Ajax troeft Europese top af bij transfer Giovanni

StijnDoornhof, 04-03-2020 om 11:45, 8547 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft bij de transfer van Giovanni meerdere Europese topclubs weten af te troeven. In gesprek met De Telegraaf gaat Revien Kanhai van Forza Sports Group, die de deal namens de Braziliaanse zaakwaarnemer Bertolucci in Nederland begeleidde, dieper in op de transfer van het talent naar Amsterdam. 

'Giovanni tekent voor vijf jaar en is direct speelgerechtigd', aldus Kanhai. De talentvolle middenvelder weigerde zijn contract bij Santos te verlengen. Mede hierdoor waren meerdere Europese topclubs geïnteresseerd in de diensten van de middenvelder. Onder meer Chelsea, Paris Saint-Germain en Arsenal hadden het Braziliaanse talent graag naar Europa gehaald. Door de goede banden van Marc Overmars met Forza Sports Group en Bertolucci heeft Ajax deze clubs weten af te troeven. 

Op voorhand wilde Santos echter niet meewerken aan een transfer. Ajax zou in strijd met de FIFA-regels Giovanni benaderd hebben. 'De FIFA heeft nu bepaald dat dit niet het geval is', aldus Kanhai.

Denk jij dat Ajax met een achterstand de rust in gaat tegen FC Utrecht? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Melleg, rits en vele andere waren ook van die talenten.

Eerst maar eens zien,
0 0
robbertvd
Lobotka ook. Doet het toch goed
0 0
Cello
Tsja....maar waren die ook toptalent in hun leeftijdscategorie in een totaal voetbalgek land (als Brazilie) met maar liefst rond de 210 mio inwoners?.
4 0
mistermiyagi
Cerny..

Ik snap je punt alleen in sommige gevallen moet je het geluk ook aan je zijde hebben, Frenkie de Jong had ook ala Kishna 2 verrotte knieen kunnen hebben.
0 0
Ajax114
Hij is zo goed dat hij in Jong Ajax mag beginnen. Dus nog niet beter dan Eiting :-)
1 -8
Warrior
Trol nummer 1
0 0
Ron6
Geven die jongen gewoon even tijd. Zodra ze zien dat hij goed genoeg is schuiven ze hem vast snel door.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Alleen maar trollen reacties van deze trol
3 0
Danos
Laat die jongen gewoon eerst ff wennen aan Nederland, nieuwe omgeving en de gewoontes hier.
3 0
Babayaka
2jaar wennen dan half jaar goed spelen en verkopen
0 0
MarcoB1971
Waar staat dat? Misschien de komende maanden hij is namelijk meteen speelgerechtigd en heeft natuurlijk een jaar niet gespeeld. Denk dat ze eerst hem willen op trainen.
2 0
VoorOnzePloeg
Kent iemand Giovanni een beetje en zoja, kan iemand een beetje over hen vertellen?
0 0
Cruijffthebest
Beetje type Frenkie de Jong, groot talent volgens veel Brazilianen.
Aanvoerder geweest van Brazilie onder 17 en gekozen tot beste speler op het laatste WK onder 17.
0 0
Babayaka
Type frenkie de jong ? laat dan maar, totaal niet onder de indruk van frenkie de jong, en in spanje komt dat besef nu ook.
0 -6
Warrior
Trol nummer 2
0 0
Benleiden
Mooi, dan kunnen wij hem snel terug kopen! Laten wij een leek zoals jou -en de kranten in Spanje- wel even zien hoe geweldig hij is. Alleen daarna is ie niet meer te koop.
0 0
ajaxrulesz
Goed hopelijk een groter talent, dan afgelopen tijd. eindelijk lijkt overmars zijn schouders eronder te zetten om echte grote talenten te halen nu, daarmoet je meer moeite voor doen, lees complexe transfer giovanni en ook antony maar dat betaalt zich uit op het veld.
3 0
JordyAjacied
Marc is volgens vele zo’n slechte, hij heeft wel connecties om zulke spelers weg te kapen. Die andere clubs hebben allemaal veel meer budget.
7 0
Jaridebeste
Tuurlijk doet Marc heel veel goed. Wie dat niet ziet, moet beter kijken. Neemt niet weg dat hij wel dramatisch inkoopt bij vlagen. En ook hierin kun je niet verwachten dat elke aankoop een topper is maar op het moment dat je echt miljoenen gaat uitgeven, moet het natuurlijk wel een grote toegevoegde waarde hebben. En dat laatste is helaas best vaak niet het geval. En dat doet hij dus beslist niet goed,ook dat lijkt me vrij duidelijk.
0 -2
MarcoB1971
Ieder inkoop doet dramatische aankopen. Barcelona met Coutino
1 0
geDaante
Coutinho paste qua type bij Barcelona, technische, behendige, makkelijk combinerende speler. Leek een redelijk opvolger voor Iniesta. Ik zeg redelijk, omdat Iniesta zo extreem goed was.

Dat hij het dan niet redt, gaat meer om details. En is een heel ander verhaal dan Ajax, dat Magallan, Kristensen, Marin, Siem de Jong, etcerta haalde, spelers die qua type al niet pasten, en qua niveau ook totaal niet. Dat is onacceptabel en falend aankoopbeleid. Dat Ten Hag ook erg lang met Martinez en Alvarez op het middenveld speelde, te belachelijk voor woorden en wat je de CL koste, zegt genoeg.
0 -2
Schip
Hij doet niet alles goed en doet niet alles slecht. Zo moeilijk is dat niet.

Het laatste jaar is het alleen niet best geweest. Om maar heel mild te zijn.
0 0
ajaxdordtt
Dat zijn mensen die de tijden voor Overmars niet mee hebben gemaakt joh.
5 -1
geDaante
Die tijden daarvoor moet je ook helemaal niets aan spiegelen, pre-revolutie was het beleid nog vele malen erger. Niet voor niets voelde Cruijff zich genoodzaakt in te grijpen.
0 0
wladimir
Laten we het nog maar even afwachten, hè?! Door diezelfde connecties zitten we opgescheept met Alvarez, Magallan, Martinez, Marin en Babel. Veltman, Schuurs, Eiting, Gravenberch en Traoré zijn beter en die vinden velen al niet goed genoeg voor Ajax.
1 -4
Ferd
En met Sanchez, Tagliafico, Martinez
0 0
Schip
Zitten hele matige spelers tussen, maar ook hele beste... Martinez verzuipt nu, maar is echt een uitstekende opvolger voor Nico.
2 0
ÁlvaroRecoba
Martínez speelt twee, drie slechte wedstrijden en meteen is het half jaar ervóór vergeten. Showtime is kort van memorie.
6 -1
Ajaxadept
Mee eens, dat geneuzel over Marc Overmars slaat werkelijk nergens op! Goeie deal weer Marc...!
6 -1
Duif63
Zou je eerst niet is afwachten of deze jongen een beetje kan voetballen ? Overmars heeft niet bepaald overtuigd met zijn aan- en verkoopbeleid de laatste jaren. eerst zien en dan geloven.
1 -4
Warrior
Trol nummer 3
0 0
Dit is mijn club
Zijn aan- en verkoopbeleid heeft van Ajax echter financieel gezien wel een gigantische historische voorsprong op de rest van Nederland bezorgd. Ondanks de huidige mindere periode zijn de voorwaarden geschapen om jarenlang te gaan domineren in dit land.
1 0
Jornnn
Idd, maar als hij zou falen. Zou dit dan aan Overmars liggen of aan de scouting die zijn potentie verkeerd heeft ingeschat.
1 0
noppenkoning
vanavond opstellen dus
2 0
FWAjacied
Op die zin was ik inderdaad nog aan het wachten. Blij dat De Telegraaf nooit verzaakt.
0 0