'Redden het niet, puur door gebrek aan vlieguren'

BartVeenstra, 16-03-2020 om 11:45, 6699 views, Ajax Life Magazine |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Richting de aankomende zomer zal het rondom Ajax de grote vraag zijn wie André Onana - ervan uitgaande dat hij vertrekt - moet gaan opvolgen. De keeper zou in de belangstelling staan van onder meer Chelsea, Tottenham Hotspur en FC Barcelona en om die reden is het discussiëren over diens opvolging begonnen.

Bij Ajax lopen er aardig wat keepers rond met een contract. Negen in totaal, zo valt te lezen in Ajax Life Magazine. Stan van Bladeren, Issam El Maach, Bruno Varela (allen tot 2020), Daan Reiziger, Benjamin van Leer (beiden tot 2021), Onana, Calvin Raatsie (beiden tot 2022), Dominik Kotarski en Kjell Scherpen (beiden tot 2023). Keeperstrainer Carlo l'Ami ziet dat de top niet voor iedereen is weggelegd. De stap van Jong Ajax naar het niveau van de Champions League is groot. 'Daar zitten nog twee tot drie stappen tussen.'

Van serieuze concurrentie van Onana lijkt bij Ajax geen sprake. Volgens L'Ami hebben bovenstaande namen vaak één ding gemeen. 'Ze zijn allemaal goed met de voet, maar redden het in mijn optiek niet, puur door een gebrek aan vlieguren', aldus de keeperstrainer, die niet uitsluit dat Ajax straks de transfermarkt op moet voor een nieuwe keeper. 'Eerst kijk je wat je zelf in huis hebt en daar doe je gezamenlijk een uitspraak over. Ons advies kan nooit verrassend zijn, want we hebben het er dagelijks met elkaar over. Ik vraag in de trainerskamer ook hoe de anderen het zien. Negen van de tien keer ben je het met elkaar eens. Daarnaast geldt ook nog altijd: als je elders een betere kunt vinden, ben je gek als je die niet haalt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Als L'ami je keeperstrainer is dan weet je het wel. Investeer eens in kwaliteit in plaats van in een man die mentaal niet helemaal in orde is. En als je weet dat keepers vlieguren moeten maken en ze staan 4 a 5 jaar bij je onder contract dan verhuur je ze. Dan neem je een optie op in het huurcontract dat de eredivisie of andere hurende club in het buitenland alleen huurpenningen en dan ook flink wat moet betalen als ze niet in de basis staan. Tot nu toe zie ik iedere keer spelers verhuurd worden die dan fijn op de bank zitten bij een club van het niveau Zwolle of Groningen. Het wordt wat anders als zo'n club 10,000 of 20,000 Euro per wedstrijd moet betalen waarin zo'n speler niet in de basis begint.
0 0
eros
Scherpen of Kotarski voor de leeuwen. De rest voldoet niet.
0 0
mistermiyagi
Ajax maakt zelf de fout door deze jongens niet te laten verhuren..
Kotarski en Scherpen zal je prima 2 seizoenen kunnen verhuren aan de eredivisie clubs.

Ajax moet alleen zorgen voor een stand-in voor Onana (niks meer of minder) bij Jong Ajax hoort een talent op doel te staan u18.
0 0
xstaniox
Scherpen de kans geven.
Iedereen weet hoe het gegaan is met Onana, en al is dat geen garantie voor Scherpen, moet je hem de kans geven.

Als je een vervanger haalt, speelt die waarschijnlijk 2-3 jaar voor hij vertrekt, dan is Scherpen 22-23 en zal hij waarschijnlijk allang weg zijn (Ajax wil hem kwijt of Scherpen wil ergens aan spelen toekomen).
0 0
Ajaxxxisdebeste
Onana kan ook nog een jaar blijven.
0 0
GdlT
Toch blijft het lastig om de ontwikkeling van een jonge speler juist in te schatten.

Onana werd gehaald, speelde bij Jong Ajax heel wisselend. De trainers die bijna dagelijks met Onana op het veld stonden, waren het er over eens dat hij moest vertrekken.
Volgens het bovenstaande verhaal van L’Ami waren ze het erover eens dat Ajax een andere keeper moest halen. Tim Krul werd gehaald, raakte geblesseerd en Onana ontwikkelde zich op een manier die niemand heeft kunnen voorspellen. Destijds werd Onana bij FC Barcelona voor een klein bedrag opgehaald. Blijkbaar hebben ze bij Barcelona dat ook verkeerd ingeschat.

Het geeft, in mijn ogen, eens te meer aan dat het heel moeilijk is om vast te stellen of iemand de top kan halen of niet. Als de coaches, die dagelijks met spelers trainen, het al bijna niet kunnen inschatten, dan kun je een scout het ook niet aanrekenen dat ze af en toe met een miskleun komen aanzetten.
2 0
Ferd
Barca wilde Onana houden maar hij wilde zelf niet verlengen. Barca schatte het dus niet verkeerd in
0 0
trodat4030
Dat gebrek aan vlieguren heeft ook te maken met die laatste opmerking, halen als je een betere kan halen, meteen doen. Daardoor krijgen keepers met potentie niet de kans om hun potentie tot volle wasdom te laten komen. Je ziet het aan Scherpen en Kotarski, beiden ontwikkelen niet optimaal omdat ze hun speeltijd moeten delen. Daardoor halen ze beiden niet alles eruit wat er in zit. Ik denk dat dat eigenlijk een beperking is voor de keepers ipv een zegen. Tuurlijk, beiden krijgen hun minuten en kunnen zich ontwikkelen, maar de min die naar de ander gaat, gaat ten koste van hunzelf. Ik ben zodoende voor een vaste verdeling van een eerste en een tweede keeper bij Jong. En eigenlijk ook bij o19. Veldspelers kunnen nog wel eens op een andere positie uit de voeten, dat is niet altijd ideaal, maar dan heb je iig nog iets, bij keepers is dat gewoon lastiger, je keept of je keept niet. Jeffrey de Lange is om die reden ook vertrokken naar Twente, die is daar vaste 3e keeper en 1e keeper van Jong. Die maakt zn minuten, bij Ajax had hij deze moeten delen. Of had hij ze ala van Bladeren en El Maach amper tot helemaal niet gemaakt. Dat maakt Ajax eigenlijk een groot keeperskerkhof.
0 0
Libero
Wat dat betreft is het een goede zaak dat er volgend jaar een O21-competitie is.
0 0
DS
Zouden ze een beetje tevreden zijn over de ontwikkeling van Scherpen? Daar hoor je weinig over.
0 0
DrD3k
Stel dat Onana per sé weg wil, om waarschijnlijk een bank warm te gaan houden bij een steenrijke club. Dan kan ik hieruit opmaken dat je wel een nieuwe keep moét halen volgens Carlo. En Carlo vertrouw ik blind, dus samen met Sar op oorlogspad.
1 -1