De Boer: 'Ik vrees het ergste voor Amerika'

StijnDoornhof, 25-03-2020 om 09:30, 7597 views, VBTL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frank de Boer vertelt in gesprek met VTBL over zijn huidige situatie en de gevolgen van het coronavirus in de Verenigde Staten. De Boer is momenteel werkzaam in de VS als trainer van Atlanta United. 

De oud-trainer van Ajax zit in quarantaine. 'Iedereen moet zo veel als mogelijk binnen blijven. Alleen bij hoge uitzondering mag je naar buiten. Zo luiden ook de regels van de club, maar ik zit uit eigen beweging al twee weken thuis. Ik ben wat verkouden. Ik ben ook getest op corona, maar heb de uitslag nog niet binnen. Ik voel me verder prima', aldus De Boer, die zich over zichzelf geen zorgen maakt, maar wel over andere Amerikanen. 'Het werkt hier anders dan in Nederland hè. Veel mensen zijn onverzekerd. Zij kunnen medische zorg in geval van een coronabesmetting helemaal niet betalen. Weer anderen móéten op hun werk verschijnen, omdat ze anders hun baan dreigen kwijt te raken. En je wilt hier echt niet werkloos zijn. Het Amerikaanse systeem werkt prima, als je het gemaakt hebt. Zo niet, dan kun je het knap lastig krijgen.'

De Boer spreekt zijn zorgen dan ook uit. 'Alles ligt op z'n gat, dat gaat zeker mensen de kop kosten. Het ging allemaal zo goed en dan gooit zo'n virus alles in het honderd... Ik vrees het ergste, ook voor dichtbevolkte gebieden en landen. In sommige Amerikaanse staten wonen de mensen ver uit elkaar en kan het meevallen. Ook omdat mensen het echt wel heel serieus nemen.' De Boer heeft niet gedacht aan een tijdelijke terugkeer naar Nederland. 'Het zou niet meer kunnen, maar ik beschouw dit nu ook echt als thuis.'

Het is nog niet duidelijk wat er met de Amerikaanse competitie gaat gebeuren. De Amerikaanse competitie, de MLS, was pas net van start gegaan. 'Misschien wordt besloten alleen de reguliere competities af te werken (geen playoffs tussen oost en west). Dat zou natuurlijk kunnen. Zonder publiek? Dat zou heel triest zijn, maar ik kan me daar wel iets bij voorstellen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
De Amerikaanse maatschappij is gebouwd op het idee dat iedereen voor zichzelf moet zorgen,only the strong survive.
Deze onvolprezen president is nu vast blij dat hij, het toch al niet lekdichte,Obama care om zeep heeft geholpen.
Het hamsteren van wapens zegt ook heel veel, met name over het wantrouwen naar overheid en omgeving toe.

Ik vrees voor de zwakkeren in de VS,zeker onder de leiding van deze egocentrische blaaskaak.
0 0
Caparzo
De voortekenen zijn laat ik het zacht uitdrukken idd niet erg hoopvol daar. Dat kan wel eens gigantisch uit de bocht vliegen met Bérgamo toestanden in het kwadraat, o.a. met dank aan Springbreak als katalysator. Mag echt voor ze hopen dat de piek die er nu onvermijdelijk aankomt na 2/3 weken afvlakt, en anders > totally FUBAR..
2 0
Hagmag
Triest.
0 0
Redrum
Yup, Amerika is de lul.
3 0
AFCA14JC
Ik vrees dat dat een catastrofe wordt. De VS staat in de top 10 slechte health care vd wereld en niemand kan behandelingen betalen door de 'vrije markt/American Dream' systeem. We mogen blij zijn dat we in NL leven waar het relatief gezien nog aardig geregeld is.
5 0
Spectre
Grote kans dat er na dit drama wat aan gedaan gaat worden
0 0
SammyR
Nou, ik moet het nog maar zien. Met Joe Biden als diegene die het tegen Trump op moet nemen hebben de democraten getoond niet geleerd te hebben van 2016, door weer een neoliberale kandidaat te kiezen (die overigens fel tegen een systeem is waar iedereen verzekerd wordt voor ziektekosten.) Amerikanen zijn zo ontzettend gebrainwashed door de media, vooral de oudere mensen, waardoor het echt moeilijk is voor een progressieve kandidaat zoals Bernie Sanders om verandering te bewerkstelligen. Mensen stemmen constant tegen hun eigen belangen in, in Amerika.
4 0
Ansjo
En Bernie Sanders is geen dwaas wil je zeggen? Die komt alleen maar met slechte ideëen. Dat is gewoon een communist.
1 -2
FreddyAX
Ga dan toch maar eens jezelf verdiepen in het communisme en in wat deze man zegt.
In Nederland zou hij bij een PvdA geen gek figuur slaan.
0 0
geDaante
Die heeft alleen maar goede ideeën, gebaseerd op menselijkheid, gelijkheid en empathie.

Dat meteen weer in het extreme trekken door het communistisch te noemen, slaat werkelijk nergens op.

Mensen zijn vergeten waar het om draait in het leven, zijn gehersenspoeld met het idee dat het puur om geld, status, macht, aanzien gaat, en dat het ieder voor zich is. Want zo wil men dat mensen denken en handelen, vanuit het kapitalisme.

Communisme is het ook niet, maar niet zo erg als kapitalisme, want dat zorgt voor extreme verschillen tussen arm en rijk, zelfverrijking, materialisme, het extreme consumeren geen mate meer kennen (uitbuiting aarde/natuur/grondstoffen), dat het ego en eigenbelang voorop komt te staan, met ook weer verwijdering tussen mensne, ieder eigen BV-tje.

En dat terwijl mensen van oorsprong sociale dieren zijn (tribal). Niet voor niks zijn zoveel mensen zoekende en ongelukkig, ookal hebben ze schijnbaar alles.
2 -1
KingSimba
Bernie Sanders is voor Nederlandse begrippen op zijn hoogste centrum-links. Ik zou je eens verdiepen in hoe corrupt de Amerikaanse media zijn.
2 0