UEFA kan Europese competities grote dienst bewijzen

StijnDoornhof, 25-03-2020 om 07:35, 5429 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Telegraaf meldt dat de UEFA de Europese voetbalcompetities een hoop tijd kan verschaffen door de contracten in de voetballerij tot 31 juli te verlengen. De Europese competities hebben dan een maand langer hebben om tot een eindstand te komen.

De UEFA zou de KNVB en alle andere Europese competities een grote dienst kunnen bewijzen. De meeste contracten in de voetballerij lopen tot 30 juni, zoals Ziyech bij Ajax op dit moment. Na 30 juni zal Ziyech contractueel gezien speler van Chelsea zijn. Daarom werd aanvankelijk het doel gesteld om de competities voor deze tijd afgerond te hebben. Maar mocht het de UEFA lukken om op juridisch gebied waterdichte afspraken te maken tussen de spelersorganisaties, clubs en bonden dan zou er eventueel in de maand juli ook nog gevoetbald kunnen worden. 

Maar eerst zal het coronavirus moeten worden bedwongen. 'De KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie horen voor 6 april tot wanneer er niet getraind en gespeeld mag worden. Krijgt het profvoetbal toestemming om voor 1 juni wedstrijden af te werken, dan zal dit sowieso zonder publiek gebeuren. Daarna wordt bekeken of het verantwoord is om weer toeschouwers toe te laten tot de wedstrijden in de Eredivisie en Eerste Divisie.'

Of er überhaupt nog gevoetbald kan worden, is dus afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus. Daarom houdt de KNVB rekening met drie eerder vermeldde scenario's: de competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot 1 juni zonder publiek), afhankelijk van de UEFA worden profcompetities uitgespeeld na 30 juni en de competities worden niet uitgespeeld. 'Bij deze laatste variant zal de KNVB een noodscenario uit de kast moeten trekken waarin wordt bepaald of er eventueel een kampioen en twee degradanten worden aangewezen, welke clubs Nederland vertegenwoordigen in de Champions League en Europa League en wie promoveert naar de Eredivisie vanuit de Keuken Kampioen Divisie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Naast de werkelijkheid. In United Europa zijn de bonden die beslissen a.d.h.v. de thuissituatie. Zo wil de voorzitster van de Italiaanse bond eventueel in juli, augustus of september competitie uit te spelen. In de PL worden ook ander data genoemd. Vanaf juni. Of dit reëel is, kan ik nu niet beoordelen. Maar het lijkt mij dat de UEFA meer moet afstemmen met het voorstel van deze dame in Italië.
0 0
Hagmag
Verlengen tot eind juli.
Spelers mogen die dan nog wel 2 a 3 weken vakantie van jou ?
Voorbereiding, nieuwe spelers, spelers zijn vertrokken.
Voorrondes CL en EL.
Competitie wanneer gaat die beginnen ?
EK 2021 competities moeten op tijd klaar zijn.
Dit seizoen geen kampioen, geen degradaties, geen promotie vanuit Keukenkamp.div.
Huidige stand = bepalend voor Europees voetbal.
0 0
TheTruth
Het beste zou zijn: een Champions League met 64 teams, en de Europa League wordt afgeschaft.
0 0
TheTruth
Weet je hoe ze dat kunnen doen? Door die hele competitie van hun een beetje eerlijk te maken. Meer clubs uit de lage en midden competities en niet alleen Spanje, Italië, Engeland en Frankrijk.
0 0