Opnieuw veel Ajacieden in Oranje-voorselecties

ThijsZwagerman, 11-03-2020 om 18:05, 3589 views, OnsOranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Komende interlandperiode zullen er weer veel jonge Ajacieden op pad gaan met de nationale jeugdteams van Nederland. Met name de voorselectie van Oranje O19 (afkomstig van OnsOranje) kent veel Amsterdamse talenten. Maar liefst elf Ajax-spelers mogen in die leeftijdscategorie hopen op een definitieve uitverkiezing.

Oranje O17

De voorselectie van Oranje O17 kent met acht Ajacieden ook veel Amsterdams talent. In zijn 35-koppige voorselectie heeft bondscoach Peter van de Veen acht Ajax-spelers opgenomen. Dani van de Heuvel, Devyne Rensch, Ar'jany Martha, Julius Dirksen, Kian Fitz-Jim, Rio Hillen, Youri Baas en Youri Regeer maken kans om in de definitieve selectie opgenomen te worden. Oranje O17 speelt een EK-kwalificatieronde en neemt het daarbij op tegen Duitsland, Portugal en Oostenrijk.

Oranje O18

Bondscoach Mischa Visser heeft 31 spelers opgenomen in de voorselectie van Oranje O18. Het nationale jeugdelftal speelt aan het einde van deze maand twee interlands tegen de leeftijdsgenoten van Mexico. Namens Ajax behoren Max de Waal, Neraysho Kasanwirjo en Steven van der Sloot tot de voorselectie van Oranje O18.

Oranje O19

De voorselectie van Oranje O19 telt een stuk meer Ajacieden. Bondscoach Bert Konterman heeft maar liefst elf Ajacieden opgenomen in zijn 32-koppige voorselectie. Annas Salah-Eddine, Brian Brobbey, Calvin Raatsie, Daan Reiziger, Enric Llansana, Jurriën Timber, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar, Quinten Timber, Sontje Hansen en Terrence Douglas mogen hopen op een plek in de definitieve selectie van Oranje O19, dat in de kwalificatieronde voor het EK tegen Finland, Zwitserland en Tsjechië gaat spelen.

Oranje O20

Bij Oranje 020 zijn drie Ajacieden opgenomen in de voorselectie. Pieter Schrassert Bert, die de honneurs tijdelijk waarneemt doordat Bert Konterman met Oranje O19 op pad gaat, heeft een plekje ingeruimd voor Juan Castillo, Jurgen Ekkelenkamp en Kik Pierie. Oranje O20 gaat oefenen tegen Zwitserland.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!