet spelen of ipv de Johan Cruijff schaal begin volgend seizoen. Hier kan je dan alleen geen Europees ticket meer aan verbinden, dus dan krijgt de winnaar alleen het prijzengeld en het zilverwerk.

En wanneer je hem net als de comp nietig verklaart, dan spelen Ajax en Az onderling de JC Schaal en begin je seizoen 20-21 zo normaal mogelijk. Behalve dan dat je met 20 clubs bent. De nr’s 17-20 directe degradatie en 2 clubs terug. Of (om de kracht te waarborgen voor 21-22) 18-20 directe degraderen en alleen de kampioen van de kkd promoveren. Nr 17 (en eventueel 16) de nacompetitie in
0 0
greinsje
geen kampioen aanwijzen. niemand degraderen, Cambuur en de graafschap erbij volgend seizoen. en CL en EL tickets verdelen op de behaalde punten in Europa van de afgelopen 5 jaar.
1 0
Middenweg401
Een niet uitgespeeld seizoen levert geen kampioen op. Dat is vrij logisch.
Gezien afgelopen jaren en stand verdient Ajax de CL veruit het meest, maar dat zal nog wel een discussie worden.
1 0
brullie
neh is geen discussie toch?
0 0
Bjorn
Verklaar het seizoen ongeldig en gebruik de huidige stand voor de Europese plaatsen. Cambuur en Graafschap erbij, volgend jaar eredivisie met 20.
1 0
MPAjax
knvb zal gewoon beslissen om de competitie te schrappen, zo zijn ze wel
0 0
ovopiet
Halverwege het seizoen had iedereen een keer tegen elkaar gespeeld. Misschien was dat een goed moment voor de eindstand.
0 0
Caparzo
Puur objectief gezien (zonder Ajaxbril) is dit de eerlijkste wijze, en zou niet willen uitsluiten dat het daarop aan gaat komen:

2020 geen landskampioen, en (er vanuit gaande dat dit veilig kan)
(1) de inhaalduels storm ergens in juni spelen zonder publiek,
(2) de bekerfinale 3/4 dagen daarna spelen zonder publiek,
(3) de playoffs 3/4 dagen daarna spelen zonder publiek,
(4) en de CL/ED Tickets verdelen a.d.h.v. stand na 26 duels, de playoffs en de bekerkampioen,
dan het seizoen gauw vergeten.

Objectief gezien heeft AZ natuurlijk nog het recht om 1e te kunnen worden al zit ik daar door mijn Ajax-bril kijkend ook totaal niet op te wachten. FCU kan nog 5e worden (al maakt dat niks uit voor EL Playoffs).

De inhaalduels zullen zowel door 010 als FCU volledig worden gezien als warmlooppotjes voor de bekerfinale (plus directe EL ticket) waarin ze voor alles heel willen blijven, dus zowel wij als AZ winnen zeer waarschijnlijk (bij lege tribunes). Niemand kan wat te zeiken hebben en wij lachen als laatste.

Wel hopen dat de CL-Finale 19/20 nog gespeeld gaat worden, anders alsnog voorronde.
1 0
Dennis129
Er wordt niet meer gevoetbald! Dus ook niet 1 wedstrijd van Ajax. Die is dan ook gevaarlijk. Jezus wat een theorieën worden er toch bedacht
1 0
Babayaka
Objectief gezien moet az teruggezet worden naar de 4de klasse, met hun sjoemel stadion.
Een geluk dat er geen slachtoffers zijn gevallen, maar het is de zoveelste x dat ze met vals spel een goede selectie bij elkaar trachten te scharrelen, ten koste van de veiligheid van niets vermoedende supporters. Ik vind persoonlijk dat er erg makkelijk overheen is gestapt. En dan nu belonen met directe plaatsing voor de cl?????
1 -5
Mikenick
Je misbruikt het woord objectief.
0 0
Santiago
Wat een gelul.
1 0
Radie125
Je kan ook het hele seizoen schrappen van alle competities en doen alsof we net seizoen 18/19 hebben gehad. Betekend Ajax en PSV voorrondes CL etc etc
0 -1
Leprechaun
Spelers lopen zelf ook wel degelijk risico. Wat als je besmet raakt en chronische longproblemen krijgt? Einde carrière...
1 0
Jan Doedel
Als ik deze man hoor of zie moet ik spontaan poepen.
Zgn intellectuele prietpraat van deze man bij Studio Voetbal is ook alleen maar onzinnig open deuren intrappen, heeft nooit een mening. En nou opeens wel een mening? Nee dat niet maar als Ajax maar niet kampioen wordt dan is alles goed. Zo iemand moet lig de schijn ophouden van onpartijdigheid.
Op basis van wat is hij eigenlijk voorzitter geworden?

Vreselijk figuur!
0 0
Radie125
gelukkig genoeg wc papier gehamsterd
0 0
Arie Vink
Aandoenlijk hoe ik voetbalsupporters nu hoor schreeuwen om onderling resultaat ipv doelsaldo. Echt te triest voor woorden. Seizoen stopt hier, niemand is kampioen, Ajax gaat de CL in en AZ vCL. Klaar. Enige juiste oplossing.
1 0
bremovic
Gewoon ongeldig verklaren en idd de europese tickets verdelen en kijken naar teams van de afgelopen 5 jaar. Dus Ajax meteen cl PSV dan vooronders of toch az en az en Feyenoord el tickets
2 -1
DemyV
Wat maakt het kampioenschap nog uit? Is er iemand die trots gaat lopen als een pauw hier en deze titel viert? Spandoeken met #35, laat me niet lachen. Laat staan de spelers. Nietig verklaren, Europese tickets verdelen op basis huidige stand en nokken dit seizoen.
2 0
Maxipaxi
En ‘absoluut’ ook hè? Rare 4US!
1 -1
tonny
levchenko wie is dat, ga aan het werk lijkt me beter
wat een jaloezie hebben ze allemaal als het over ajax gaat
3 -1
afc_red
Stelletje mafklappers bij die KNVB.
Verklaar het seizoen gewoon ongeldig en verdeel de Euro tickets gewoon op basis van de huidige stand en prestaties laatste 5 jaar. We gaan de komende 2 a 3 maanden echt niet meer spelen. Lijkt me ook niet meer dan logisch dat je als speler gewoonweg NIET wilt spelen.

In het geval van nietig verklaren is er geen kampioen en degradeert er niemand. Volgend jaar 20 ploegen in de eredivisie. Meest logisch lijkt mij dat Ajax de eerste CL plek krijgt en AZ de 2e.
Feyenoord en PSV de 3e en 4e plek en Utrecht de EL voor het halen van de bekerfinale.
Is er volgens mij nog 1 plek die dan naar Willem II kan.

Opgelost lijkt me.
2 0
maikelklaassen
En de ploeg die 3e staat in de kkd? Die denkt ook nog te kunnen promoveren
0 0
Web
Helemaal mee eens
0 0
Ajaxxxisdebeste
Wat onzin Ajax is kampioen als het nu stopt.
2 -1
Web
Ajax is geen kampioen, moet je ook helemaal niet willen
Wat is heet waard?
2 -3
MNJ7
En Liverpool dan ? 29 gespeeld 27 gewonnen 1 gelijk
1 0
Web
Hier heb je een punt
0 0
noppenkoning
Wat er ook gaat gebeuren, wij staan momenteel bovenaan en vorig jaar bovenaan. Dus de CL deelname lijkt mij voor 99,9% zeker.
2 0
Multi
Ik snap niet zozeer waarom iedereen het heeft over het seizoen nietig verklaren. De meeste teams hebben 26 wedstrijden van de 34 gespeeld. We hebben het over meer dan 75% van de wedstrijden dus.

Het boeit me verder ook niet zoveel, als we maar die direct plaatsen voor de CL krijgen. Maar ik vraag me af of iedereen zo eensgezind was als een AZ bovenaan had gestaan. Achja daar zullen we nooit achter komen. Maar het mogen inmiddels wel duidelijk zijn dat de KNVB er goed aan doet het seizoen gewoon te beëindigen nu. Zodat je volgend jaar gewoon weer opnieuw kan starten en er nu duidelijkheid is. Ga je dit seizoen nog inhalen zal het alleen maar ten koste gaan van komend seizoen. Onder andere in de fitheid van spelers.
2 0
Brimily
AZ en Feyenoord hebben zich in de underdog rol geplaatst .
terecht dus dat Ajax kampioen word. ze staan bovenaan!
4 0
sucre
Ik verbaas me over al die tokkies (Voetbalprimeur) die maar blijven zeggen dat AZ kampioen moet worden ivm onderling resultaat.. ongelooflijk. Lekker seizoen ongeldig en Europees voetbal op basis van huidige stand. Misschien nog een soort van compensatie voor rest van top 8 of zo met verdeling van startgeld CL (dus niet extra geld voor als Ajax goed prestreert! Alleen startgeld).
1 0
trodat4030
Op het moment is de enige beslissing die de KNVB vandaag kan doen, afkappen. Nu weten zij domweg gewoon nog niet wanneer er gevoetbald kan worden, de enige beslissing die ze met zekerheid kunnen nemen is het seizoen te schrappen. Alle andere scenario's zijn nu nog niet te voorspellen.

Ik vind het nogal vreemd dat spelers per se nú al een zogenaamde zekerheid willen, zijn ze dan zó wereldvreemd dat ze niet begrijpen dat dat niet kan?
0 -1
ajaxdordtt
Waarom zou je nu al schrappen als er, zoals je terecht zegt, nog geen zekerheid is? Het lijkt mij ook sterk, maar schrappen kan altijd nog.
0 0
trodat4030
Misschien niet duidelijk verwoord. De enige harde en definitieve beslissing die de KNVB nu kán nemen is besluiten dat t seizoen over is. Voor élk ander mogelijk scenario is men afhankelijk van tijd of beslissingen van anderen (overheid, UEFA, FIFA). Beslissingen als: we gaan uitspelen miv (noem maar een datum) zitten zóveel haken en ogen aan, dat is met geen mogelijkheid te verzekeren. Daarom snap ik wel dat de KNVB nú nog geen definitieve uitspraken doet.
0 0
ajaxdordtt
Ja dat begreep ik, dat bedoelde ik ook.
0 0
Web
Nee nu schrappen, je moet helemaal niet meer willen spelen
Spelers onder druk zetten om nog te spelen
Het is maar een spelletje hoor
0 0
ambtenaar
Ze doen het voor dat enorme salaris.
"Ze willen weten waar ze aan toe zijn" tja denk dat de MKB'ers hier ook graag een antwoord op hebben.
0 0
MNJ7
Wat een engnek nog eerder seizoen nietig verklaren dan Ajax kampioen..
0 0
trodat4030
Je wordt kampioen op basis van 34 wedstrijden.... Dat waren de regels voor het seizoen begon, het is domweg oneerlijk om deze gaande het seizoen aan te passen.
2 0
ajaxdordtt
Helemaal eens.
0 0
Web
Man ik ben het hier een keer met je eens
0 0
MPAjax
Waar doen ze het voor maar elk normaal denkend mens weet daar het antwoord wel op, ze krijgen een gigantisch salaris dus het zou weggegooit geld zijn als ze niet zouden spelen
0 -1
Redrum
Het seizoen nietig verklaren is wel het meest krankzinnige en oneerlijk wat je kan doen. Iedere ploeg staat op dit moment op de plek waar ze verdienen te staan. De huidige stand als eindstand gebruiken is veel eerlijker dan het seizoen nietig verklaren. Als je Ajax dan niet kampioen wil noemen kan ik dat begrijpen, maar wij verdienen wel die CL-plek. Als je dit seizoen nietig verklaart en je houdt de eindstand van vorig jaar aan voor verdeling van de Europese tickets worden AZ en Willem 2 gigantisch genaaid en heeft psv weer eens hele vieze mazzel.
7 0
NegentigMinutenLang
Slaat nergens op van de KNVB om nog door te willen gaan, maar waarschijnlijk houden ze de schijn op totdat de UEFA de beslissing neemt zodat ze zelf buiten schot blijven.
2 -2
behangdelul
"Waar doen ze het voor?" Nou voor een salaris? Voor dat geld wil ik ook wel fit blijven. Ze moeten niet zo piepen en dagelijks gewoon lekker trainen en fit blijven maw hun werk uitvoeren. Wat een huilies.
2 -2
Rijn1
Waar doen ze het eigenlijk voor? Voor een exorbitant salaris misschien?
2 -3
Radie125
Gudde wil kosten wat het kost voetballen. Waarom vul het maar in.
0 -1
MPAjax
feyenoord kampioen maken natuurlijk
0 0
AjaciedRK
Het was toch al wel bekend dat de spelers verstandiger zijn dan knvb?
1 -1